Marvin Mode 3437 7

O temacie

Autor Mag Saturas

Zaczęty 12.12.2010 roku

Wyświetleń 3437

Odpowiedzi 7

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy

Mag Saturas

Marvin Mode
2010-12-12, 20:04(Ostatnia zmiana: 2010-12-12, 20:11)
Już kiedyś pisałem taki temat ale stary został zamknięty A więc  Ikariusa mam ale nie wiem jak dokładnie zmienić ten kod  Marvin na np Zarvin jak by ktoś mi opisał mnie więcej jakim pliku i gdzie mam dokładnie tego szukać. :D  :D

Wchodźcie i rejestrujcie się Nie żałuj proposa xD

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Już kiedyś pisałem taki temat ale tamten jest zamknięty ale teraz Ikariusa ale nie wiem

:blink:  

A teraz napisz to normalnie, może zrozumiemy.

makin' bacon

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy
Jest dobrze ??

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeśli jesteś na takim etapie doświadczenia że nadal myślisz że skrypty trzeba pisać w konkretnych plikach to lepiej trzymaj się z dala od Ikarusa. Napisz kiedy nauczysz się korzystać choćby z którejś z jego najprostszych funkcji, wcześniej nie ma co tłumaczyć bo i tak nie zrozumiesz.

Mag Saturas

Mag Saturas

Użytkownicy
posty104
Propsy3
  • Użytkownicy
Jeśli tak wygląda twoja pomoc

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ostrzegałem że i tak pewnie ta pomoc nic nie da, ale jak się upierasz możesz spróbować.
Musisz programem IDA Pro Advanced (lub innym dekompilatorem) zdeassemblować Gothic.exe i poszukać w kodzie stringu marvin, zapisać sobie adres komórki pamięci w której jest, przekonwertować go z formy szesnastkowej do decymalnej, a następnie przy pomocy Ikarusowej funkcji MEMINT_WriteString zapisać w niej nowy. Ostrzegam jednak że możesz nie znaleźć go bezpośrednio, o ile pamiętam NicoDE pisał kiedyś że sprawdzany jest nie wyraz, a jakiś rodzaj sumy kontrolnej (efektem ubocznym jest to, że ten sam efekt można osiągnąć kilkoma kombinacjami klawiszy). Wtedy musiałbyś bazując na samym assemblerze wydedukować jak działa sprawdzanie i jak zapisane są "wywoływacze" a następnie raz - odszukać zaszyfrowanego marvina, dwa zaszyfrować ten swój odpowiednik i dopiero wtedy podmienić Ikarusem. Prawda że proste?

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Props za uświadomienie ludziom na czym polega robota skryptera, może parę osób spadnie wreszcie z księżyca.

Thinker

Thinker

Użytkownicy
posty76
Propsy4
  • Użytkownicy
A wiesz, co ja ci radzę? Żebyś nie zmieniał. Potem będą problemy z wyszukaniem wymyślnego kodu, będzie masa PW itd.... A dodatkowo - reżyserzy nie zrobią filmu w twoim modzie :] Wiesz, takiego profesjonalnego z Toogle Deskopt.

http://gothicwarsteam.pl/ - Tutaj znajdziesz nasze modyfikacje. Nie jest ich wiele, ale pracujemy nad wieloma ^^

----

Było by dla ciebie lepiej, gdybyś tego nie zrobił!

----

To może tak - twój ojciec zabawiał się z Lordem Hagenem!

----

Patrz, chrząszcz!

----

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry