egzorcyzmy 11144 50

O temacie

Autor

Zaczęty 11.12.2010 roku

Wyświetleń 11144

Odpowiedzi 50

sauron
  • Gość

sauron
Gość

egzorcyzmy
2010-12-11, 11:40(Ostatnia zmiana: 2010-12-11, 12:08)
kolejny temat z serii trudnych :D  zapowiedź ciekawego filmu o rzeczach w które w zasadzie nie wierzę a jednak przemawia i zastanawia

https://www.youtube.com/watch?v=_swO_F6Hvm8

https://www.youtube.com/watch?v=lvocgclmH8U

są egzorcyzmy czy nie? dowody? jakie jest wasze zdanie...

z mojej strony mogę dodać tyle, w wieku około 15 lat w szkole średniej kręciłem się koło knajpy dla katoli przy klasztorze augustianów, wpadł tam raz na herbate taki jeden brat. akurat byłem z ludźmi którzy go znali, okazało się że jest egzorcystą. z ciekawych rzeczy których się od niego później dowiedziałem, to ponoć każdemu kandydatowi na egzorcystę dają namacalny dowód na istnienie szatana...

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy

Sheppard

egzorcyzmy
#1 2010-12-11, 12:09(Ostatnia zmiana: 2010-12-11, 12:12)
Ja także w te pierdoły nie wierze.Chociaż to kwestia interpretacji.Opętaniem nazywano choroby psychiczne.Skoro psychiatra/psycholog potrafią je leczyć,to w starożytności może nazwano by ich egzorcystami  :D  .Niepodważalnych dowodów na ich istnienie wydaje mi się że nie ma,jednak nigdy się tym nie interesowałem i nie wiem.

dają namacalny dowód na istnienie szatana...
Może kutasa ubrudzonego smołą?  :lol:
Chyba pierdolił,wątpię żeby pozwalali im o takim szkoleniu rozpowiadać.

Bulka z Maslem

Bulka z Maslem

Użytkownicy
posty36
Propsy3
  • Użytkownicy
ja też w to niewierze. te niby "szatany, złe duchy" to choroba psychiczna / urojenie

Jeśli pomożesz dam propsa =)

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Mój brat jest animatorem Grup Apostolskich (no cóż, rodziny się nie wybiera). Opowiadał kiedyś, jak na jednych rekolekcjach po odprawieniu jakiegoś rytuału (czy jak to tam katole nazywają) ksiądz zaczął mówić o wiele zmienionym głosem (tak właściwie nikt nie zdołałby tak powiedzieć), w innym, dziwnym języku.
Czy to tylko kolejna manipulacja wykorzystująca napięcie?
Tylko czy dorosłemu człowiekowi chciałoby się robić sobie takie "jaja"?
Brzmi durnie, ale mimo wszystko intryguje.

makin' bacon

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
ksiądz zaczął mówić o wiele zmienionym głosem (tak właściwie nikt nie zdołałby tak powiedzieć), w innym, dziwnym języku.
I co w związku z tym? Insynuujesz, że ksiądz był opętany? Ten dziwny język to łacina?

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Pamiętam słowa mojego brata: "niektórzy sugerują, że to może być język  aniołów!"

:lol:

makin' bacon

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Mój katacheta mówi że MUSIMY wierzyć egzorcystom w to co mówią, bo NIE MAMY DOWODU że mówią nieprawdę.

Spryciarz, kurwa :lol:

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
Oni kurwa wszyscy tacy są   :D  .

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ja wygrałem z katechetką, bo twierdziła że parady gejów bardziej przeszkadzają samochodom w przejeżdżaniu niż procesje :lol:

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
Jest nareszcie! Sam nie chciałem zakładać tamatu ale jest! Kiedyś u mojej ciotki w domu był duch. Bałem się. Przewracał obrazy i zepsuł telewizor.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Za dużo Harrego Pottera okultyści Wy :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Co za chujnia. Dziwi mnie Kazz, ze osoba taka jak Ty moze sie takim gownem podniecac i uwazac to za "fajne". To jest zenujace co najmniej w takim samym stopniu co "Egzorcyzmy Emilii Rose".

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mój katacheta mówi że MUSIMY wierzyć egzorcystom w to co mówią, bo NIE MAMY DOWODU że mówią nieprawdę.
Tak Berta mówi o wierze w Boga.
Cytat: maciejh link=topic=12289.msg122996#msg122996#msg122996#msg122996 date=1292077635
Jest nareszcie! Sam nie chciałem zakładać tamatu ale jest! Kiedyś u mojej ciotki w domu był duch. Bałem się. Przewracał obrazy i zepsuł telewizor.
:lol2:

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
@maciejh
Skąd wiesz, że to był duch, widziałeś go? Wujkowi zdarza się popić? A może to byli złodzieje? No, chyba, że go widziałeś na własne oczy nie będąc pod wpływem alkoholu, narkotyków, lub kij wie czego. Albo po prostu zmyślasz. Mógłbyś rozwinąć tę myśl, jak to mawia polonistka od kumpla.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

egzorcyzmy
#14 2010-12-16, 08:34(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 16:30)
I ty chciałeś być moderatorem forum theModders :facepalm:
P

Swoją drogą ten offtop to przegięcie, jak skończymy wypierdalajkę trzeba wydzielić to gdzieś.

[mod=Aztek]Postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce :D  Pan mea niżej ma rację, bezmyślnie padliście ofiarą prowa :ok: [/mod]

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
jest rano i nie wiem czy to prowo ale jesli wzięliście to na poważne to POPIERDOLIŁO Was :D

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy

Cichociemny

egzorcyzmy
#16 2010-12-16, 21:20(Ostatnia zmiana: 2010-12-16, 21:22)
No nie wiem... Ksiądz mówił mi, że brał udział w egzorcyzmie pewnego rąbniętego chłopaka i powiedział, że nigdy się tak nie bał. Chłopaka (17 lat) musiało trzymać 5 dorosłych mężczyzn bo tak się targał.

Poprawiłem powtórzenie :)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
ksiądz to mało wiarygodne źródło

Cichociemny

Cichociemny

Użytkownicy
posty15
Propsy3
  • Użytkownicy
No pewnie, Fakt (gdzie kosmici podpowiadają losowanie lotto, kurz łamie ręcę i gdzie czajniki chcą zamordować domownika) jest bardziej wiarygodnym źródłem :)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
a gdzie tu jest coś z faktu? i gdzie ktoś w to wierzy?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry