Projekt- Zakończenie 51881 160

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 16.03.2008 roku

Wyświetleń 51881

Odpowiedzi 160

Sappy
  • Gość
Bah, patrząc na te całe zmiany na forum, które miałeś wprowadzić, muszę się z tobą zgodzić. Sam widzisz, że robienie czegokolwiek z tym (już martwym) forum to słomiany zapał. Myślę, że Kazz trzyma je tylko dlatego, że ma na to kasę. A porównywanie cię do innych adminów nie ma sensu, bo żaden nic nie wprowadził i zmienił na tyle, żeby się czymś wybił.

PS. Thomask to kolejne wcielenie Dej Ji czy jak? xD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Sappy link=topic=1147.msg18232#msg18232 date=Jun 16 2008, 21:34\'
Myślę, że Kazz trzyma je tylko dlatego, że ma na to kasę.
Z tego co wiem to ufundował The Modders bo serwera i tak potrzebował, a na początku utrzymywał bo kasy z autodesku miał wystarczająco. Potem było mu po prostu szkoda wyładowanej już forsy i kładł dalej. Ale to raczej nie jest powó do rozmowy? xD

A porównywanie cię do innych adminów nie ma sensu, bo żaden nic nie wprowadził i zmienił na tyle, żeby się czymś wybił.
Fenix super. Z kilka razy mi nick zmieniał kiedy orc nagle znikał z listy gg :)
Nie. Thomask to przodek Sama Ogrodnika, Taka Ogrodnika, Taka Łobuzera, Emehtrevy, Taka Fucka i nie pamiętam kogo jeszcze.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Sappy link=topic=1147.msg18232#msg18232 date=Jun 16 2008, 21:34\'
Bah, patrząc na te całe zmiany na forum, które miałeś wprowadzić, muszę się z tobą zgodzić. Sam widzisz, że robienie czegokolwiek z tym (już martwym) forum to słomiany zapał. Myślę, że Kazz trzyma je tylko dlatego, że ma na to kasę. A porównywanie cię do innych adminów nie ma sensu, bo żaden nic nie wprowadził i zmienił na tyle, żeby się czymś wybił.

:)

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Projekt- Zakończenie
#123 2008-06-17, 10:41(Ostatnia zmiana: 2008-06-17, 10:48)
To ja też walnę cytatem (trochę zmienionym na potrzeby danej sytuacji) , tyle że z serialu:
"Zły admin nie widziałby swoich błędów i niedociągnięć."
Ranczo 2008

Ty je widzisz i próbujesz się zawiesić w działalności z tego powodu. Niewiele innych osób zrobiło tak cholernie dużo. Wiem, co ja tu mam do gadania... Ale zmuszony jestem sprzeciwić się twojemu postulatowi, Fenix.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Projekt- Zakończenie
#124 2008-06-17, 10:43(Ostatnia zmiana: 2008-06-17, 11:11)
Czemu uważasz, że forum jest martwe?
Myślę, że Kazz trzyma je tylko dlatego, że ma na to kasę
A może dlatego, że wciąż istnieją i rozwijają się takie projekty jak np. Czas Zapłaty?
A porównywanie cię do innych adminów nie ma sensu, bo żaden nic nie wprowadził i zmienił na tyle, żeby się czymś wybił.
Pewnie , że Fenix nic nie zmienił.  :)  Mianował moderatorów tworzył nowe działy dla grup, prowadził porządki na forum, zorganizował "Dzień Screena" itp.

EDIT: Aaaaaa kurcze nie pokojarzyłem...

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Projekt- Zakończenie
#125 2008-06-17, 11:03(Ostatnia zmiana: 2008-06-17, 11:07)
A ile ty na forum jesteś Sappy? Filozofujesz jakbyś to ty założył to forum i był na nim od początku.

Sappy to Traffix  :)

Wracając do postulatu Fenixa... Miałem go za bardzo dobrego admina ale nie widzę powodu ,żebym miał przeciwstawiać się jego postanowieniom. Zrobił jak zrobił, nie powinniśmy ingerować w jego decyzje a tym bardziej podziękować mu za to w jaki sposób przyczynił się rozwojowi forum.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ta, forum zostanie zamknięte, powstaną tysiące for o moddingu Gothica i wszystko pójdzie w pizdu. Tak chyba będzie najlepiej. Upadną takie projekty jak Czas Zapłaty, Złote Wrota, GWW (to chyba akurat nie, bo mają swoje forum), Zdarzenie na Morzu czy nawet pieprzony GerranHeart. Będzie zajebiście.

Tak na serio, to dlaczego uważacie, że jest źle? Trzeba umieć dostosować się do sytuacji, a nie pieprzyć jak to jest źle.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Hmm Fenix a czego się spodziewałeś? Świata się w jeden dzień nie zmieni a tym bardziej ludzi - bo o stanie forum, klimacie, poziomie pomocy i modyfikacji jakie tworzą świadczą tylko i wyłącznie jego userzy.

Poza tym nie jest źle. Fakt, że forum się bardzo zmieniło, ale jakoś dalej się toczy do przodu - zaadaptowało się do obecnych warunków ;p

Co do twojej pracy to nic nie wiem bo wróciłem jakiś tydzień temu, ale chyba nie jest tak źle. W sumie ważne jest żeby słuchać sugestii rozsądnych ludzi, ale ostateczne decyzje podejmować SAMEMU! Demokracja w takim miejscu raczej wskazana nie jest. Rób swoje i nie patrz się na innych to jakoś dalej będziesz to ciągnął. No chyba, że masz dość to co innego. Z tego co pamiętam ja chyba też dwa razy oficjalnie rezygnowałem dając oficjalne posty no i po iluś tam pochwalnych postach zmieniałem decyzję :)  Nie mówię, że to była jedyna motywacja, po prostu przyzwyczaiłem się do tego miejsca.

A kazzem się chyba nie ma co przejmować. Skoro do tej pory płacił to pewnie będzie płacił dalej. A jak stwierdzi, że nie warto poświęcić kilku zgrzewek pepsi rocznie na forum to pewnie ja będę płacił.

Co do innych grup modderskich to tez nie raz próbowaliśmy. Były nikłe odzewy, kilka grup przyszło, ale albo  zainteresowanie tym co robili było dość nikłe, albo forum im nie przypasowało, albo ciul wie co jeszcze. W każdym razie na pewno zrobiony zostanie w stajni TM porządny mod do wiedźmina, ale jeszcze nie w tym roku :)

Poza tym Fenix to co szkodzi, żebyś miał admina? Zawsze potrzebny jest ktoś od brudnej roboty na forumcu: postulaty, uprawienia, tworzenie działów, obsługa userów i 0700 :)  

Z resztą zrobisz jak uważasz - nic na siłę.

Pozdrawiam,

Sher.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
tak, niech teraz wszyscy robia z siebie wielkich meczennikow i upadlych bohaterow walczacych o dobro dla swiata  -_-.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Thoro to się nazywa martyrologia społeczna :)  Często się sprawdza z resztą.

Poza tym zdaje się, że Fenix potrzebuje wsparcia więc trzeba go podnieść na duchu - od tego są ludzie z tego samego teamu :)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
O zamknięcie forum ze względu na pieniądze Kazza bym się nie martwił - ma na serwerze sporo innych rzeczy niż TM, na niektórych może mu zależeć sporo bardziej niż na TM. Jeśli miałby wywalać TM, to tylko, jeśli przez np. SB zostałby przekroczony transfer. Nie ma co się martwić.

Jeśli zaś chodzi o rolę admina - Fenix, zakładam, że sporo czasu marnujesz na głupoty takie jak zmienianie nicków. Daj sobie z takim niańczeniem spokój i rób jako admin tylko to, co musisz. Będziesz miał sporo więcej czasu dla siebie, a adminowanie nie będzie męczące.

Swoją drogą na forum mogłoby cały czas trwać kilka bitew (tekstury, gamearty, 3D [high i low?], opowiadania, filmy, cokolwiek). Każdy widzi, że teraz bitwa to jest święto, a jakby było więcej bitew, to i więcej osób by brało w nich udział. I całe forum poza częścią modderską i SB jakoś by zaczęło żyć.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ale bitwy to powinna być inicjatywa użytkowników. Ja sam wpadłem na pomysł mojej i sam ją zrealizowałem, nie zostałem o nikogo poproszony i sądzę że tak powinno się to odbywać. Skoro jest zapotrzebowanie to niech ludzie sami je organizują. Przydała by się jedynie wzmianka na głównej że coś takiego aktualnie się na forum odbywa.

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Moim zdaniem to jest jedyne dobre forum o moddingu do Gothica i zastanawiam się teraz no wybaczcie że pytam ale dlaczego otwarliście jeszcze modding do innych gier ? bez urazy oczywiście no ale wracając do rzeczy.

Zamknięcie tak dobrego forum nie wchodzi w grę tyle odemnie.

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
zastanawiam się teraz no wybaczcie że pytam ale dlaczego otwarliście jeszcze modding do innych gier ?
Bo o forum to moddingu, nie tylko Gothica. Po prostu nigdy nie mieliśmy szczęścia do modderów czegoś innego
Zamknięcie tak dobrego forum nie wchodzi w grę tyle odemnie.
To może jeszcze coś od Ciebie? Np. kasa na serwer.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Cytat: Deso link=topic=1147.msg18277#msg18277 date=Jun 17 2008, 16:07\'
Moim zdaniem to jest jedyne dobre forum o moddingu do Gothica i zastanawiam się teraz no wybaczcie że pytam ale dlaczego otwarliście jeszcze modding do innych gier ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gothic_%28gra_komputerowa%29
zobacz kiedy było wydane w Polsce odejmij od tego półtorej roku i masz kiedy zostało wydane na świecie, odejmij jeszcze z 2 lata i masz datę powstania silnika gothica i wszystko powinno być jasne :)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
To co sie dzialo na forum, zaraz po przywroceniu bazy, to byla jakas kpina, i przedewszystkim dzieki Fenixowi, jest teraz o wiele lepiej. Wg mnie nie powinienes odchodzić, ale zrobisz jak bedziesz chcial.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Królik link=topic=1147.msg18313#msg18313 date=Jun 17 2008, 19:08\'
To co sie dzialo na forum, zaraz po przywroceniu bazy, to byla jakas kpina, i przedewszystkim dzieki Fenixowi, jest teraz o wiele lepiej. Wg mnie nie powinienes odchodzić, ale zrobisz jak bedziesz chcial.

najlepiej wymień

Sappy
  • Gość
Pewnie , że Fenix nic nie zmienił. Mianował moderatorów tworzył nowe działy dla grup, prowadził porządki na forum, zorganizował "Dzień Screena" itp.
Co w tym nowego oprócz dnia screena?

A co do modowania gothicka i grup modderskich sprawa jest taka. CZ, GWW i inne większe mody jeśli mają powstać to powstaną z czy bez TM, to raczej oczywiste (jest wiele innych for o serii Gothic). Poza tym jak napisał Zdunek, silnik i sama gra to już staroć, można próbować dodawać shadery (jak CZ) itd. ale to nadal będzie stara gra.

Cały czas tak chwalicie dokonania Fenixa a nie podaliście praktycznie żadnego przykładu, który by je popierał (co tam jakiś dzień screena, co to dało)?

PS. Nie żebym był zawistny (wkońcu sam byłem adminem) o Fenixa, poprostu patrzę na sprawę z pesrpektywy kogoś, kto maczał w tym palce. Poza tym, jakby nie było to jestem luźno związany z TM od początku, więc wiem co jest.

PS2. Shergar, stary koniu wiedziałem, że nie odpuścisz sobie tego forum. :)

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Prawda jest taka że potrzeba odpowiedzialnych adminów takich jak Fenix.  A co do moddowania gothica, każdy mówi że to stara gra, że nie opłaca się moddować, to dlaczego jest tyle grup modderskich ? Jak pokazało TM i TDM czy i ZWT można wiele nowych rzeczy dodać do gry jak 2 bronie czy tarcze. Cały czas wymyśla się coś nowego. Popatrzcie na tego screena -http://www.chromanin.de/show.php?pic=screenshots/welt/2008-03-23-VA_LAKE_03.jpg
gdy go zobaczyłem przez chwile myślałem że to nie gothic. Albo pooglądajcie screeny tej grupy-
http://www.trailsofdarkness.de/
Jak widzicie wiele można zrobić z tą grą i nadal będą ludzie którzy ją będą moddować.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Gry nigdy nie umierają. Nie rozumiem, jak ktoś mówi, że stara gra to nie opłaca się w nią grać, moddować jej itp. Popatrzcie na Fallout, Arcanum, BG, Diablo itp.

Jak ktoś już wcześniej powiedział - rób swoje. Jak mają być jakieś porządki, to nie czekajcie, aż się wszyscy zgodzą, tylko zamykajcie forum i róbcie od razu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry