Projekt- Zakończenie 55864 160

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 16.03.2008 roku

Wyświetleń 55864

Odpowiedzi 160

IceMan

IceMan

Użytkownicy
posty68
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Buła link=topic=1147.msg13974#msg13974 date=Apr 29 2008, 18:32\'
Podajcie ten link :D
Bo nie widzę tego subforum nowego.

http://themodders.org/index.php?showforum=158

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Ok, działa wszystko, pomyliło mi się po prostu :D

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Projekt- Zakończenie
#102 2008-05-13, 18:50(Ostatnia zmiana: 2008-05-13, 18:51)
Dało by się zrobić tak, żeby zamiast debilnych ikonek tematów typu ':D ', ':lol: ' itp, dać ikonki przedstawiające literki GI i GII i G (czyli pasuje go każdej wersji)? To ułatwiło by pracę w wielu działach (skrypty, spacer, tutoriale), zamiast pisać przed tematem [G2NK] co debilnie wygląda, bo większość osób tego nie daje i jeden temat na dziesięć to zawiera, więc wygląda to fatalnie. Ikonki każdy by wstawiał, byłoby przejrzyściej i ciekawiej.
Wiem że da się takie coś zrobić, bo na wielu forach widziałem takie rzeczy.
Co sądzicie o takim 'bajerku'?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale chyba raczej tylko dla niektórych działów, tak aby w offtopie wszystkie tematy nie miały ikonek G1 .

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko w działach dla gothica xD Bo przecież to forum ogólnie o moddingu.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
jeśli ktoś nie chce mieć emot w swoim poście to jest taka opcja nie wyświetlaj emot albo jakoś tak...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Bułą, a skąd pewność, że będą używać tych emotek? po za tym są napisane zasady jak pisać nazwy tematów i trzeba ścigać userów by pilnowali tego, gdy jakiś zakładają.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Powinienem zrobić to już w piątek. Jednak nie zrobiłem, czego żałuję.
Nie wiem ilu z was pamięta posta Kazzmira w temacie "Poszukiwany Admin".

Kazzmir dał nam 3 miesiące na poprawienie swego zachowanie. Jeśli nie, zamknie forum. Został też wybrany nowy admin- Ja. Nie zgłaszałem się, a dokładniej mówiąc, mają intencją nie było zostanie administratorem, chciałem tylko, byśmy umieli się jakoś dogadać wspólnie jako forum. Ale stało się co się stało i uznałem, że może to coś znaczy. Obiecałem sobie, że przez te 3 miesiące spróbuję coś zdziałać. Potem odejdę.

Teraz ten okres minął, a ja sądzę, że moje adminowanie było (eufemistycznie mówiąc) marne. Miałem wielkie plany naprawienia forum, zjednoczenia userów i inne tego typu utopijne mrzonki. Które mówiąc szczerze sam porzuciłem. Mianowałem wielu moderatów i sądzę, że niektórych zbyt pochopnie. Również, moja zmiana rozmieszczenia działów jest kwestionowana. Nie chcę oskarżać nikogo. Jeśli wielu ma takie zdanie, to zapewne mają rację. Pomysł na ściągnięcie tu ludzi modujących inne gry, również nie przyniósł na razie żadnych efektów. Może zjawi się ktoś zajmujący się Wiedźminem, ale to już nie będzie za moją sprawą.

Dlatego, ponieważ okres 3 miesięcy będący  ultimatum Kazzmira się skończył, składam swoją rezygnację. Mam nadzieję, że na forum dzieje się na tyle dobrze by je utrzymać. Chce jednak prosić o jedną rzecz.

Dzień Screena jest jedyną rzeczą, która ma w sobie coś dobrego. Pozwólcie mi go dokończyć jego organizację. Właśnie po to stworzyłem grupę "Sprzątacz" i proszę o nadanie mi jej, po zabraniu mi administratora.

To jest zakończenie mojego projektu, który oceniam w ostatecznym rozrachunku negatywnie. Mam nadzieję, że Dark, będzie lepszym administratorem odemnie, czego życzę mu z całego serca.

To tyle... Prawie.

Gdy myślę o forum na myśl przychodzi mi cytat z jednej książki:
"A zatem teraz wszystko wróciło do tego chaotycznego, dość chłodnego stanu, w jakim zwykle się znajdowało w tej maleńkiej rodzinie, którą napędzała dysfunkcjonalność. A może, myślała, to właśnie jest stan normalny dla rodziny. Kiedy parcie przejdzie w pchanie, wspierają siebie nawzajem odruchowo. Po za tym starają się nie wchodzić sobie w drogę."
Może do tego powinienem dążyć, zamiast próbować jednoczyć ludzi o tak różnych charakterach? Nie próbować narzucać jednolitego systemu wartości, sympatii i antypatii?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Czy ja wiem...
Według mnie troszkę podniosłeś stan forum :D
Coś się zmieniło ( nie mówię o zmianach dokonanych przez ciebie) zmieniło się na gorsze lub lepsze. Nie wiem. Wszyscy mówią o starych dobrych czasach... taa ja też ale czy ludzie mogą wyjaśnić o co chodzi? O klimar? Starzy odeszli, przyszli nowi, coś się kończy coś się zaczyna... Ekhem... cholera ale pieprze bez sensu :P

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Jak dla mnie byłeś bardzo dobrym adminem , uczynnym ble,ble ble i takie tam xDD
Ale dobrze pełniłeś swoją funkcje, forum powoli zaczyna powracać do swojej pierwotnej wersji. A bez ciebie się to nie uda. Wiem że może ci się wydawać że coś robisz źle, jednak to tylko brednie naszego umysłu, robisz dużo i jesteś jedną z najbardziej szanowanych osób na forum. Decyzja należy do ciebie ale jak dla mnie lepiej by bylo żebyś nie odchodził, tylko dalej zmieniał forum na lepsze , a wiadomo że każdy popełnia błędy i nie każdy pomysł jest idealny. Zapomnij o błędach i nadal pełń swoją funkcje.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Moim zdaniem byłeś bardzo dobrym adminem i powinieneś pozostać na stanowisku:) Oczywiście wiadomo, że sam wszystkiego od razu nie zmienisz, ale wydaje mi się, że sytuacja na forum się poprawiła. Oczywiście zdecydowana większość dalej moduje tylko Gothica (zresztą uważam, że to dobrze), ale żeby bardziej rozwinął się modding innych gier musieliby być chętni, a takich nie widać za bardzo. Zresztą jak się chce to i w Gothicu można sporo zrobić, czego najlepszym przykładem jest ta grupa: http://www.legend-of-ahssun.de.vu/ (polecam obejrzeć screny)

Uważam, że bardzo dobrze pełniłeś rolę admina i moim zdaniem powinieneś być nim dalej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Po 1: zamknij dupe bo jestes bardzo dobrym adminem.
Po 2: nie pitol o braku modderow innych giera bo zajalem sie tym dwa dni temu i zaraz zrobie dwa screeny i na sb pokaze :D

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Projekt- Zakończenie
#112 2008-06-16, 19:54(Ostatnia zmiana: 2008-06-16, 20:01)
Moim zdaniem forum już dawno się podniosło.
Teraz potrzeba tylko trochę reklamy a nowi modderzy różnych gier na pewno się zjawią.
Moim zdaniem Fenix wykonałeś bardzo dobrą robotę.
Wiadomo, że decyzja należy do ciebie, ale ja i wielu innych userów chciałoby byś nadal pełnił funkcję admina.

A dlaczego nie jest jak kiedyś?
Otóż Gothic się starzeje. Coraz mniej osób chce moddować 8 letnią grę.
 I dlatego powinniśmy trzymać się razem na jednym forum.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Powiem tak:

jest dobrze i chuj.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W takiej sytuacji też muszę odejść. Dajcie mi range śmieciarz i grupe sf.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
stój pysk

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Fenix myślisz że byłeś złym adminem to popatrz na innych, właściwie jesteś jednym z najlepszych adminów na TM, robisz co mówisz/piszesz, jesteś bezstronny i Kazz mimo wszystko Cię słucha, mógł bym tak dalej wymieniać...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Nie piernicz Fenix, bo jeszcze ja zostanę adminem, a tego byście nie chcieli :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
Kyro o to się nie obawiam, Kazz na pewno się nie zgodzi :)

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jak im nie pasuje to dajcie admina Rangers Gornowi, ew. blazerowi