Inżynier Edek z fabryki kredek 7221 9

Ankieta

Ocena

1
0 (0%)
2
1 (5%)
3
5 (25%)
4
6 (30%)
5
7 (35%)
6
1 (5%)

Głosów w sumie: 19

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 24.08.2010 roku

Wyświetleń 7221

Odpowiedzi 9

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Inżynier Edek z fabryki kredek
2010-08-24, 08:25(Ostatnia zmiana: 2010-08-25, 14:08)
"Kuuurwaa!"
Taką reakcję u naszego taty mogło wywołać tylko coś poważnego.

"Panowie, znowu KAL coś miesza."
Hmm, jednak nie, coś tu śmierdzi. Siódmego sierpnia zasypał nas i żółtków bluzgami.

"No, wreszcie! To jak, rozwalimy parę żółtych łbów, co?"
Tak, takie zdanie mógł wypowiedzieć tylko Psychol, i, jak zwykle, wypowiedział je, nie kryjąc radości...

"Spasuj, Sykes!"
Jednak Prorok również jak zwykle sprowadził Psychola na ziemię.

Nigdy ta zakichana armia nie powiadomi o celach od razu. Być może burkną coś w VTOL'u.

"Panowie, rozsądna rodzina zawsze pasy zapina, więc nie gadamy, tylko pasy zapinamy, hehe."
Ku mojemu zdziwieniu wszyscy posłuchali pilota.

Ja pierdolę, coś tu naprawdę śmierdzi, przecież nigdy nie zapinaliśmy pasów...

Standardowe ustawienia TOD:                                      U mnie:

Screenshoty:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Trudno coś powiedzieć, zwłaszcza wszystko to co jest tu pokazane to wyłącznie robota w sandboxie, czyli coś co na dobrą sprawę wykonać może każdy bez większego wysiłku i z zerowym wkładem własnym.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
To ja w takim razie nie wiem, czy jest jakikolwiek sens pokazywać chociażby bullettime'y, freezetime'y, nowe postacie, animacje, ulepszone pod wieloma względami AI, "skrypty" głodnienia czy też zmęczenia, nowe modele(tak!). Bo przecież to wszystko to

wyłącznie robota w sandboxie, czyli coś co na dobrą sprawę wykonać może każdy bez większego wysiłku i z zerowym wkładem własnym.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Tak więc eto modduj Gothica :ok:  Wtedy będziesz miał wkład własny :lol:

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy tylko mi podeszwa z pierwszego screena wydaje się dziwna o.O

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Tak więc eto modduj Gothica :ok:  Wtedy będziesz miał wkład własny :lol:
Jednak wolę Crysisowe FlowGraphy od gothicowych skryptów. Nie dość, że banalnie proste, nie wymagają żadnej znajomości żadnego języka programowania, to jeszcze możesz wpływać na praktycznie każdy aspekt gry, począwszy od w pełni dynamicznej zmiany prędkości poruszania się słońca/księżyca, przechodząc przez otworzenie wybranych drzwi kombinacją alt + F4 (:lol: [w grę wchodzą wszystkie klawisze na klawiaturze, które możesz połączyć w każdą kombinację, ewentualnie wciskając je w przeciągu 3 sekund od np. zapisu w punkcie kontrolnym]), na zacinaniu się broni kończąc.

A w moim pierwszym skrypcie dialogu do gothica miałem niemalże spawnujące się znikąd błędy :)

Czy tylko mi podeszwa z pierwszego screena wydaje się dziwna o.O
Mogę cię zapewnić, że podczas gry będą ciekawsze rzeczy do roboty niż patrzenie się na podeszwy bądź uszy postaci :)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A w moim pierwszym skrypcie dialogu do gothica miałem niemalże spawnujące się znikąd błędy :)
No to ja pamiętam :D

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie wciskaj mi, że są rzeczy ważniejsze od podeszwy. (Nie będę głosował, bo nie grałem w Crysisa, więc nie mam porównania)

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
czyli crysisowymi kwadracikami-skryptami robi się skrypty broni?

eto

eto

Użytkownicy
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Nie wciskaj mi, że są rzeczy ważniejsze od podeszwy.
Tak czy siak podeszwa z Crysisa lepsza niż ta z Gothica :D

czyli crysisowymi kwadracikami-skryptami robi się skrypty broni?
Nie, nowe itemy, pojazdy, itp. tworzysz w języku Lua. Skrypty Lua a FlowGraphy to co innego :D

Na przykład skryptami możesz stworzyć nową komendę w konsoli, którą wywołasz w grze, wykorzystując Flowgraphy, a jeszcze dokładniej node'a ConsoleVariable (Tyle też wystarczy do stworzenia prostego bullet-time'u - w określonym momencie rozkazujesz grze otworzenie konsoli i wpisanie time_scale o wartości np. 0.1, a po określonym czasie ponowne otwarcie konsoli i wpisanie time_scale z wartością 1 [przywraca normalny czas]) :ok:

Napisałem prostego bullet-time'u, bo przecież z efektami jest lepsiejszy i w ogóle :ok:

0 użytkowników
Do góry