Świeże pomysły 87006 265

O temacie

Autor

Zaczęty 25.06.2010 roku

Wyświetleń 87006

Odpowiedzi 265

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Avallach link=topic=10568.msg100894#msg100894 date=Jun 28 2010, 08:44 AM\'
Mógłbyś mnie oświecić? (naprawdę nie przychodzi mi żadne rozwiązanie oprócz przerabiania naszej aktualnej postaci na inną i teleportacji, zawsze myślałem że zmienić da się tylko czarem)
I to wystarczy. Problem statystyk postaci - zmienić się da bez problemu. Jak je odzyskać? Ano (w chuj roboty) dać Gothicowi wykryć jakie mamy w danej chwili staty i zapisać je w postaci zmiennych. Później przy powrocie do danej postaci można je dzięki temu przywrócić.
Problem dialogów? Dać każdemu dialogowi danej postaci warunek wymagający kierowania daną postacią (też można zrobić przez zmienną uruchomioną podczas zmiany postaci).

Poza tym jeśli da się kierować inną postacią przez czar, nie da się jakoś ze skryptu wygrzebać sposobu na to?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Świeże pomysły
#81 2010-06-28, 17:27(Ostatnia zmiana: 2010-06-28, 17:28)
Poza tym jeśli da się kierować inną postacią przez czar, nie da się jakoś ze skryptu wygrzebać sposobu na to?
Właśnie chodzi o to że nie. Część czarów jest intepretowana bezpośrednio przez odpowiednie mechanizmy engine, nawet bez użycia externali. Dotyczy to nie tylko Kontroli, ale choćby i przemian.

iGOMeZ

iGOMeZ

Użytkownicy
posty57
  • Użytkownicy
Możliwość użycia elixiru życia podczas walki poprzez hotkey byłaby super, dziwi mnie trochę tylko, że nie tak dawno usunęliście temat z dodawaniem nowych pomysłów, bo modyfikacja była wtedy już w fazie beta-testów, a teraz chcecie wysłuchać fanów i zacząć coś dodawać znowu.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Świeże pomysły
#83 2010-06-28, 21:27(Ostatnia zmiana: 2010-06-28, 21:28)
temat nie został usunięty tylko zamknięty. widnieje poniżej.
co do reszty to m. in. ze względu na ikarusa modyfikacja jest rozwijana nadal a betatest funkcjonują innym nurtem. z resztą nikt nigdy nie mówił, że rozpoczęcie betatestów oznacza definitywne zamknięcie projektu w etapie roboczym.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
W sumie nie wiem czy coś takiego było by możliwe, ale czy do jednego klawisza dało by radę podpiąć czar, który byłby automatycznie rzucany w po jego naciśnięciu?
Generalnie chodzi mi o sytuację, by niskopoziomowe czary będące pociskami (kula ognia, sopel ludu, uderzenie wiatru) można by rzucać lewą ręką  (czyli nowa animacja), nawet w czasie gdy ma się wyciągniętą broń do walki wręcz.

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Taki wiedźmak?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Świeże pomysły
#86 2010-06-28, 22:04(Ostatnia zmiana: 2010-06-28, 22:06)
Ciekawe byłoby też coś w stylu Sacredowych układów - jakby kilka ataków/czarów złożonych w sekwencję którą rzuca się za jednym zamachem. O ile ataków w Gothicu tak dużo znowu nie jest, to fajnie byłoby połączyć ze sobą kilka zaklęć (przy czym koszt mana układu jest dużo wyższy niż suma poszczególnych składników i trzeba się go osobno nauczyć, za to dużo szybciej się rzuca).

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
5.Ogólnie też nie podobało mi się wielgalachny płot, płachta nie wiem jak to nazwać, który otaczał stary obóz.

W takim razie jak to widzisz? Nie powinno dziwić, że palisada wygląda tak a nie inaczej bo zapewne została wzniesiona na poczekaniu z dostępnych materiałów, przez skazańców, czytaj ludzi nie posiadających odpowiedniej wiedzy i wykształcenia, aby zbudować jakąś sensowną budowle obronną.

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Taki wiedźmak?
Nie wiem, nie grrałem

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
1.Myślę że czar latania czy lewitacji ala Risen byłby przydatną rzeczą jeśli napotkalibyśmy przeszkodę terenową.

2.Jeśli jest to możliwe fajną innowacją byłoby rzucanie czaru z kostura magicznego, czy za pomocą tegoż samego kostura odbijanie, zatrzymywanie wrogich czarów jeśli posiadalibyśmy odpowiednią umiejętność.

3.W modzie będziemy mogli wytwarzać niemal każdą broń, więc do produkcji broni dystansowej typu łuk, kusza ''na miejscu '' byłby odpowiedni warsztat.Trochę głupio wyglądał by łuk na kowadle potraktowany młotem :D

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo ciekawy jest ten pomysł Gother'a z odpadającymi częściami ciała. Moim zdaniem najlepiej wyglądałoby to tak: (o ile to oczywiście możliwe do zrobienia) gość z którym walczymy ma końcówkę hp, wtedy robimy jakiś combos toporem czy dwuręczniakiem i kolo pada na glębę bez głowy czy ręki. Pomysł z ograniczonym ekwipunkiem też jest dobry, lubię jak trzeba trochę pomyśleć co wziąć ze sobą, a co zostawić, a nie nosić ze sobą przyczepę orkowych toporów. Potrzeba snu i głód też byłyby ciekawym urozmaiceniem. Można też dodać niektórym zwierzętom możliwość zatrucia nas jadem, np pełzaczom, krwiopijcom czy bagiennym wężom. A co powiecie na możliwość wykrwawienia się gdy otrzymalibyśmy dużo obrażeń? Oczywiście to samo dotyczyłoby wrogów. Jeśli nie uleczylibyśmy się to hp cały czas by nam spadało nawet gdy nie otrzymywalibyśmy żadnych obrażeń.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
tyle, że obydwie rzeczy są średnie do zrealizowania a już na pewno nie warte zachodu.

Tumil

Tumil

Użytkownicy
posty44
Propsy13
  • Użytkownicy

Tumil

Świeże pomysły
#92 2010-06-29, 13:57(Ostatnia zmiana: 2010-06-29, 13:57)
Cytat: Casillas link=topic=10568.msg101041#msg101041 date=Jun 29 2010, 09:28 AM\'
3.W modzie będziemy mogli wytwarzać niemal każdą broń, więc do produkcji broni dystansowej typu łuk, kusza #msgote author=Casillas link=topic=10568.msg101041#msg101041 date=Jun 29 2010, 09:28 AM\']3.W modzie będziemy mogli wytwarzać niemal każdą broń, więc do produkcji broni dystansowej typu łuk, kusza #msgote author=Casillas link=topic=10568.msg101041#msg101041 date=Jun 29 2010, 09:28 AM\']3.W modzie będziemy mogli wytwarzać niemal każdą broń, więc do produkcji broni dystansowej typu łuk, kusza na miejscu #msgote author=Casillas link=topic=10568.msg101041#msg101041 date=Jun 29 2010, 09:28 AM\']3.W modzie będziemy mogli wytwarzać niemal każdą broń, więc do produkcji broni dystansowej typu łuk, kusza #msgote author=Casillas link=topic=10568.msg101041#msg101041 date=Jun 29 2010, 09:28 AM\']3.W modzie będziemy mogli wytwarzać niemal każdą broń, więc do produkcji broni dystansowej typu łuk, kusza  byłby odpowiedni warsztat.Trochę głupio wyglądał by łuk na kowadle potraktowany młotem :D

Podbijam. Z tego, co pamiętam w Jaktylu była możliwość wytwarzania drewnianych figurek na specjalnym warsztacie, więc myślę, że nie byłby to problem.

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy
Moje propozycje..

-Podczas walki, gdy ktoś nas uderzy i będziemy mieli końcówkę HP, widać rany na ciele postaci, albo na głowie, np; Zadrapania, krew i inne..

-Można by było też dodać przenoszenie jakiś przedmiotów, np deskę.. Chwyta się ją (Animacja) i idzie się z nią, do tego można by było pasek wytrzymałości..

-Efekt sprintu, ta jak w Gothic 3, naciskamy shift i biegniemy sprintem, do tego też pasek wytrzymałości.

-Podczas ładowania, tak jak w Gothic 3, są wyświetlane obrazki, można by było też coś takiego zrobić, nie wiem czy by się dało za pomocą gif'u, nie jestem specem.

-Nauka pływania, też był by dobry pomysł, podchodzimy do gościa i ćwiczymy.. ale nie tak zwyczajnie.
Podchodzimy do wody i można by było zrobić filmik, animacje lub cokolwiek pokazujący jak się uczy pływać.

-Albo podczas nauki walki dwu ręcznym mieczem, gdy zapłacimy, koleś nam mówi co i jak, a postać wykonuje animacje treningu bronią.

Dobra a teraz coś takiego ode mnie bardziej z serca :D

-Każdy chyba ma prawo sobie zwalić konia? Bohater nie uprawia seksu, a aż się pali do tego, można zrobić że jak podejdzie do łóżka jest opcja, "Zwal Konia"

-A może do tego gwałty? Podchodzi do jakiejś kobiety, i ją porywa potem gwałci i zabija.

-Goła postać, można by było dorobić takiemu facetowi jaja, i by był goły.

Okej koniec ;D

-Możliwość opalania się przy dużym słońcu, taki leżak, siadasz i jak tak z 5 min posiedzisz naszych, w G, to na pewno jakaś godzina, wtedy skóra staję się brązowa.

...

gmpa.com.pl

feodaron.pl

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Świeże pomysły
#94 2010-06-29, 17:43(Ostatnia zmiana: 2010-06-29, 17:47)
walenie konia, gwałt i zabijanie, w dodatku w kolonii, gdzie kobiet jest max pięć. Tak, to na pewno urozmaici rozgrywkę :D

@down
ja pitole, dwaj niewyżyci :D

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm w G1 nie ma "Czerwonej Latarni" więc rzeczywiście opcja "zwal konia" byłaby baaardzo przydatna   :D   Nie ma to jak sobie ulżyć po wycinaniu w pień orków i innego cholerstwa. Najlepiej dorobić jeszcze jakieś książeczki w stylu "Playboya"  :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
po prostu nie wiem jak to skomentować...

heniu

heniu

Użytkownicy
posty143
Propsy1
  • Użytkownicy

heniu

Świeże pomysły
#97 2010-06-29, 18:14(Ostatnia zmiana: 2010-06-29, 18:25)
Można też zrobić by było więcej lasek, np w obozach, chodzą sobie dziewczyny, skazane za coś.

gmpa.com.pl

feodaron.pl

Dark

Dark

Moderator działu
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Moderator działu
:D   :D

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Ehh, zboczuchy...
-Podczas walki, gdy ktoś nas uderzy i będziemy mieli końcówkę HP, widać rany na ciele postaci, albo na głowie, np; Zadrapania, krew i inne..
Co do tego, całkiem dobre.

Life Is Brutal....

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry