Windows 7 28149 103

O temacie

Autor Hunn

Zaczęty 9.01.2010 roku

Wyświetleń 28149

Odpowiedzi 103

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Windows 7
#60 2011-08-31, 09:34(Ostatnia zmiana: 2011-08-31, 10:14)
@up, widzisz w tym coś niesamowitego i godnego lola? Dużo danych, dużo się kopiuje. Możesz sobie mieć i dwadzieścia cztery rdzenie, wyczerpać limit ramu z sevena a i tak dane będą się kopiować na dysk z normalną prędkością.

Wie ktoś coś o wyciekniętych windowsach 8? Którykolwiek zawiera już to nowe, "komórkowe" gui?

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Na kompie Microsoftu z ośmio rdzeńowym procesorem nie pamiętam ile miał Gb ramu ale dużo instalował się ponad  godzine   :lol2:
Instalować może się nawet pół dnia, ważne żeby działał jak należy.

Asztar

Asztar

Użytkownicy
posty33
Propsy4
  • Użytkownicy
ładnie wygląda ,parę ciekawych opcji.

(Problem z niektórymi grami ,a na zwykłym XP chodziły bez zarzutów. Dopiszę ,że to nie wina zgodności bo próbowałem na wszystkich)

[/b]
[/b]

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
windows cannot currently check for updates because the service is not running

Siedzę teraz na moim mini laptopie, bo duży mam zainfekowany. Wie ktoś o co biega? Instalowałem update-y na 7 ostatnio jakieś dwa tygodnie temu, a teraz mi takie coś wyskakuje.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-windows_update/windows-cannot-check-for-updates-because-the/ea0ce13d-c636-4248-8cd4-ac9d9b593786

Follow these methods.

Method 1: Verify the Windows update service is started. If it is not started, start the service and check. Follow these steps:
a)    Click Start, type “services” on the start search box and press enter.
b)    Scroll down and check for the above mentioned service (Windows update).
c)    Double click on the service and start it if it is not started.

Method 2: Disable the security software temporarily.

Note: Antivirus software can help protect your computer against viruses and other security threats. In most cases, you should not disable your antivirus software. If you do have to temporarily disable it to install other software, you should re-enable it as soon as you're done. If you are connected to the Internet or a network during the time your antivirus software is disabled, your computer is vulnerable to attacks.

Method 3: Put the computer in Clean Boot  state to see if there is any software conflict as clean boot helps in eliminating software conflicts.

Note: After performing the troubleshooting steps in clean boot, follow Step 7 from the link to return the computer to Normal startup mode.

Method 4: You can also install the updates (KB number) manually by downloading from Microsoft download center.

http://www.microsoft.com/downloads/en/default.aspx

Method 5: Follow the steps from the article.

Wypróbowałem wszystkie metody zamieszczone oprócz tej metody z butowaniem.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
formatuj, ewentualnie spójrz na msconfig (masz ten pasek szukajki w starcie, wpisujesz tam msconfig i enter) i popatrz czy nie masz żadnego... windows update service (czy cokolwiek w tym guście) wyłączonego. Powinno być w autostarcie albo w serwisach.

btw, co te apdejty windowsa dają?

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
btw, co te apdejty windowsa dają?
Chyba jakieś aktualizacje systemu i zabezpieczeń.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Windows 7
#66 2012-05-31, 17:23(Ostatnia zmiana: 2012-06-24, 17:04)
Tak update - aktualizacja. Aktualizacje łatają dziury w Windowsie przez które przechodzą wirusy. W każdym bądź razie nie mogą zaszkodzić.

[mod=mea]nie byłbym taki pewien : |
mojej koleżance z każdym apdejtem legalny windows działał coraz gorzej. Doszła do tego punktu, że go wywaliła i zainstalowała pirata :D [/mod]

Może ona ma wirusy? :lol:

[mod=mea]to w sumie też miała : |[/mod]

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
http://www.microsoftstore.com/store/msstore/en_US/pd/Windows-7-Ultimate/productID.216647200

Czy Windows 7 Ultimate ma opcje instalowania 64 bitowej wersji?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Windows 7
#68 2012-06-01, 23:01(Ostatnia zmiana: 2012-06-01, 23:02)
Każdego sevena da się zainstalować w obu "wersjach". Oczywiście jak masz je w pudełku. Tu na stronie masz napisane, że masz w pudełku obie wersje.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
This product includes both 32- and 64-bit versions for a single computer. Learn more.

O kurna nie zauważyłem tego całego bloku tekstu pod spodem.  :lol2:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Da radę przymocować te spinki na stałe. Za każdym razem jak z nich korzystam to ich położenie się przestawia na lewo lub prawo, za daleko.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Lock the Taskbar?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
To już mam zaznaczone odkąd zainstalowałem 7-emkę.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Jak ustawić aby można było przesuwać pliki w folderach? Mam widok plików view->details i nie mogę sobie kursorem przesuwać plików. Na Viście nie było z tym problemu.

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
Mam dylemat bo mam do wyboru windowsa 7 32(86chyba)bit i 64bit, mam 4 GB ramu, więc nie wiem czy 32 będzie dobrze sobie z nim radził, natomiast 64 bit ogarnie ram bez problemu, jednak sporo aplikacji na niego wymaga kombinowania bo nie działają(na 32bit też tak jest?), tak żeby można było spokojnie sobie w coś pograć, pograficzyc ;d
który lepiej?

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
JAKIE KOMBINOWANIE

wtf

poważnie. jakie kombinowanie? kto ci naopowiadał takich bajek? 90% użytkowników nawet nie zauważy że ma x64 zamiast x86, pozostałe dziesięć procent przypadkiem wlazło we właściwości systemu.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Windows 7
#76 2012-07-18, 22:14(Ostatnia zmiana: 2012-07-18, 22:15)
Bierz 64. Absolutnie nie jest w niczym gorszy, po prostu aplikacje skompilowane dla 32bit będą chodzić w trybie 32bit. Zauważysz to tylko w Menedżerze Zadań (*32) i tym że standardowo będą się instalowały w "Pliki programów (x86)".

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
A 5 blue screenow w 10 min może być przyczyną instalowania windowsa przez idiotę czy coś innego :F ?

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
obstawiam bad sectory albo inny problem ze sprzętem. No chyba że komuś udało się wgrać 64bitowe sterowniki na 32bit system, acz to też nie powinno bluescreenować.

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy
64bitowy, niedawno też miałem i mi wyskoczył blue screen to zrobiłe formata i od nowa postawiłem, teraz BS mam conajmniej 2razy/h :F

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry