OTO KATOLIZM 109335 393

O temacie

Autor Zoom

Zaczęty 24.12.2009 roku

Wyświetleń 109335

Odpowiedzi 393

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

OTO KATOLIZM
#340 2011-02-10, 22:26(Ostatnia zmiana: 2011-02-10, 22:26)
No wybacz kvrwa ale musiałbym wypierdolić chyba do murzyńskiej wioski żeby nie trafić na lampki, choinki, reklamy coca-coli i obłudę bycia miłym i uprzejmym na pokaz. Poza tym, jaki cywilizowany człowiek łączy w tych czasach wigilię z Jezuskiem? Teraz liczy się nażarcie się jak świnia gdy jesteś na wigilii w gości i wysłanie zabawnych życzeń ściągniętych z internetu no bo przecież tak kvrwa trzeba a ja za głupim polakiem jestem żeby sam wymyślać, a teraz cicho bo familiada leci.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jeszcze dorośniesz i zrozumiesz pewne sprawy, Nestor.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Nestor

Nestor

Użytkownicy
posty66
Propsy18
  • Użytkownicy

Nestor

OTO KATOLIZM
#342 2011-02-11, 09:06(Ostatnia zmiana: 2011-02-11, 09:09)
Być może, do nie których spraw muszę dorosnąć.

Poza tym, jaki cywilizowany człowiek łączy w tych czasach wigilię z Jezuskiem?

Ja i cała moja rodzina zapewniam cię, że istnieje wiele takich osób którzy nie są fanatykami, a święta spędzają z Jezusem. U mnie np. nie było by świąt bez Biblii. Patrząc jednak z perspektywy komercji, to każde święto jest sztuczne. Oni chcą tylko zarobić, jak każdy normalny człowiek. Ludzie akurat w święta, chcą sprawić swoim dzieciom i innym z rodziny przyjemność, rozweselić ich. Jest to święto rodzinne, więc czemu nie? Jeżeli ludzie, chcą być mili, akurat w ten wieczór, to czemu nie? Cukierkowa atmosfera i sztuczność. Hmmm... niektórzy inaczej nie potrafią, chcą sprawić żeby to święto było wyjątkowe. Nawet kosztem sztuczności, na takich nic nie poradzimy.

Spoiler

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Nawet szałasy w afryce są przystrojone lampkami. U mnie święta są przyjazne dla wszystkich, jako, że dziadek jest niewierzący i "nie bedzie bral udzialu w katolickich swietach", ja jestem niewierzący, więc u mnie w domu chodzi o to, żeby spędzić jeden wieczór razem i nażreć się do syta. Mi się to podoba.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
święta spędzają z Jezusem
Ile za godzinę bierze? Taniej wychodzi pewnie spędzić święta z Kevinem.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

OTO KATOLIZM
#345 2011-02-11, 14:33(Ostatnia zmiana: 2011-02-11, 15:25)
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9091534,Relikwie_Jana_Pawla_II_dla_Kubicy__Kropla_krwi.html

:facepalm:

Ateista świętujący to święto zaprzecza sam sobie gdyż mówi, że nie wierzy w Boga, a świętuje narodziny Boga. Dziwne, nie?

Choinka to nie jest symbol religijny,
Nikt u mnie nie śpiewa kolęd,
Nie wiem co to pasterka, jednak słyszałem że młodzież zwykła chodzić tam w celu chlania wódy,
Że się czyta biblie dowiedziałem się po raz pierwszy tutaj od ciebie,
Nie modlimy się,
Katole nie mają monopolu na jedzenie pewnych szczególnych dań w zarezerwowanym dla siebie dniu,
To, że z życzliwości choć z zażenowaniem mówię "wzajemnie" łamiąc się kawałkiem andruta z losowym wizerunkiem szopki, maryjki czy co tam sobie w piekarni wymyślili również nie czyni mnie hipokrytą, bo o ile wiem ten kawałek mleka i ciasta również nie jest żadnym symbolem religijnym w głównym tego słowa znaczeniu.

Czyli jak? Jem kolacje czy jednak jestem już ateistycznym hipokrytą? Żenujące jest jak niektórzy potrafią wszystko podciągnąć pod religię. Choćbyście byli rozmodleni w gównie po uszy faktem nadal jest, że wigilia to w głównej mierze święto rodzinne. To, że akurat ty czy ktoś również przy tej okazji odprawia jakieś rytuały nie zmienia reguły, że w przeciętnym domu wszyscy koncentrują się na sobie i na tym co na stole a nie tym co było rzekomo 2 tysiące lat temu, zwłaszcza że data narodzin tego kolesia i tak jest mocno wątpliwa. Zainteresowanych odsyłam... gdzieśtam. Mnie to nie interesuje, bo w tradycje rodzinne zwykłem nie mieszać mitologii chrześcijańskiej bo i bez tego pewne rzeczy są smaczne a inne zjebane.

Oczywiście. Powinienem wyjebać pytę na rodzinę bo przecież jestem Prawdziwym Ateistą i nie przystoi inaczej. Bo jakiś katol będzie mógł powiedzieć, jaki ze mnie hipokryta bo usiadłem przy stole a na to, jako Prawdziwy Ateista Wolnomyśliciel pozwolić sobie nie mogę. Żaden to "dojrzały i odpowiedzialny" ateizm a najczęściej gówniarstwo i okresowe zidiocenie połączone z trądzikiem na twarzy i miotłą na głowie. Na pogrzeb też mam nie iść jeśli zostanie on odprawiony na katolickim cmentarzu przez katolickiego akwizytora? Kończ waść, wstydu oszczędź i się za mnie pomódl.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

OTO KATOLIZM
#347 2011-02-15, 11:39(Ostatnia zmiana: 2011-02-15, 11:51)
http://www.wprost.pl/ar/231221/Kubica-dostal-krew-papieza/ eee ?

chcą go zrobić świetym, ale sie nie będę modlic do tego samobójcy.
Nie spełnia podstawowych wymogów, jakie stawia biblia przed chrześcijaninem - nie nadaje się do tego by mieć żone, a już na pewno by mieć dzieci.

FI + JPII = SZATAN3

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
chcą go zrobić świetym, ale sie nie będę modlic do tego samobójcy.

Można wiedzieć co ty pierdolisz?

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Wlasnie zdalem sobie sprawe jak bardzo jestes pojebany

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ja myślę, że to prowo. emace skutecznie podkręca suchara forum swoimi dziwnymi zabiegami ale i tak to propsuje :ok: . niemniej czasami chciałbym wiedzieć o co chodzi.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
emace to jedno wielkie prowo, multi traffixa

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

OTO KATOLIZM
#352 2011-02-15, 15:49(Ostatnia zmiana: 2011-02-15, 15:56)
nie miałem na myśli świętym - świętym

wytłumaczcie w takim razie, w jakim celu chcą mu wstrzyknąć krople krwi papy i włożenie do ręki strzępku jego szaty ?

jesli chcecie się napinać, bo wjeżdżam na SPORTOWCA (a wjeżdżam) to się napinajcie, dla mnie ten człowiek nudził się w dzieciństwie, został "sportowcem" bo tylko tego się nauczył kiedy postanowił przestać kręcić palcem w nosie.

To go dwukrotnie lub nawet trzykrotnie prawie zabiło, jego żona dwa razy (trzy?) prawie wdową została. Pytam się - zasługuje na te Relikwie ? w ogóle, czy ktoś zasługuje na to, by mu ofiarować te ikony?

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
leze

Ojciec redaktor

Ojciec redaktor

Użytkownicy
posty33
Propsy9
  • Użytkownicy
Funkielnówka nie śmigany krzyż postawili wczoraj pod pałacem
Wybiera sie ktoś do stolycy?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
wytłumaczcie w takim razie, w jakim celu chcą mu wstrzyknąć krople krwi papy i włożenie do ręki strzępku jego szaty ?

A kto mówi o jakimś wstrzykiwaniu?

jesli chcecie się napinać, bo wjeżdżam na SPORTOWCA (a wjeżdżam) to się napinajcie, dla mnie ten człowiek nudził się w dzieciństwie, został sportowcem bo tylko tego się nauczył kiedy postanowił przestać kręcić palcem w nosie.

Ok. Nudził się w dzieciństwie a może przeciwnie, bo jak ty dłubałeś patykiem w pism gównie w piaskownicy to on zapierdalał na gokartach. Dzięki temu dziś robi to co kocha, czesze niewiarygodny hajs, jest ceniony i rozpoznawalny w kraju i na całym świecie oraz reprezentuje ojczyznę a ty jesteś murzynem od webdesignu, robiącym efekty makiety i mody do 10 letniej gry. Jak zachorujesz to zgnijesz a on przynajmniej dostał szmatkę po papieżu.

To go dwukrotnie prawie zabiło, jego żona dwa razy prawie wdową została. Pytam się - zasługuje na te Relikwie ? w ogóle, czy ktoś zasługuje na to, by mu ofiarować te ikony?

Przypuszczam, że zanim Robert zaczął jeszcze oblatywać rakiety jego żona doskonale wiedziała na co się pisze i czym to się może skończyć dla niej i dla niego - chuj tobie do tego. To o czym mówisz tyczy się również wielu zawodów podwyższonego ryzyka bez których jednak nie mogłoby funkcjonować żadne nowoczesne społeczeństwo więc co? Najlepiej siedźmy na dupie i pierdolmy na forumku, to z pewnością jest bezpieczne.

Co do tych ikon to dla mnie to tylko kawałek szmaty i krew sprofanowanego trupa i zupełnie nie wiem czym tu się podniecać. Czy zasługuje? Moim zdaniem w ogóle nie przystoi dysponować takim debilizmem, choćby z szacunku do samego denata. Gdy o tym słyszałem miałem z tego ogromną bekę. Zmieniłem nieco podejście, gdy się dowiedziałem, że kubica jest osobą głęboko wierzącą, jednak nie zmienia to faktu że nadal jest to dla mnie śmieszne a zarazem żenujące. Na osobie własnej zasadniczo nie obchodzi mnie co stanie się ze mną po śmiercią, jednak zdecydowanie bym nie chciał, aby zgraja fanatyków mnie pocięła, spuściła moją krew i rozsyłała po świecie eksponując na widok publiczny. To jest chore, średniowieczne, niesmaczne i prymitywne w chuj. Sprawa tzw. relikwii powinna zakończyć się mniej więcej tam, gdzie palenie czarownic czyli w średniowieczu. W głowie mi się nie mieści, że kościół potrafi nadal wpierać to a co więcej, tworzyć nowe. Obrzydlistwo i brak wyczucia smaku.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Zapomniałeś dodać, że Dziwisz przekazał te relikwie przez dziennikarza TVN.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

OTO KATOLIZM
#357 2011-02-15, 16:19(Ostatnia zmiana: 2011-02-15, 16:19)
Zapomniałeś dodać, że Dziwisz przekazał te relikwie przez dziennikarza TVN.

Skoro było po drodze to jaki problem? Rozumiem, że mieli wysłać lektykę, ku chwale hejtingu?

emace

emace

Użytkownicy
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy

emace

OTO KATOLIZM
#358 2011-02-15, 16:56(Ostatnia zmiana: 2011-02-15, 17:08)
jak wracałem z roboty, nagle mnie oświeciło, to po to by nasz Robert wyzdrowiał.
Thoro, śmiałbym Twierdzić, że ten od gówna w piaskownicy, w życiu więcej osiągnął niż Kubica. Każdy z nas więcej osiągnął niż, jakikolwiek sportowiec.

Nie wiesz czy babrałem sie w psich stolcach, czy pałałem się rysunkiem. Więc po co się odzywasz ? Natomiast jestem na 99% przekonany, że dzisiejsi sportowcy w dzieciństwie z nudów albo kopali kłębek wełny w chacie albo ujeżdżali beczke bez wieka i dna na podwórzu. Jako nastolatkowie, przecierali klawisze na pilocie od satelity, którego jak sie wcisło, to na ekranie wyskakiwał sport ! a teraz ? ja zgnije za 10 lat, a jak Kubicy ta krew nie pomoże, to skończy jak próżny Surtees czy inny Senna. Czego mu nie życzę, niech wraca do Żony. Tusk niech konsekwentnie zakaże sportów ekstremalnych.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
brak mi na to słów

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry