Tworzenie paczki z modem 7060 27

O temacie

Autor

Zaczęty 21.12.2009 roku

Wyświetleń 7060

Odpowiedzi 27

WonderiuS
  • Gość

WonderiuS
Gość

Tworzenie paczki z modem
2009-12-21, 19:37(Ostatnia zmiana: 2009-12-21, 20:04)
Witam, nie rozumiem tego tutka! http://themodders.org/index.php?showtopic=1670

Robię tak jak tam jest i nic nie wychodzi, no i nie rozumiem tego. Powie mi ktoś jak spakować świat i napisany skrypt postaci w raz z rutyną w Gothic NPC Maker? Krok po kroku, bo chcę do mojego moda zrobić beta-testy.

EDIT: I jak napisać plik .ini moda?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
juz nazva problemu zla bylo napisane to by nepisacz nazve PROBLEM  :/

zabadeusz

zabadeusz

Użytkownicy
posty59
  • Użytkownicy
Rozumiem że nie ma juz błędów w Zspy i masz skompilowane dialogi w spacerze. Włączasz go[gothicVDFS], naciskasz na zakładkę (Builder) w prawym dolnym oknie naciskasz przycisk z trzema kropeczkami(...) zaznaczasz plik ou.bin(powinien znajdowac się w Gothic2\_Work\data\Scripts\content\Cutscene), dodajesz plik gothic.src(\Gothic2\_Work\data\Scripts\content) i naciskasz bulid volume( wcześniej musisz podac lokalizację pliku docelowego[tam gdzie ma ta paczka być])

WonderiuS
  • Gość

WonderiuS
Gość

Tworzenie paczki z modem
#3 2009-12-21, 19:48(Ostatnia zmiana: 2009-12-21, 19:51)
zabadeusz, ja modduję Gothic I. No ale mniejsza z tym. To jest zwykły NPC bez dialogów, no i mam go zapisanego w Gothic PL/Work/Data/Scripts/Compiled, no i dodaję tego npc i świat, daję Build Mod kopiuję do Data/Modvdf stworzony plik. No i nic, mógłbyś bardziej wytłumaczyć co skopiować? Bo tylko chcę Zena i 1 NPC bez dialogów, textur itp.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
markK, kurde co ty piszesz! Po rusku czy jak?! Jak nie znasz odpowiedzi na pytanie, to po kiego tu piszesz? Jeszcze nie zrozumiałym językiem?
JEstem ze SLOVACJI dlatego niepisze W ale V i niemam vaszych znaczkov
Co zostało wyjaśnione w jednym z tematów z działu "forum".

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

zabadeusz

zabadeusz

Użytkownicy
posty59
  • Użytkownicy
markK, kurde co ty piszesz! Po rusku czy jak?! Jak nie znasz odpowiedzi na pytanie, to po kiego tu piszesz? Jeszcze nie zrozumiałym językiem?
Czytanie sygnatury jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Jeden dostał ban za to.

A, jeszcze jeżeli stworzyłeś swiat to też musisz go wpakować do paczki.

WonderiuS
  • Gość
Wiem, sorry nie zauważyłem.

No do paczki daję ten Świat i NPC.

Robię tak:

1: Wybieram gdzie ma zapisać tą paczkę czyli Gothic PL/Data/Modvdf
2: Wybieram główny katalog gry, czyli Gothic PL
3: Tam w 1 okienku wpisuję poprawne nazwy i daję + (oboz9.zen - + potem _5000_Lumbermil +)
4: I daję Build MOD
5: No i jak napisać ten plik .ini moda?
I w ogóle co źle robię? Bo nie kumam jak tą paczkę zrobić :/ .

zabadeusz

zabadeusz

Użytkownicy
posty59
  • Użytkownicy
zabadeusz, ja modduję Gothic I. No ale mniejsza z tym. To jest zwykły NPC bez dialogów, no i mam go zapisanego w Gothic PL/Work/Data/Scripts/Compiled, no i dodaję tego npc i świat, daję Build Mod kopiuję do Data/Modvdf stworzony plik. No i nic, mógłbyś bardziej wytłumaczyć co skopiować? Bo tylko chcę Zena i 1 NPC bez dialogów, textur itp.
Nie jestem pewien ale chyba pominełeś prasowanie skryptów przez spacera.  Skrypt npc wkleja się do:Piranha Bytes\Gothic\_Work\Data\Scripts\Content\Story\NPC jeśli chcesz żebym ci to bardziej wytłumaczył to pisz na moje gg 4615396

WonderiuS
  • Gość

WonderiuS
Gość

Tworzenie paczki z modem
#9 2009-12-21, 21:39(Ostatnia zmiana: 2009-12-21, 21:45)
Mam kolejny problem, stworzyłem paczkę z modem i wrzuciłem paczkę z modem do Gothic/data/modvdf i napisałem plik .ini który znajduje się w Gothic/system, wszystko jest dobrze i włączam tego moda GothicStarter_Mod, daję nowa gra a i zaznaczam Parsowanie skryptów i daję nowa gra i wszystko jest czarne! Jak temu zaradzić?

A i do paczki wrzuciłem Ou.bin, Gothic.src i oboz9.zen czyli przerobiony Surface.zen

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po co ci paczka jak masz 1 npc bez dialogów i robisz betatesty ?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mam kolejny problem, stworzyłem paczkę z modem i wrzuciłem paczkę z modem do Gothic/data/modvdf i napisałem plik .ini który znajduje się w Gothic/system, wszystko jest dobrze i włączam tego moda GothicStarter_Mod, daję nowa gra a i zaznaczam Parsowanie skryptów i daję nowa gra i wszystko jest czarne! Jak temu zaradzić?
W jakim folderze umieszczony jest twój świat i co wpisałeś w pliku *.ini przy world= ?

WonderiuS
  • Gość
Mój świat jest umieszczony w Work\Data\World pod nazwą oboz9.zen, jest tam też kilka zenów z nazwami oboz1,2,3 itp.

A w pliku *.ini przy world=oboz9.zen

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Daj zrzut ekranu struktury folderów z programu VDFS (Viewer).

WonderiuS
  • Gość

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy

LordSmarkula

Tworzenie paczki z modem
#15 2009-12-22, 17:00(Ostatnia zmiana: 2009-12-22, 17:01)
Twój świat jest w Worlds, czy w Worlds\_Work. (Może być gdziekolwiek). Radziłbym zmienić nazwę świata na cokolwiek, np BLABLA.zen, przenieść go do Testlevel i w pliku ini dać ścieżkę World=Testlevel\BLABLA.ZEN. Czasem zmiana nazwy i przeniesienie pomaga, potem możesz z powrotem dać do katalogu Worlds i zmienić nazwę na jaką chcesz (cyfry Gothicowi raczej nie przeszkadzają, ale radziłbym je usunąć.)

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Twój świat jest w Worlds, czy w Worlds\_Work. (Może być gdziekolwiek).
Pliki w folderze work możesz edytować, tych nie w work nie da rady. Z grą na odwrót.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

WonderiuS
  • Gość

WonderiuS
Gość

Tworzenie paczki z modem
#17 2009-12-22, 17:13(Ostatnia zmiana: 2009-12-22, 17:14)
Kurde... no ale jak napisać ten plik *.ini!? I jak zrobić żeby w głównym katalogu gry było saves_wonderiuS? I co wkońcu mam wpakować do tej paczki jak mam tylko świat i NPC? I o co chodzi z tym Viever?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Plik ini zrób modyfikując szablon standardowo dołączany do Gothic Startera. Folder na zapisy gry będzie powstawał samoczynnie przy graniu przez Gothic Startera. Do paczki dołącz wszystko, co edytowałeś - po prostu.

WonderiuS
  • Gość
No ale ja modyfikowałem ten, no podstawowy plik .ini i nie działa. I nie tam pod spodem nie pisało ustawienia konfiguracyjne, bo nie stworzyłem WordPadem tylko Notatnikiem. Bo Wordpadem nie mogę, bo mam Offica.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry