Uważam że elementów nie powinno być zbyt dużo, trudno nam wtedy będzie kontrolować jak się "mieszają" części z różnych zestawów, nie mogą na siebie nachodzić itd. Aha, proponuję zrobić osobny schemat dla zbroi i dla szat, ponadto niektóre zbroje nie poddają się pewnym podziałom
Po zastanowieniu proponuję następujące elementy:
- napierśnik
- naramienniki (z rękawami)
- spodnie (z nagolennikami)
- pas
- buty
- rękawice
Uważam że nie ma sensu dawać osobno rękawów, bo w większości zbroi zaraz pod naramiennikiem zaczyna się rękawica.
Nie wszystkie zestawy korzystałyby ze wszystkich możliwych elementów, np lekka zbroja najemnika nie korzysta ani z napierśnika, ani z ani rękawic. Trzeba opracować taki podział który pozwoli bez problemów krzyżować ze sobą elementy.
Jeśli chodzi o szaty, proponuję uprościć: część główna, kaptur, pas.
Nie będzie też można łączyć ze sobą fragmentów szaty i zbroi.
Model pasa, rękawic, spodni i rękawów mógłby według mnie być wspólny, w poszczególnych szatach i tak są niemal identyczne.
Ogółem wydaje mi się że część skryptowa dzieli się na dwa działy: jeden odpowiedzialny za samo wyświetlanie, drugi za kontrolę co jest nakładane, być może będzie on bardziej skomplikowany od tego pierwszego.
Przydałby się też system dający bonusy za założenie kompletnego zestawu, co akurat jest proste.
Będziemy wszystko dyskutować tutaj, na konferencji gg czy ktoś założy osobny temat?