Dark Saga/Mroczna Saga RU 455006 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 455006

Odpowiedzi 970

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
nauczasz się wydobywanie serca stworzeń u ferejczyków(dorian chyba cię nauczy, z resztą poszukaj)

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
nauczasz się wydobywanie serca stworzeń u ferejczyków(dorian chyba cię nauczy, z resztą poszukaj)

Przeczytaj jeszcze raz moje powyższe posty. Chodzi mi o to, ze wszystkich strażników już pozabijałem nie wyciągając z nich serca strażnika.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#882 2012-11-24, 18:47(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 18:52)
gdy idziesz w stronę paladynów, to w pobliżu partolu orków po prawej stronie jest troll, idź na plażę i gdzieś tam powinna być jaskinia. Rozejrzyj się a znajdziesz strażnika, a tak przy okazji
1.Gdzie są jakieś kretoszczury? XD potrzebuje 15 łojów, ale na razie wybiłem stadko koło wieży w pobliżu obozu ferejczyków i w górach
2.Od kowala ferejczyków mamy misję znalezienia schematów, który to budynek?(zaglądałem do tej chaty gdzie był skip i ktoś tam jeszcze, oczywiście zaraz po tym, gdy myśliwi wytłukli piratów)
3.Gdzie jest grobowiec, który ma się znajdować miecz jakiegoś dowódcy ferejczyków(zadanie dotyczące polowanie na trolla)
1.Jak idziesz od strony obozu orków, do opuszczonego fortu, przejdź wzdłuż muru w stronę gór, za jaszczurami wyżej powinny być kretoszczury.
2.To jest ta kowalska chata pomiędzy obozem myśliwych a małym obozem szkieletów-myśliwych i ich przywódcy Kadogana, zagadaj do Skipa.
3.To jest właśnie zaczarowany miecz i krypta, o której mówiłem z 3 razy już, w jaskini, co trzeba zdobyć ekwipunek dla Francisa.

@Button: więc dlaczego nie wyciągałeś serc? nie miałeś wyuczonej umiejętności przed ich zabiciem? ; zadania chyba nie muszą być wszystkie, po prostu większość

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
jest jeszcze strażnik, w świątyni w obozie paladynów. Ale jak tam już zabiłeś tego stwora, to prawdopodobnie więcej ich nie ma, przynajmniej ja nie znalazłem

1.Jak idziesz od strony obozu orków, do opuszczonego fortu, przejdź wzdłuż muru w stronę gór, za jaszcurami wyżej powinny być kretoszczury.

jeżeli mówisz, o terenie, w którym jest ograniczone przejście, w sensie że jak chcemy iść dalej to nas automatycznie przenosi z powrotem, to już tam byłem.

2.To jest ta kowalska chata pomiędzy obozem myśliwych a małym obozem szkieletów-myśliwych i ich przywódcy Kadogana, zagadaj do Skipa.

żadnych dialogów u skipa nie było.

3.To jest właśnie zaczarowany miecz i krypta, o której mówiłem z 3 razy już, w jaskini, co trzeba zdobyć ekwipunek dla Francisa.

Mówisz o jaskini gdzie jest nekromanta? już tam byłem i nic nie znalazłem, chyba że miałem ten miecz i sprzedałem ten miecz, jak się on nazywał?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#884 2012-11-24, 18:57(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 18:58)
jeżeli mówisz, o terenie, w którym jest ograniczone przejście, w sensie że jak chcemy iść dalej to nas automatycznie przenosi z powrotem, to już tam byłem.

rzadnych dialogów u skipa nie było.

Mówisz o jaskini gdzie jest nekromanta? już tam byłem i nic nie znalazłem, chyba że miałem ten miecz i sprzedałem ten miecz, jak się on nazywał?
Spoiler
1.Tak ten teren, poszukaj jeszcze jak wychodzisz z obozu myśliwych wyjściem w stronę jaskini Gerarda tylko skręć w lewo, przeczesz wszystkie tereny, a coś się znajdzie ; do czego Ci te łoje? Nie pamiętam zadania.
2.No ale masz przecież zadanie #msg1061181szkice mieczy#msg1061181 od Tobiasa? zajrzyj do skrzyni w chacie, jak wcześniej tam nie szukałeś, to ma je Skip, (chyba że sam przeszukałeś tę chatkę przed mordem piratów)
3.Nie, ta jaskinia pod obozem orków,  gdzie na Ciebie czekał Francis, żebyś zdobył dla niego starą tarczę (po drodze był cieniostwór tam). Oręż ma nazwę #msg1061181Zaczarowany miecz#msg1061181.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Skąd wziąć topór orkowego dowódcy dla Tobiasa ?
2. Co trzeba zrobić zeby moc walczyć na orkowej arenie ?
3.Nie ma innego nauczyciela sily niz Vak ?

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Jak zabić wilki ożywieńce tak żeby Ali nie padł?Macie jakieś rady?I jeszcze jedno pytanie czy pirat który ma swoich "przydupasów" jest w jakimś momencie sam bo 3 na 1 troche trudno :P

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
2.No ale masz przecież zadanie 'szkice mieczy' od Tobiasa? zajrzyj do skrzyni w chacie, jak wcześniej tam nie szukałeś, to ma je Skip, (chyba że sam przeszukałeś tę chatkę przed mordem piratów)

chyba szukałem, już nie pamiętam, a jak szkice się nazywają? być może komuś je sprzedałem.

1.Tak ten teren, poszukaj jeszcze jak wychodzisz z obozu myśliwych wyjściem w stronę jaskini Gerarda tylko skręć w lewo, przeczesz wszystkie tereny, a coś się znajdzie ; do czego Ci te łoje? Nie pamiętam zadania.

łoje są potrzebne do zrobienia magicznych strzał(żeby na trolla zapolować a jako iż myśliwi już zabili piratów to nie ma już strzał i do tego mi są łoje potrzebne)

1.Musisz wyzwać tarsa na pojedynek, ale wcześniej musisz porozmawiać z którymś z niewolników na powierzchni, będzie jakiś dialog że orki cenią siłę czy coś, wtedy będziesz mógł tarsa wyzwać
3.Chyba jest ktoś u piratów.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Spoiler
1.Topór Vaka, trzeba go chyba pokonać na arenie.
2.Pogadaj z orkiem przed areną co na ławce siedzi. W  ogóle najlepiej nauczyć się języka orków. Bez tego trudno później w obozie o zadania/exp itd.
3.W obozie orków nie z tego co pamiętam.

Jak zabić wilki ożywieńce tak żeby Ali nie padł?Macie jakieś rady?I jeszcze jedno pytanie czy pirat który ma swoich "przydupasów" jest w jakimś momencie sam bo 3 na 1 troche trudno :P
Spoiler
1.Ciężko, ale musisz odpowiednio wcześnie bić wilki, zacznij od tych co atakują/są najbliżej jego, aby trochę mu ulżyć w boju. Pokombinuj.
2. Jest sposób, rzucić zaklęcie przywołania czy to szkieletu czy lodowego wilka. Wtedy jest mały zamęt w obozie i można spokojnie pobić Hugh.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

już tam byłem i nie było kretoszczurów, jakieś inne pomysły gdzie można kretoszczury znaleść? albo ewentualnie u kogo łoje mogę kupić.

PS.wszedłem do grobu, tam gdzie był francis, wszystko ładnie, pięknie, aż do czasu gdy nie natrafiłem na komnatę z dźwigniami, zabiera mi życie jak przybywam w tym pomieszczeniu, są 6 dźwigni (3 z przodu, 3 z tyłu) zna ktoś kombinację? bo przez 15 min nie udało mi się odgadnąć kolejność dźwigni

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
już tam byłem i nie było kretoszczurów, jakieś inne pomysły gdzie można kretoszczury znaleść? albo ewentualnie u kogo łoje mogę kupić.
PS.wszedłem do grobu, tam gdzie był francis, wszystko ładnie, pięknie, aż do czasu gdy nie natrafiłem na komnatę z dźwigniami, zabiera mi życie jak przybywam w tym pomieszczeniu, są 6 dźwigni (3 z przodu, 3 z tyłu) zna ktoś kombinację? bo przez 15 min nie udało mi się odgadnąć kolejność dźwigni
UPRZEJMIE się prosi czytać poprzednie posty tematu albo używać opcji szukaj...
dźwignie

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Widzę ze sporo pytań o nauczyciela siły. Vak uczy po pokonaniu go na arenia a Tobias kowal z obozu ferokijczyków uczy siły i kowalstwa po przyniesieniu mu 15 bryłek rudy.

3 kretoszczury znajdują się za latarnią

Czy jest możliwość ukończenia zadania z oczyszczeniem tunelu jeśli Ali nie żyje ?

Walcząc pirackim kordelasem w grze zamiast animacji walki z tarczą lub bronią jednoręczną pojawia się animacja walki dwoma ostrzami, której nie mam wyuczonej ...

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie można się nauczyć siły po wyjściu z kopalni? Orkowie nie chcą mnie niczego uczyć, a u piratów nie znalazłem nikogo kto by jej uczył.

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Przy którym trollu jest ta kaplicza co dodaje zręczności.Tym blisko obozu w jaskini?Jeśli tak to gdy do niej podchodziłem to nic się nie działo.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#894 2012-11-24, 20:27(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 20:29)
I kto uczy złodziejskich um ?
Wisp po wykonaniu dla niego misji i...
Spoiler
...i Vak, po pokonaniu go na arenie.

Wie ktoś może gdzie leży (lub ile trzeba wykopywać) amulet?
Dołączam się do pytania, kopałem w okolicach miejsca zaznaczonego na mapie i nic.
No niestety tę mapę to chyba jakiś niewidomy rysował, bo chyba nie wskazuje dobrze miejsca. Prawidłowe miejsce to:
Spoiler
Obok jaskini w obozie orków, gdzie był cieniostwór jest taka polanka, na której przy ziemi utrzymuje się cały czas mgła. I w tej mgle z ziemi wystaje coś, co przypomina czaszkę. Mając w ekwipunku łopatę musisz na nią kliknąć (przycisk akcji). Chyba że już wcześniej zdobyłeś ten amulet (ja przez bug zdobyłem ten amulet - nie uwierzycie - wciskając przyciski przy skarbcu artefaktów orków!)

witam, mam kilka problemów, z którymi nie mogę sobie poradzić:
1.Do zdjęcia klątwy potrzebne są 3 czarne perły, do tej pory znalazłem 2.
2.Gdy wykonamy misję zabicie strażnika krypty(zadanie zleca grom) to po wykonaniu misji, chcę wyjść ze świątyni ale brama jest zamknięta i za cholerę wyjść nie mogę, jakieś pomysły?
1. Ostatecznie to zawsze można kupić czarną perłę od Gerarda, alebo lepiej pozwiedzać świat - jest pełno skrzyń i zakamarków - w całej grze jest około 5-7 czarnych pereł, więc zbraknąć nie powinno.
2. Po pierwsze w misji musisz zabić nie strażnika krypty, tylko KRWAWĄ KRÓLOWĄ! Po drugie dostałeś od myśliwych klucze - musisz przekręcić kołowrót, by krata się podniosła. I wbrew temu, co pisali niektórzy powyżej - tej kraty Sendtriggerem się nie podnosi!

Kilka pytan:
1. Gdzie jest oboz piratow ?
1. Idź z Magarem, to trafisz.

Wie ktoś jak pokonać 2 strażników - zjawy, które strzegą zaczarowanego miecza ?
Srebrnym mieczem lub srebrnymi strzałami - tylko i wyłącznie. Zwykła broń nie robi im krzywdy.

3. Gdzie zdobyc dobra bron 1h ktora nie wymaga duzo sily, mam srebrny miecz.
U piratów z pewnością kupisz broń, której potrzebujesz.

1.Gdzie jest dokładnie łódka którą mam płynąć bo widziałem ze 3
Ta łódka charakteryzuje się tym, że na niej jest kołowrót (kręcisz go i płyniesz). Jeśli jednak nie ma takiej łodzi - to znaczy, że odpłynęła bez Ciebie :)  (taki bug się zdarza). Wtedy pozostaje płynąć wpław.

W jaki sposób można mu ukraść klucz skoro nie ma nawet takiej opcji dialogowej?
Wyuczyć się kradzieży lub przypakować zręczność.

1.Kto uczy siły na powierzchni?  
Czytaj spoiler.
Spoiler
Vak - po pokonaniu go na arenie, Tobias, prawdopodobnie któryś z paladynów też.

Mam problem z zrzuceniem armaty.
Armatę się zrzuca strzelając w deseczkę. Klikanie raczej nic nie da, tak samo machanie mieczem - przynajmniej nie powinno.

no jak już raz się nauczysz kradzieży, to już masz ją na stałe WYUCZONĄ, nigdy w gothica nie grałeś? tak samo jest ze skradaniem, otwieraniem zamków itd.
Momencik! Tutaj są 2 poziomy kradzieży kieszonkowej, zapomniałeś?

trzeba podobno wykonać wszystkie zadania od Ferokijczyków.
Nie wszystkie, wystarczy większość.

1. Pomyśl o wszystkich orkowych dowódców, których spotkałeś w obozie. Czy imię tego orka składa się z 4 liter, z czego druga to "a", a ostatnia to "s"? Tak? No to gratuluję, właśnie rozwiązałeś zagadkę!
2. Trzeba uzyskać pozwolenie od Tarsa.
3. Jest inny nauczyciel siły niż Vak.

Jak zabić wilki ożywieńce tak żeby Ali nie padł?Macie jakieś rady?
Najlepiej to mieć już cholernie mocną postać i zdążyć posiekać 3 wilków, zanim oni zdążą choć raz ugryźć Alego.

I jeszcze jedno pytanie czy pirat który ma swoich "przydupasów" jest w jakimś momencie sam bo 3 na 1 troche trudno :P
No cóż, to jest dość ciężka "misja". Można próbować ich rozdzielać uciekając i zostawiając w pogoni za sobą tylko jednego - choć jest to trudne. Można też spróbować ich zaklinować pod mostem - co wychodzi dość sprawnie, ale i tak ciężko ich pokonać. A najgorsze jest to, że jeśli ktoś zobaczy, że ich pobiłeś, to zabiją Cię na miejscu - taka jest okrutna rzeczywistość w świecie piratów.

Czy jest możliwość ukończenia zadania z oczyszczeniem tunelu jeśli Ali nie żyje ?
Spróbuj je wykonać - może się zaliczy do zakończonych.
A swoją drogą: czemu pozwoliłeś mu umrzeć?

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
mam jeszcze problem z tobiasem, wcześniej wziąłem szkice ze skrzyni i je sprzedałem, ale nie zwracałem uwagi jakie to są szkice  np."nóż wilka" czy coś takiego, jak ktoś poda nazwy? to jakoś odkupię. I jeszcze coś, odczarowałem ivara(czy jakoś tak) był owcą, to dotyczy się misji "kamienie adanosa"(jeśli nazwy nie pokręciłem). Po odczarowaniu dostałem resztki tego napoju, można to jakoś wykorzystać?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ali zginął gdyż nie pomogłem mu w walce noca z wilkami nawet nie wziołem tego zdania (tylko 70 sztuk złota za ochronę za całą noc mnie zniechęciło) myslałem że nie będzie konsekwencji.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
mam jeszcze problem z tobiasem, wcześniej wziąłem szkice ze skrzyni i je sprzedałem, ale nie zwracałem uwagi jakie to są szkice  np."nóż wilka" czy coś takiego, jak ktoś poda nazwy? to jakoś odkupię. I jeszcze coś, odczarowałem ivara(czy jakoś tak) był owcą, to dotyczy się misji "kamienie adanosa"(jeśli nazwy nie pokręciłem). Po odczarowaniu dostałem resztki tego napoju, można to jakoś wykorzystać?
musisz iść do orka Morra, ten co w klatce siedzi i jemu dać :D

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Przy którym trollu jest ta kaplicza co dodaje zręczności.Tym blisko obozu w jaskini?Jeśli tak to gdy do niej podchodziłem to nic się nie działo.
Ponawiam pytanie :)

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Gdzie jest ork Magar ?

0 użytkowników
Do góry