Dark Saga/Mroczna Saga RU 454807 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454807

Odpowiedzi 970

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#820 2012-11-23, 15:20(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 15:20)
nie wiem,czy się śmiać,czy płakać-po wejściu do lasu od strony piratów,złapałem błąd w grze-nie atakują mnie żadne stworzonka:od wargów przez cieniostwora,gobliny do szkieletów myśliwych po jakimś czasie wróciło wszystko do normy-zaczęła się młócka a raczej...ucieczka! mam nadzieję że konsekwencji nie będzie
A jeszcze jedno czy po złamaniu miecza (w jaskini)i pojawieniu się sług możliwa jest jakakolwiek walka-nawet uciec nie można...
najlepiej sługi nekromanty zabij od razu(póki Cię ignorują, możesz przejść obok, ale ja je zabiłem),
w miarę postępu fabuły same zaczną atakować Ciebie i wtedy już nie będzie różowo :P

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dosłownie 5 minut temu spotkałem tych gości  :)  Uciec jak najbardziej można. Po złamaniu miecza nie należy od razu gadać z duchem maga, tylko pójść kawałek tunelem w stronę wyjścia i stanąć jak najdalej od maga, ale tak, by mieć go namierzonego. Gadamy z nim i zaraz po rozmowie cofamy się do tyłu, w ten sposób słudzy nekromanty nas nie zaczepiają i nie musimy z nimi walczyć.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie wiem,czy się śmiać,czy płakać-po wejściu do lasu od strony piratów,złapałem błąd w grze-nie atakują mnie żadne stworzonka:od wargów przez cieniostwora,gobliny do szkieletów myśliwych po jakimś czasie wróciło wszystko do normy-zaczęła się młócka a raczej...ucieczka! mam nadzieję że konsekwencji nie będzie
A jeszcze jedno czy po złamaniu miecza (w jaskini)i pojawieniu się sług możliwa jest jakakolwiek walka-nawet uciec nie można...
najlepiej sługi nekromanty zabij od razu(póki Cię ignorują, możesz przejść obok, ale ja je zabiłem),
w miarę postępu fabuły same zaczną atakować Ciebie i wtedy już nie będzie różowo :P

ale w tym miejscu sługi właśnie mnie atakują i żadnych szans-chyba za wcześnie tam się pokazałem...

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy

KacperG2

#823 2012-11-23, 15:52(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 15:53)
Czy możliwe jest, że nie mam opcji dialogowej z ukradnięciem klucza w misji ze złodziejem mięsa przez to, że mam kradzież kieszonkową x1 ?I kto uczy złodziejskich um ?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tituf spróbuj mojego sposobu.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

#825 2012-11-23, 16:25(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 16:25)
no wiedziałem,że bug z nieatakowaniem w lesie gdzieś wyjdzie...teraz atakują mnie szkielety myśliwych a pewnie mógłbym z ich dowódcą pogadać-lipa?

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
@Pawciow chodziło o drugą sale, ale już sobie jakoś poradziłem, teraz kolejny problem mam tego typowego buga z płyta przy wyjsciu z tej swiatyni z paladynem Gromem, no ale nie mam juz tego notatnika w którym było opisane jak sie go pozbyć, napisał by mi ktoś komendy także na inne bugi i jak uruchomic ta specjalna konsole, w FAQ na stronie TDS nie znalazłem czegoś takiego.

Możesz się podzielić z rozwiązaniem w 2 sali?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
w 2. sali, trzeba chyba strzelić z łuku/kuszy w ten dziwny znak na ścianie po lewej...?

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Wie ktoś może gdzie leży (lub ile trzeba wykopywać) amulet? Mam mapę, lecz nie mogę znaleźć tego miejsca gdzie leży.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dołączam się do pytania, kopałem w okolicach miejsca zaznaczonego na mapie i nic.

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
Jedyne, co Ci mogę w takiej sytuacji zaproponować, to reinstal (chyba że popełniłeś inny błąd, np. masz zainstalowane inne mody na tym samym Gothicu - wtedy spróbuj odinstalować je).

No cóż, trudno, spróbuje jeszcze raz przeinstalować, chociaż już to raz robiłem i nie pomogło ; /. Nie mam żadnych innych modów.

Khorne

Khorne

Użytkownicy
posty40
Propsy53
  • Użytkownicy
Mam dość nieprzyjemny problem z tym modem.. Otóż instaluje wszystko po kolei jak należy czyli rurką DS, patha i spolszczenie, pojawia się skrót TDS PL następnie elegancko go odpalam i... dupa. Pojawia się logo, ładuje się przez chwilę jakiś pasek i wyskakuje mi Acces violation..
Dodam jeszcze, że G2 mam tego z cdaction i instalowałem również moda odznaczając to całe high resolution font. Proszę o jakąś pomoc i z góry dzięki... :)

Księga Czarodzieja Instalka

Spoiler

"Poglądy są jak dupa. Każdy ma jakieś, ale po co od razu pokazywać?"

"Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. A maszynista widzi trzech debili na torach."

"Nie wytrzymałem napięcia - i w końcu wyjąłem palce z kontaktu..." :)

"Bo kto to będzie skryptował jak nie ja? Więc jak ma to być dla mnie niespodzianka?

Zawiążesz mi oczy przy skryptowaniu? "

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A G2MDK instalowałeś?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#833 2012-11-23, 19:11(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 19:15)
Jedyne, co Ci mogę w takiej sytuacji zaproponować, to reinstal (chyba że popełniłeś inny błąd, np. masz zainstalowane inne mody na tym samym Gothicu - wtedy spróbuj odinstalować je).

No cóż, trudno, spróbuje jeszcze raz przeinstalować, chociaż już to raz robiłem i nie pomogło ; /. Nie mam żadnych innych modów.
nie wiem czy czytałeś mój post odnośnie tego problemu, może zainstaluj starsze
sterowniki do karty graficznej? ;
nie trzeba instalować oddzielnie g2mdk do Dark Sagi ;
ja podczas instalacji np. zaznaczyłem high res font,
to nie ma wpływu, bo potem się instaluje i tak spolszczenie

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
witam, mam kilka problemów, z którymi nie mogę sobie poradzić:
1.Do zdjęcia klątwy potrzebne są 3 czarne perły, do tej pory znalazłem 2.Jedną dostałem od kogoś w nagrodę, a drugą znalazłem na wraku statku, gdzie byli piraci-ożywieńcy. Za cholerę nie mogę znaleść 3 perły, wie ktoś gdzie można ją znaleść?
2.Gdy wykonamy misję zabicie strażnika krypty(zadanie zleca grom) to po wykonaniu misji, chcę wyjść ze świątyni ale brama jest zamknięta i za cholerę wyjść nie mogę, jakieś pomysły?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Pawciow chodziło o drugą sale, ale już sobie jakoś poradziłem, teraz kolejny problem mam tego typowego buga z płyta przy wyjsciu z tej swiatyni z paladynem Gromem, no ale nie mam juz tego notatnika w którym było opisane jak sie go pozbyć, napisał by mi ktoś komendy także na inne bugi i jak uruchomic ta specjalna konsole, w FAQ na stronie TDS nie znalazłem czegoś takiego.

Możesz się podzielić z rozwiązaniem w 2 sali?

Tak, należy strzelić z łuku w kwadrat na lewej ścianie, następnie kilofem rozłupać następna ściane. Wiec niech kazdy kto robi tego questa ma ze soba kilof i luk innaczej zostaniecie tam na dobre bo wyjscie jest zamkniete, no chyba ze ktos przebuguje te drzwi popularnym A przy scianie w kacie, tylko dzieki temu odratowalem save bo wszedlem tam bez zadnej broni dystansowej. POWODZENIA
1.Do zdjęcia klątwy potrzebne są 3 czarne perły, do tej pory znalazłem 2.Jedną dostałem od kogoś w nagrodę, a drugą znalazłem na wraku statku, gdzie byli piraci-ożywieńcy. Za cholerę nie mogę znaleść 3 perły, wie ktoś gdzie można ją znaleść?
2.Gdy wykonamy misję zabicie strażnika krypty(zadanie zleca grom) to po wykonaniu misji, chcę wyjść ze świątyni ale brama jest zamknięta i za cholerę wyjść nie mogę, jakieś pomysły?

1. Perłe mozna znalezc w skarbcu w kopalni, ew dostaniesz od orka szamana ale to pewnie juz masz z tego co wnioskuje.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy

Button

#836 2012-11-23, 19:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 19:22)

Mam taki sam problem jak kolega. Też mam 2 perły i potrzebuje jeszcze jednej. Wiem, że jedna z nich znajduje się na dnie morza przy obozie piratów nad "wiszącym statkiem" na skałach ale nie da się jej podnieść. Czy to jakiś bug? Czy istnieją jeszcze inne opcje zdobycia czarnej perły?

Dołączyłem do obozu Ferokijczyków, wykonałem misje od Doriana - zaniosłem wiadomosć paladynów - wróciłem z powrotem i teraz Dorian powiedział, że należy czekać na posłańca od paladynów. Czekałem 2 tygodnie i nic. Co należy zrobić aby popchnąć fabułe naprzód?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#837 2012-11-23, 19:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 19:27)
nie wiem ile razy można to wałkować: wszelkie bugi z bramami itp.
rozwiązuje się za pomocą KONSOLI(chyba że ktoś lubi się bawić w A i podchodzenie jakieś),
wszystkie informacje na ten temat są w ściągniętej paczce ze spolszczeniem lub jeśli
ktoś przez przypadek skasował, tu TDS PL instrukcje

@Button: trzeba wykonać większość zadań dla Ferokijczyków,
zadania od paladynów też przydałoby się wykonać;
zadanie Pradawna Klątwa też powinno być ukończone ; o ile mi wiadomo
czeka się 2 dni, pogadaj też z przywódcą paladynów; czy
paladyni uformowali szeregi do marszu jakby i ustawili się niedaleko bramy?
czarne perły można często znaleźć nocą na cmentarzu niedaleko obozu
paladynów, ale chyba po wykonaniu zadania z Miliną, nie jestem pewien

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy

@Button: trzeba wykonać większość zadań dla Ferokijczyków,
zadania od paladynów też przydałoby się wykonać;
zadanie Pradawna Klątwa też powinno być ukończone ; o ile mi wiadomo
czeka się 2 dni, pogadaj też z przywódcą paladynów; czy
paladyni uformowali szeregi do marszu jakby i ustawili się niedaleko bramy?

Zadania praktycznie wszystkie rozwiązałem oprócz "Pradawna Klątwa". Nie da się go ukończyć jeżeli nie zdobędzie się 3 czarnych pereł. Póki co zdobyłem dwie i nie mogę znaleźć tej jednej, jedynej perełki, a przeszukałem już większość terenów/jaskiń.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#839 2012-11-23, 19:36(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 19:40)
[quote author=Button#msg date=1353695776eraz możesz puścić klawisz ctrl), naciskasz spację i chowasz w ten sposób broń, a napis #msg1061024czarna perła#msg1061024 powinien być wciąż widoczny(raczej), na koniec wciskasz ctrl - czyli tak jakby na odległość podnosisz przedmiot i voila...chyba nic nie pokręciłem, sprawdźcie

0 użytkowników
Do góry