Dark Saga/Mroczna Saga RU 454323 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454323

Odpowiedzi 970

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
przeczytaj wyżej, czarną perłę niedaleko piratów można zdobyć sposobem: płynąc pod wodą 'najechać' na nią i z wciśniętym klawiszem ctrl odpłynąć na brzeg, tak, żeby po wyjściu na brzeg napis przedmiotu się podświetlał (po drodze nie może jej żadna skała zasłonić), następnie na brzegu wciskasz 1(domyślnie wyciągnięcie broni), przytrzymujesz LPM(teraz możesz puścić klawisz ctrl), naciskasz spację i chowasz w ten sposób broń, a napis 'czarna perła' powinien być wciąż widoczny(raczej), na koniec wciskasz ctrl - czyli tak jakby na odległość podnosisz przedmiot i voila...chyba nic nie pokręciłem, sprawdźcie

hmmmm.. napradę tam jest perła? a może dokładniejsza lokalizacja, bo poszukiwaczem w wodach to jestem kiepski.A co do perły w skarbcu. To ten skarbiec co jest na powierzchni? jeżeli tak to nie mam za bardzo sposobu żeby się dostać. A od szamana dostałem perłę.(jeżeli perła jest w jakieś skrzyni to podkreślam, że nie nauczyłem się otwierania zamków)

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Gdzie się schowali dwaj pozostali niewolnicy co to mi umknęli?

Okay, mam ich. France zwiały do samego piekła zamiast na górę.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kuken

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#842 2012-11-23, 20:04(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 20:04)
[quote author=koksikmajor#msg date=1353697461eraz możesz puścić klawisz ctrl), naciskasz spację i chowasz w ten sposób broń, a napis #msg1061028czarna perła#msg1061028 powinien być wciąż widoczny(raczej), na koniec wciskasz ctrl - czyli tak jakby na odległość podnosisz przedmiot i voila...chyba nic nie pokręciłem, sprawdźcie [/quote]

hmmmm.. napradę tam jest perła? a może dokładniejsza lokalizacja, bo poszukiwaczem w wodach to jestem kiepski.A co do perły w skarbcu. To ten skarbiec co jest na powierzchni? jeżeli tak to nie mam za bardzo sposobu żeby się dostać. A od szamana dostałem perłę.(jeżeli perła jest w jakieś skrzyni to podkreślam, że nie nauczyłem się otwierania zamków)
[/quote]
Nie, perła jest w kopalni w skarbcu w tym z ktorego wykradalismy dziennik harta

Kilka pytan:
1. Gdzie jest oboz piratow ?
2. Kto naprawia kusze dla paladyna
3. Kto uczy walki tarcza ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#843 2012-11-23, 20:23(Ostatnia zmiana: 2012-11-23, 20:24)
skarbcu orków? nie pamiętam, ale tam chyba nie było, u piratów idziesz do piaszczystego brzegu po lewej w obozie, na lewo od molo i czarna perła powinna być trochę dalej przy dnie, w pobliżu złoża rudy żelaza

1. obóz piratów - najkrótsza droga - trzeba wyjść od obozu orków i wzdłuż rzeki pójść pod mostem do opuszczonego fortu i spłynąć wodospadem w dół
2. kusze paladyna naprawia chyba Tobias z obozu myśliwych
3. walki tarczą uczy ten, dla kogo trzeba ukraść starą tarczę paladyna (zapomniałem imienia), a także jeden z obozu paladynów

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak pokonać 2 strażników - zjawy, które strzegą zaczarowanego miecza ? Dostać się tam można poprzez naciśnięcie przycisku w skale.Kolejna wskazówka - w pomieszczeniu przed jest 6 dźwigni, chociaż nie wiem do czego służą.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do czarnych pereł
idziemy do obozu piratów, nastepnie udajemy sie na sam koniec opuszczonego z lewej strony mola, w oddali po lewej w scianie widac jakies czerwone złoze, podplywany do niego i obok lezy czarna perla rowniez na dnie obok tego miejsac jest kolejna, nastepna czarna perla jaka znalazlem z konca tego samego mola plyniemy caly czas prosto az doplywamy do opuszczonego statka widmo rozbitego miedzy skalami i tam jest kolejna jako ciekawostka dodam ze jest tam nieumarly pirat walczący DWOMA MIECZAMI. Teraz moje pytanie:
1. Gdzie sa te towary z dna o których wspomina nam jeden z paladynów.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#846 2012-11-24, 01:02(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 01:04)
Co do czarnych pereł
idziemy do obozu piratów, nastepnie udajemy sie na sam koniec opuszczonego z lewej strony mola, w oddali po lewej w scianie widac jakies czerwone złoze, podplywany do niego i obok lezy czarna perla rowniez na dnie obok tego miejsac jest kolejna, nastepna czarna perla jaka znalazlem z konca tego samego mola plyniemy caly czas prosto az doplywamy do opuszczonego statka widmo rozbitego miedzy skalami i tam jest kolejna jako ciekawostka dodam ze jest tam nieumarly pirat walczący DWOMA MIECZAMI. Teraz moje pytanie:
1. Gdzie sa te towary z dna o których wspomina nam jeden z paladynów.
te towary są na innej plaży, jak się idzie do paladynów, to zamiast iść prosto obok patrolu orków, trzeba pójść w prawo i zejść w dół, będzie taki typek...
@Tablecloth: zjawy możesz po kolei wyciągać z krypty i wykańczać oddzielnie, choć to łatwe nie jest

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Siemka mam problem. Wykonałem już mnóstwo zadań i nadal nie moge iść na wyższy poziom(do kowala). Wie ktoś możę jak zrobić ten qest z wispem i kilofami? z góry dziękuję za pomoc

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Siemka mam problem. Wykonałem już mnóstwo zadań i nadal nie moge iść na wyższy poziom(do kowala). Wie ktoś możę jak zrobić ten qest z wispem i kilofami? z góry dziękuję za pomoc
Spoiler
Jeśli dobrze pamiętam, to ta informacja pojawia się u Draksa, ale dopdiero jak wykupisz u niego reszte informacji. Ewentualnie jeszcze u Karlo coś popytaj.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
trzy pytanka:
1. Gdzie jest ten cmentarz paladynów ..
2. Gdzie są myśliwi ? Za cholerę nie mogę ich znaleźć. Spotkałem tylko jednego marcella
3. Gdzie zdobyc dobra bron 1h ktora nie wymaga duzo sily, mam srebrny miecz. Ten z artefaktow orka jest slabszy.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
trzy pytanka:
1. Gdzie jest ten cmentarz paladynów ..
2. Gdzie są myśliwi ? Za cholerę nie mogę ich znaleźć. Spotkałem tylko jednego marcella
3. Gdzie zdobyc dobra bron 1h ktora nie wymaga duzo sily, mam srebrny miecz. Ten z artefaktow orka jest slabszy.

1. Cmentarz jest niedaleko Fortu Paladynów. Trzeba iść jeszcze dalej i zejść w dół.
2. Jeżeli idziesz w stronę obozu piratów to masz rozwidnienie dróg i skręcasz w prawą stronę. Teren nie jest tak duży więc na pewno znajdziesz.
3. Generalnie jest taka zasada: czym lepsza broń, tym wymaga więcej siły. Jeżeli chcesz zdobyć dobrą broń na początku, to radzę pokonać goblinia-bersekera (z niego wypada broń 1h o wartości 90 obr.)

Ode mnie pytanie:
1. Gdzie się znajduje zaczarowany miecz wymagany do zabicia trolla?
2. Jak wykonać zadanie w obozie Ferokijczyków związane z owcą? Podchodzę do owiec, lecz nie widzę żadnego okienka dialogowego.

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Ja mam takie 3 pytanka...
1.Gdzie jest brat pirata Junsena o ile dobrze kojarze phil jest uwięziony przez bandytów tylko gdzie ?
2.Quest z niewolnikami i skradzionym mięsem mam pobić tego kowala orków ?
3.Co zrobić z tymi owcami pytam jak kolega wyżej..

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Ja mam takie 3 pytanka...
1.Gdzie jest brat pirata Junsena o ile dobrze kojarze phil jest uwięziony przez bandytów tylko gdzie ?
2.Quest z niewolnikami i skradzionym mięsem mam pobić tego kowala orków ?

1.
Spoiler
Brat Junsena jest uwięziony przez bandytów na małej wyspie. Są dwie opcje dostania się w to miejsce.
1. Podchodzisz do pirata na molo, rozmawiasz z nim i wsiadasz do łódki, którą płyniesz na tą wyspę.
2. Możesz popłynąć tam wpław. Wystarczy, że będziesz płynąć do przodu a potem lekko w prawą stronę. Można powiedzieć, że wyspa znajduje się w miejscu między obozem piratów a  opuszczoną latarnią morską.
2. Tak

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#853 2012-11-24, 11:55(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 11:58)
Ode mnie pytanie:
1. Gdzie się znajduje zaczarowany miecz wymagany do zabicia trolla?
2. Jak wykonać zadanie w obozie Ferokijczyków związane z owcą? Podchodzę do owiec, lecz nie widzę żadnego okienka dialogowego.
Spoiler
1.Zaczarowanego miecza pilnują strażnicy krypty, ci których opisałem wyżej jak ich pokonać (są w tej grocie, przy okazji zadania z ekwipunkiem Francisa, tego paladyna od starej tarczy)
2.Tu musisz wykonać zadanie Pan Ivar, pogadaj z Ivarem, Svenem a dalej już będziesz wiedział

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Button o nim właśnie mówiłem.W obozie orków w jednej z jaskiń na prawo przy wejściu będzie skała z przyciskiem.Jak wciśniesz to cie gdzieś teleportuje i musisz zabić trochę szkieletów (w tym wspomniane zjawy)

Pawciow tylko że ja muszę tam szybko biec bo zamyka się przejście, a jeśli mam je otworzyć tymi dźwigniami to przydałaby się pomoc, bo tych kombinacji jest nie mało a co chwilę tracę życie :/

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Button o nim właśnie mówiłem.W obozie orków w jednej z jaskiń na prawo przy wejściu będzie skała z przyciskiem.Jak wciśniesz to cie gdzieś teleportuje i musisz zabić trochę szkieletów (w tym wspomniane zjawy)

Pawciow tylko że ja muszę tam szybko biec bo zamyka się przejście, a jeśli mam je otworzyć tymi dźwigniami to przydałaby się pomoc, bo tych kombinacji jest nie mało a co chwilę tracę życie :/
te dźwignie niczemu nie służą(może twórcy mieli jakieś zamierzenie, lecz ostatecznie z niego zrezygnowali), przejście(wyjście z pokoju z duszącym oparem)otwierasz wiszącym łańcuchem

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
1.Gdzie jest dokładnie łódka którą mam płynąć bo widziałem ze 3
2.Pawciow może ty się w tym temacie wypowiesz co zrobić jak już się dowiemy o tym składniku z tym alchemikiem bo się go pobić nie da.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
1.Gdzie jest dokładnie łódka którą mam płynąć bo widziałem ze 3
2.Pawciow może ty się w tym temacie wypowiesz co zrobić jak już się dowiemy o tym składniku z tym alchemikiem bo się go pobić nie da.
Spoiler
1.Łódka jest jak się zaczyna molo, przy brzegu z prawej. Musisz mieć deseczkę od tego pirata.
2.Musisz ukraść składnik z jego skrzyni, Sven klucza Ci nie dał?

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy

TheKubaTM

#858 2012-11-24, 12:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 12:19)
Nie dał bo pisze że nie mam klucza do tej skrzynki w domu Oswalda mam pobić Svena ?
Na tym molo korta czy tam gdzie siedzial ten kowal niby chory ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#859 2012-11-24, 12:27(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 12:29)
Nie dał bo pisze że nie mam klucza do tej skrzynki w domu Oswalda mam pobić Svena ?
Na tym molo korta czy tam gdzie siedzial ten kowal niby chory ?
hm, nie pobijesz go, ma nieśmiertelność, musisz ukraść klucz jemu, podbij sobie zręczność na kamieniu w kotlinie co był troll(on dodaje zręczności +ileś 30 czy 40 na godzinę gothicowej gry), wtedy ukradnij klucz alchemikowi i gdy będzie spał, zakradnij się i opróżnij skrzynię ; na molo Korta

0 użytkowników
Do góry