Dark Saga/Mroczna Saga RU 454849 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454849

Odpowiedzi 970

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy

Button

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#860 2012-11-24, 12:53(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 13:04)
Nie dał bo pisze że nie mam klucza do tej skrzynki w domu Oswalda mam pobić Svena ?
Na tym molo korta czy tam gdzie siedzial ten kowal niby chory ?
hm, nie pobijesz go, ma nieśmiertelność, musisz ukraść klucz jemu, podbij sobie zręczność na kamieniu w kotlinie co był troll(on dodaje zręczności +ileś 30 czy 40 na godzinę gothicowej gry), wtedy ukradnij klucz alchemikowi i gdy będzie spał, zakradnij się i opróżnij skrzynię ; na molo Korta

W jaki sposób można mu ukraść klucz skoro nie ma nawet takiej opcji dialogowej?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#861 2012-11-24, 13:17(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 13:42)
napisałem, musisz podbić zręczność używając tego magicznego kamienia(taka na poziomie 50-60 spokojnie wystarczy), wtedy powinna się pojawić opcja dialogowa

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak sie wydostac z krypty w ktorej byl ten zaczarowany miecz, jestem w 3 komnacie z mieczem no ale drzwi sa zamkniete.

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
napisałem, musisz podbić zręczność używając tego magicznego kamienia(taka na poziomie 50-60 spokojnie wystarczy), wtedy powinna się pojawić opcja dialogowa

Dziwne, bo podchodzę do tego kamienia i żaden komunikat się nie pojawia, a co za tym idzie nie podnosi się moja zręczność.

W komnacie z zaczarowanym mieczem musisz nacisnąć przycisk, który znajduje się z tyłu za piedestałem na którym umiejscowiony jest miecz.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#864 2012-11-24, 14:42(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 14:42)
Dziwne, bo podchodzę do tego kamienia i żaden komunikat się nie pojawia, a co za tym idzie nie podnosi się moja zręczność.

W komnacie z zaczarowanym mieczem musisz nacisnąć przycisk, który znajduje się z tyłu za piedestałem na którym umiejscowiony jest miecz.
może już u niego niedawno byłeś? może zwykły bug i wczytaj, sprawdzę u siebie na pl wersji

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Gdzie jest dokładnie ta łódź bo jest jedna na plaży jedna na wodzie i jedna w piasku tej nie licze bo jest rozwalona :D
A tak wracając do mojego problemu wchodze na każdą i nic nie moge zrobić a mam tą deseczke.Dostałem za darmo bo Justus przekazał temu z mostu.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#866 2012-11-24, 14:56(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 14:57)
Gdzie jest dokładnie ta łódź bo jest jedna na plaży jedna na wodzie i jedna w piasku tej nie licze bo jest rozwalona :D
A tak wracając do mojego problemu wchodze na każdą i nic nie moge zrobić a mam tą deseczke.Dostałem za darmo bo Justus przekazał temu z mostu.
jest na wodzie przy molo :pokerface:  , powinien być na niej kołowrót, który trzeba uruchomić i popłynąć, aha lepiej poczekać z zadaniem aż do otrzymania zadania #msg1061139Pozbyć się konkurencji#msg1061139 od Rentgarsa, bo inaczej po zabiciu bandytów się tworzy wpis, którego w dzienniku nie będzie

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kuken

#867 2012-11-24, 15:23(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 15:24)
1.Kto uczy siły na powierzchni?  
2.ten cmentarz paladynów to jest to miejsce którego strzeże ognisty jaszczur ?
3. Jakis sposob na zdobywanie zlota macie ?

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy

TheKubaTM

#868 2012-11-24, 16:05(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 17:43)
jest na wodzie przy molo :pokerface:  , powinien być na niej kołowrót, który trzeba uruchomić i popłynąć, aha lepiej poczekać z zadaniem aż do otrzymania zadania #msg1061141Pozbyć się konkurencji#msg1061141 od Rentgarsa, bo inaczej po zabiciu bandytów się tworzy wpis, którego w dzienniku nie będzie
To musze tylko kołowrót znaleźć bo misje brałem jednocześnie.

1.Kto uczy siły na powierzchni?  
2.ten cmentarz paladynów to jest to miejsce którego strzeże ognisty jaszczur ?
3. Jakis sposob na zdobywanie zlota macie ?
1.Poszukaj w obozie piratów napewno ktoś bedzie uczyl.
3.Wykonuj misje u piratow i myśliwych oddawaj mane bieliarowi punkty trafień też możesz tylko najlepiej jakbys mial w pobliżu działającą kapliczke innosa.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Jakub91

#869 2012-11-24, 16:14(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 16:28)
Mam problem z zrzuceniem armaty. Jestem przy bramie do zniszczonego fortu są tam dwie "wystające" armaty próbuje je jakoś klikać ale nic się nie zmienia ;( dodam że pirat obok zawalonego tunelu nie żyje (chyba nazywał się Ali)

Dobra już sobie poradziłem, ważna jest pierwsza armata po prawej stronie za kamienną bramą. Jest na drewnianym podeście trzeba zejść niżej i ustawić się maksymalnie blisko powinnismy zauważyć napis "Deska" nie dało się kliknąć więc pomachałęm trochę mieczem spadłem przy tym XD ale przeżyłem ;p  najważniejsze że armata również znalazła się na dole. Do zniszczenia zawału potrzebne były 3 wystrzały.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam problem z zrzuceniem armaty. Jestem przy bramie do zniszczonego fortu są tam dwie "wystające" armaty próbuje je jakoś klikać ale nic się nie zmienia ;( dodam że pirat obok zawalonego tunelu nie żyje (chyba nazywał się Ali)

Dobra już sobie poradziłem, ważna jest pierwsza armata po prawej stronie za kamienną bramą. Jest na drewnianym podeście trzeba zejść niżej i ustawić się maksymalnie blisko powinnismy zauważyć napis "Deska" nie dało się kliknąć więc pomachałęm trochę mieczem spadłem przy tym XD ale przeżyłem ;p  najważniejsze że armata również znalazła się na dole. Do zniszczenia zawału potrzebne były 3 wystrzały.
Spoiler
najlepiej ustawić się pobliżu jaskini, i strzelić z łuku/kuszy w deskę, powinno być nakierowanie (gdzieś pod armatą)

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Czy to możliwe, że opcja dialogowa ze złodziejstwem pojawi się dopiero jak wbije więcej zręczności ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#872 2012-11-24, 17:13(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 17:14)
Czy to możliwe, że opcja dialogowa ze złodziejstwem pojawi się dopiero jak wbije więcej zręczności ?
Spoiler
tak, to zależy od poziomu okradanej postaci(im wyższy lvl tym więcej zręczności potrzeba do kradzieży-niewolnika w kopalni okradniesz z mniejszą zręcznością, a na Oswalda z Klanu Wilka potrzeba więcej), no rzecz jasna kradzież kieszonkowa musi być wyuczona

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Napisze ktos, dokladne dane i miejsce osoby uczacej SILY na powierzchni, najlepiej taka dla ktorej nie trzeba robic ultra trudnego zadania. Bo w obozie piratow nie moge nic znalezc tylko billy uczacy walki bronia i joe kuszy

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Ale wystarczy mieć wyuczone na x1 czy więcej ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ale wystarczy mieć wyuczone na x1 czy więcej ?
no jak już raz się nauczysz kradzieży, to już masz ją na stałe WYUCZONĄ, nigdy w gothica nie grałeś? tak samo jest ze skradaniem, otwieraniem zamków itd.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Napisze ktos, dokladne dane i miejsce osoby uczacej SILY na powierzchni, najlepiej taka dla ktorej nie trzeba robic ultra trudnego zadania. Bo w obozie piratow nie moge nic znalezc tylko billy uczacy walki bronia i joe kuszy

ork vak cię może poduczyć, ale prawdopodobnie będzie uczyć dopiero, gdy się zostanie mistrzem areny, są jeszcze piraci, któryś jeśli się nie mylę siły też uczy

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy
Zrobiłem wszystkie zadania w obozie Ferokijczyków oprócz jednego. Brakuje mi jeszcze jednego trofeum u myśliwego Marcella. Problem jest w tym, że potrzebne mi jest serce strażnika, natomiast wszystkich strażników już wytłukłem a te potwory się nie odradzają w następnych rozdziałach.

Co w takiej sytuacji można zrobić?

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
gdy idziesz w stronę paladynów, to w pobliżu partolu orków po prawej stronie jest troll, idź na plażę i gdzieś tam powinna być jaskinia. Rozejrzyj się a znajdziesz strażnika, a tak przy okazji
1.Gdzie są jakieś kretoszczury? XD potrzebuje 15 łojów, ale na razie wybiłem stadko koło wieży w pobliżu obozu ferejczyków i w górach
2.Od kowala ferejczyków mamy misję znalezienia schematów, który to budynek?(zaglądałem do tej chaty gdzie był skip i ktoś tam jeszcze, oczywiście zaraz po tym, gdy myśliwi wytłukli piratów)
3.Gdzie jest grobowiec, który ma się znajdować miecz jakiegoś dowódcy ferejczyków(zadanie dotyczące polowanie na trolla)

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy

Button

#879 2012-11-24, 18:40(Ostatnia zmiana: 2012-11-24, 18:41)
gdy idziesz w stronę paladynów, to w pobliżu partolu orków po prawej stronie jest troll, idź na plażę i gdzieś tam powinna być jaskinia. Rozejrzyj się a znajdziesz strażnika, a tak przy okazji
1.Gdzie są jakieś kretoszczury? XD potrzebuje 15 łojów, ale na razie wybiłem stadko koło wieży w pobliżu obozu ferejczyków i w górach

Problem w tym, ze tego strażnika również zabiłem. I nie wiem czy istnieje jakiś sposób, żeby zdobyć serce strażnika.
Generalnie to zależy mi na tym aby przyszedł w końcu posłaniec od paladynów - ale żeby to się stało, to trzeba podobno wykonać wszystkie zadania od Ferokijczyków.

0 użytkowników
Do góry