Postulaty 1336675 5182

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1336675

Odpowiedzi 5182

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Postulaty
#1960 2012-08-22, 14:08(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 14:09)
Dzięki temu łatwiej Ci będzie zapamiętać

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
TORa
Pisz Tor.
Banować będziemy za to z miejsca konta które anonimizują się całkowicie.
Co przez to konkretnie ci chodzi? Widmo IP? :lol2:

A i jakby się dało to proszę o odwołanie postulatu, bo Torowskie IP jest banowane na tym forum dość często. :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mam na myśli konta która korzystają wyłącznie z proxy, tak że nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy nie są serią czyichś multikont lub zbanowanym użytkownikiem który zdecydował się powrócić żeby napsuć nam krwi. Co do blokowania IP Tora - w razie potrzeby będziemy banować każde ip, nie jest to dla nas żaden wysiłek, a normalni użytkownicy nie muszą z niego korzystać.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
w razie potrzeby będziemy banować każde ip, nie jest to dla nas żaden wysiłek, a normalni użytkownicy nie muszą z niego korzystać.
Zabrzmiałeś jak biurokrata.  :ayfkm:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1964 2012-08-22, 17:42(Ostatnia zmiana: 2012-08-22, 17:43)
Takie zajęcie :D
A co mam ci odpowiedzieć, że nawet jak Werewolf i reszta zaczną robić jakieś głupie rzeczy z Torowych IP to nie będziemy ich blokować? Nie będziemy robić tego na zapas, ale jakby zaszła taka wyraźna potrzeba to nie widzę sensu żeby się wstrzymywać tylko z twojego powodu.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Takie zajęcie :D
Niektórzy po prostu za bardzo się wczuwają w swoja role. :pokerface:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
//edit: zanim ktoś skomentuje, popatrzcie na datę rejestracji konta z którego jest post powyżej i na konto damian86 . Moderatorzy mogą dodatkowo porównać wykorzystywane przez nie IP i zerknąć do logu ostrzeżeń i wszystko będzie jasne.
Luka w waszym regulaminie którą widziałem już przy aferze z zmianą nicków. Za multikonto normalnie dostajemy 10% warna + konta często są łączone i najnowsze zostaje co znaczy ze za 10% warna można zmienić nick. Nie możecie tego po prostu w ten sposób zrobić? Jeżeli ktoś chce zmienić nick 10 razy na dzień, to spoko, tylko tym sposobem zarobi sobie 100% warna i pójdzie banik. Ewentualnie możecie jeszcze dodać że warn po zmianie nicku podlega przedawnieniu po dłuższym okresie czasu, jak np. pół roku, czy też tam dwa lata.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
10% to czemu ja dostałem 20%?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1968 2012-08-23, 22:32(Ostatnia zmiana: 2012-08-23, 22:37)
Sawik, daję 20% (jeśli ktoś celowo korzystał z dwóch różnych kont), a po połączeniu zostawiam STARY nick (no chyba że multikonto nie jest pewne, a user i tak nie jest aktywny). Tutaj sytuacja była inna, bo to naprawdę były dwie różne osoby, co bardzo wyraźnie było widać po IP, tematyce postów i czasie pisania. Było kilka prób zmiany sobie nicka w ten sposób, i uwierz mi, nie było warto (ostatnia próba, Rezera, skończyła się permabanem, choć na koniec upierał się że to nie o nick mu chodziło, tylko że to forum było złe i chciał z nim zerwać).

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1208
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Sawik, daję 20% (jeśli ktoś celowo korzystał z dwóch różnych kont), a po połączeniu zostawiam STARY nick (no chyba że multikonto nie jest pewne, a user i tak nie jest aktywny). Tutaj sytuacja była inna, bo to naprawdę były dwie różne osoby, co bardzo wyraźnie było widać po IP, tematyce postów i czasie pisania. Było kilka prób zmiany sobie nicka w ten sposób, i uwierz mi, nie było warto (ostatnia próba, Rezera, skończyła się permabanem, choć na koniec upierał się że to nie o nick mu chodziło, tylko że to forum było złe i chciał z nim zerwać).

I mi mówią że ja mam manie na punkcie szpiegowania.  :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#1970 2012-08-23, 22:48(Ostatnia zmiana: 2012-08-23, 22:49)
ja tam się nie pierdolę i od razu banuję 2 konta :I

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Najlepsze wyjście :D
Tylko z panami Gardener i Zoom jak widać nie działa.

Avallach, gdyby nie to że już skończyłem swój pseudo projekt zacząłbym się zastanawiać czemu GrafikPL w ten sposób zmienił nick :lol:  , dzięki za odpowiedź, dowiedziałem się czegoś nowego o tym jakże wspaniałym forum.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Postulaty
#1972 2012-08-23, 23:01(Ostatnia zmiana: 2012-08-23, 23:02)
<ociera łzy ze wzruszenia>

Jestem z Ciebie dumny XD

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

Postulaty
#1973 2012-08-27, 20:33(Ostatnia zmiana: 2012-08-27, 20:34)
Postuluję o odebranie dostępu do działu theSect użytkownikowi Rysa.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Postulaty
#1974 2012-08-27, 22:11(Ostatnia zmiana: 2012-08-27, 22:12)
Za co? Sprzeciw.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo sam chciał

Rysa

Rysa

White&Red
...
posty14
Propsy591
Profesjabrak
  • White&Red
  • ...
Wyrażam zgodę na odebranie.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok, to się nie wpieprzam.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Postuluję o odebranie dostępu do działu theSect użytkownikowi Rysa.
Wykonane.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#1979 2012-08-28, 20:16(Ostatnia zmiana: 2012-08-28, 20:16)
Postuluje o wywalenie customowych ikonek z działu 'Zapowiedzi modyfikacji'. Obecna forma utrudnia poruszanie się po forum poprzez brak rozróżnienia na nowe posty/ich brak. Jest to dość irytujące, zwłaszcza dla moderatora :C W dodatku brzydko to wygląda przy innych grupach, które takiej ikonki nie mają :I

Jak coś, to rozwiązanie z nowymi czytelnymi ikonkami 'TU NIE MA ŻADNYCH NOWYCH POSTÓW' też przejdzie.

0 użytkowników
Do góry