Postulaty 1785731 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1785731

Odpowiedzi 5186

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
A mnie dziwi, że macie na tyle mało silnej woli że trzeba was aż banować, żebyście się opanowali przed siedzeniem tu nocami :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Co prawda wyjdę na hipokrytę bo kilkukrotnie mówiłem że banowanie/usuwanie nie powinno być na prośbę w każdym razie bez żadnych konsekwencji, co prawda aż tak dużego problemu z tM nie mam, bo jak wiem że mam powtórzyć materiał to wyłączam całkiem internet, ale jak to mówią a Anglii "Better save than sorry." Dlatego niniejszym proszę o bana na miesiąc.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1682 2012-05-01, 21:25(Ostatnia zmiana: 2012-05-01, 21:25)
Gotowe. Grupy banned nie przydzielam. Żeby nikogo nie kusiło żeby odblokowywać przed tym czasem, po prostu ustawiam skrypt który blokuje konto na 30 dni. Są jeszcze jacyś chętni?

(jak nie działa, to napisz :lol: )

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Postulaty
#1683 2012-05-07, 22:22(Ostatnia zmiana: 2012-05-07, 22:54)
Sawik postuluje, żebym zapostulował wam, żebyście go odbanowali, bo jest mi potrzebny czy coś. Na dowód screen z rozmowy z gg ;p
Spoiler

Swoją drogą możecie dać temu dyslektykowi warna za niestawianie przecinków to może ruszy dupę do jakiejś poradni czy coś XD Żartowałem.:D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1684 2012-05-08, 07:54(Ostatnia zmiana: 2012-05-08, 07:56)
Nie ma kurwa mowy. Prosił o bana, teraz niech czeka. To się robi przesada, jak będziemy tak na życzenie odbanowywać, to zaraz wszyscy zaczną prosić o bany żeby pozwracać na siebie uwagę.

Źle wybrał, niech teraz cierpi.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Skoro mowa o unbanach. Davish poprosił o unbana. Rozmawiałem z nim i obiecał nie spamować w tematach, oraz ograniczyć odkop.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma kurwa mowy. Prosił o bana, teraz niech czeka. To się robi przesada, jak będziemy tak na życzenie odbanowywać, to zaraz wszyscy zaczną prosić o bany żeby pozwracać na siebie uwagę.

Źle wybrał, niech teraz cierpi.

Reverse

Reverse

Użytkownicy
posty282
Propsy49
  • Użytkownicy
Postulatuję o usunięcie ostatnich 10% warna z mojego konta ponieważ minęło już ponad dwa miesiące a poza tym od tamtego czasu byłem grzeczny (chyba :D  ).

Spoiler
[ramka]ANGER and FORGIVENESS | [/b]Unity3D.pl | TheGamers | NoteFun[/ramka]

NoteFun:
Spoiler
[/size]NoteFun jest już prawie gotowe!!! Jak tylko ukończymy wersję 1.0,to grę będziecie mogli znaleźć w popularnych sklepach mobilnych oraz PC.
[/b]

AaF:
Spoiler
Niedługo udostępnimy demonstracyjną, przeglądarkową wersję Anger and Forgiveness. Odbędzie się to po ukończeniu prac nad światem.
[/b][/size]

[ramka]Moje konto na p3d.in[/ramka]

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ściągane miałeś ostatnio 3 tygodnie temu. Odejmujemy po trochu, nie wszystko na raz, poczekaj jeszcze trochę ;p
Powtórzę to co zawsze: nie zwracajcie uwagi na warny dopóki nie ma ich 90%, co jest prawie niemożliwe do osiągnięcia (Davishowi i Dragomirowi też to zdaje się powtarzałem :lol: ).

Reverse

Reverse

Użytkownicy
posty282
Propsy49
  • Użytkownicy

Reverse

Postulaty
#1689 2012-05-08, 19:58(Ostatnia zmiana: 2012-05-08, 20:02)
Yyy... Rozpłaczę się  

... Żartowałem :D

Spoiler
[ramka]ANGER and FORGIVENESS | [/b]Unity3D.pl | TheGamers | NoteFun[/ramka]

NoteFun:
Spoiler
[/size]NoteFun jest już prawie gotowe!!! Jak tylko ukończymy wersję 1.0,to grę będziecie mogli znaleźć w popularnych sklepach mobilnych oraz PC.
[/b]

AaF:
Spoiler
Niedługo udostępnimy demonstracyjną, przeglądarkową wersję Anger and Forgiveness. Odbędzie się to po ukończeniu prac nad światem.
[/b][/size]

[ramka]Moje konto na p3d.in[/ramka]

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka

Lansjer
Rzeka

Postulaty
#1690 2012-05-08, 20:39(Ostatnia zmiana: 2012-05-08, 20:39)
Też postuluję o zdjęcie warna którego dostałem dość dawno temu od pana Azteckiego... :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#1691 2012-05-08, 20:45(Ostatnia zmiana: 2012-05-08, 23:41)
Moje warny są permanentne, nikt nie ma prawa ich zdejmować bez mojej zgody :lol2:

@down: no dobra, raz mu się udało :lol2:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Więc jak odbanujecie davisha? Obiecał poprawe.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

kazimierz kazik

kazimierz kazik

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Możecie mi zmienić nick na Loingo ponieważ ten jest... sami wiecie.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
To trzeba było nie zakładać konta z takim nickiem.

Комиссар RBT

kazimierz kazik

kazimierz kazik

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Wiem, chcę zmiany ponieważ nawet nie mam na imię Kazimierz.

kazimierz kazik

kazimierz kazik

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Zrobi to ktoś?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
1. Czemu jesteś taki niecierpliwy?
2. Czemu uważasz, że powinniśmy spełnić twój postulat?
3. Co w tym nicku jest nie tak? Sam napisałeś, że nie masz na imię Kazimierz. A poza tym Kazik jest spoko.

Tak więc podaj przekonujące argumenty za zmianą nicku. Ostrzegam, że nie zmieniamy nicków.

0 użytkowników
Do góry