Postulaty 1789858 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1789858

Odpowiedzi 5186

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1620 2012-04-09, 13:48(Ostatnia zmiana: 2012-04-09, 14:03)
Twoja zajebista sygna to:

Duża i animowana, mrugająca, dodatkowo zbyt ciężka (ponad pół mega). Jestem przeciwny, chyba że Buła albo Adanos opowiedzą się za nią.

Takie animacje to można raz pokazać w poście, ewentualnie trzymać w spoilerze, ale nie doklejać jako sygnaturę do każdego posta na forum. Sygnatura to ma być twój podpis, ewentualnie jakaś informacja, nie migocząca galeria.

@down: gdyby to był tekst "a lamusy dupa cicho" nie miałbym żadnych pretensji - chodzi tylko o animowany, mrugający klip

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Postulaty
#1621 2012-04-09, 13:51(Ostatnia zmiana: 2012-04-10, 11:25)
Sygnatura to ma być twój podpis, ewentualnie jakaś informacja, nie migocząca galeria.

No a nie jest?
Napiszesz jakiegos posta, a nizej #msg1030817a lamusy dupa cicho#msg1030817   :ok:  wszystko sie zgadza.

za co dostalem warna?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#1622 2012-04-09, 21:33(Ostatnia zmiana: 2012-04-09, 21:37)
za co dostalem warna?
Czy to nie oczywiste?
http://s6.ifotos.pl/img/Untitled-_rnqpwxh.jpg

Wowoz, na serio nie widzisz, że przesadzasz robiąc z tM większe spamowisko, niż w rzeczywistości jest? Może Cię oświeci, jak dojdziemy do tego, że nie jesteś nietykalny :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Postuluje o mozliwosc ogladania warn-listy dla kazdego uzytkownika.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#1624 2012-04-10, 14:50(Ostatnia zmiana: 2012-04-10, 14:50)
Sprawa warn-listy została już dawno rozwiązana. Każdy użytkownik posiada dostęp do swojej listy ostrzeżeń, wyjątkiem są osoby, które są moderatorami poszczególnych działów (czyt. moderatorzy bez globa), którym IPB blokuje tę możliwość. Avallach próbował rozwiązać problem, ale nic z tego nie wyszło - sprawa siedzi widocznie gdzieś głębiej w skrypcie, więc jedyną opcją jest zrezygnowanie z moderowania działów podlegających danemu userowi :ok:

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Postulaty
#1626 2012-04-10, 21:09(Ostatnia zmiana: 2012-04-10, 21:11)
Raz chciałem podkreślić że edytowałem treść posta, więc zaznaczyłem "Wyświetl <<edytowane przez...>>" i teraz nie mogę odznaczyć. Wat do?

edit: o fuck, miało iść do postulatów, nie tutaj. Przenieście proszę.

makin' bacon

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Czy jakiś uprzejmy admin mógłby ogaranąc troche ten temat o Patchu 1.75 do G3. Z filmu który dał Sawik zaczeła się debata na temat kto jest żałosny, a kto nie.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Reverse

Reverse

Użytkownicy
posty282
Propsy49
  • Użytkownicy
Postulatuję o usunięcie mi warna którego dostałem ponad dwa miesiące temu.

Spoiler
[ramka]ANGER and FORGIVENESS | [/b]Unity3D.pl | TheGamers | NoteFun[/ramka]

NoteFun:
Spoiler
[/size]NoteFun jest już prawie gotowe!!! Jak tylko ukończymy wersję 1.0,to grę będziecie mogli znaleźć w popularnych sklepach mobilnych oraz PC.
[/b]

AaF:
Spoiler
Niedługo udostępnimy demonstracyjną, przeglądarkową wersję Anger and Forgiveness. Odbędzie się to po ukończeniu prac nad światem.
[/b][/size]

[ramka]Moje konto na p3d.in[/ramka]

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1630 2012-04-14, 22:04(Ostatnia zmiana: 2012-04-14, 22:05)
Jak przekonująco wyjaśnisz to, to czemu nie. Ktoś wczoraj założył konto z twojego IP (masz zmienne, ale zostało to zrobione akurat kiedy ty go używałeś, więc nie jest to przypadkowa osoba).

W przeciwnym wypadku zamiast tego dojdzie kolejny. I ogólnie to usuwamy od najnowszych - nie liczy się kiedy miałeś najstarszego warna, ale kiedy najnowszego.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Postulaty
#1631 2012-04-14, 22:35(Ostatnia zmiana: 2012-04-14, 22:38)
Daj spokój Avallach zmienne IP to zmienne, może się zmienić w ciągu kilku minut. Uwierz mi miałem już taką sprawę z dwoma gościami, później okazało się że mieszkali na tym samym bloku.

majaczek

majaczek

DreamVader
The Dreamer
posty404
Propsy191
Profesjabrak
  • DreamVader
  • The Dreamer
Kazik nie umie używać Tor Browser :P
Mam nadzieję że nie będzie pracował w Ministerium Informatyzacji :P :P

a teraz postulat:
chciałbym dostać moderatora w tym
http://themodders.org/index.php?/topic/8984-gothic-2-returningrebalance-auto-pl-done/
http://themodders.org/index.php?/topic/8984-gothic-2-returningrebalance-auto-pl-done/temacie, gdyż żaden moderator nie chce go ogarnąć (nie dziwię się) a ja jestem autorem tego tematu i projektu na podstawie którego powstał temat.
Nie potrzebuję praw moderatora w pozostałych tematach tego samego podforum. Mogę obiecać że nie będę kasował konstruktywnej krytyki, ani istotnie wartościowych postów. Ktoś jednak musi uprzątnąć część tego śmiecia co zajmuje 10% tematu jak nie więcej. Chciałbym usunąć mylące informacje poza moimi postami w temacie, a także ślady typowo trollowatych zachowań (jak na przykład pytanie się o coś co przed chwilą było wyjaśnione i cytowanie błędnych podpowiedzi technicznych bez sprawdzenia).
Wiem że nie dam rady ogarnąć całego tematu ale dajcie mi szansę chociaż sprzątnąć pierwsze i ostatnie strony. Poświęcam się więc to doceńcie :P - nie żeby wychwalać swą martyrologię, ale po prostu chcę aby wyżej wymieniony temat był bardziej użyteczny, jako że odnosi się do największego mojego obecnego projektu. (mówię "mojego" jako lider grupy DreamVader, co nie oznacza że nie doceniam pracy tych wszystkich ludzi którzy łącznie wielokrotnie więcej wnieśli w obecny projekt).

Spróbowałem dzisiaj posprzątać bajzel w otwierającym poście ale odniosłem wrażenie że to nie wystarczy. Mam nadzieję że leciwe (ale ważne że wciąż działające) PHP-BB taką akcję wogóle umożliwia.

Drugi Postulat: czy moglibyście udostępnic tworzenie podforów w tajnych forach ich moderatorom/szefom? Aktualnie połączyłem kilka starych tematów i nazwałem temat archiwum, ale to nie wygląda wiele porządniej. Nawet nam przydałyby się podfora by jakoś to ogarnąć (i nie mówię tylko o podforum archiwum), a co dopiero większym grupom moderskim posiadającym setki tematów na tajnym. Jeśli taka możliwość jednak już istnieje to prosiłbym o zamieszczenie instrukcji jak to zrobić w widocznym miejscu.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#1633 2012-04-14, 23:01(Ostatnia zmiana: 2012-04-14, 23:02)
Właśnie, zmienne to zmienne, więc szansa że dwaj różni użytkownicy jednego niedużego forum wylosują to samo jest nieduża, żeby stało się to w przeciągu pół godziny jeszcze mniejsza, a żeby akurat przypadkowo zakładano akurat wtedy akurat z takiego ip konto już żadna.

Jedyne co tu można dopuszczać oprócz tego że to konto zostało założone z konta Reverse to że baza danych się myli.

Majaczek, korzystamy z nowego IPB 3, nie php bb.
Nie da się przydzielić moderatora w temacie, jutro mogę dać ci w całym dziale, pamiętaj tylko że każda akcja trafia do logów.
Nie da się też udostępnić tworzenia subforów moderatorom, i raczej nie ma takiej potrzeby skoro to strasznie rzadka akcja, zwykle tworzy się działy od razu z subforami. Po prostu podaj jakie chcesz tam mieć, a jutro będą.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
postuluje

o usuniecie spamu (za wyjatkiem 2 ostatnich postow)
http://themodders.org/index.php?/topic/14996-vegetation-tool/

tu tez
http://themodders.org/index.php?/topic/13869-teoriarodzaje-obiektow/

+ prosze o zamkniecie otwartych tematow w tym dziale

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobione

Reverse

Reverse

Użytkownicy
posty282
Propsy49
  • Użytkownicy

Reverse

Postulaty
#1636 2012-04-15, 10:13(Ostatnia zmiana: 2012-04-18, 14:45)
Jak przekonująco wyjaśnisz to, to czemu nie. Ktoś wczoraj założył konto z twojego IP (masz zmienne, ale zostało to zrobione akurat kiedy ty go używałeś, więc nie jest to przypadkowa osoba).

W przeciwnym wypadku zamiast tego dojdzie kolejny. I ogólnie to usuwamy od najnowszych - nie liczy się kiedy miałeś najstarszego warna, ale kiedy najnowszego.

User Kazimierz Kazik chodzi razem ze mną do klasy, i na informatyce rejestrował się na TM, nie mógł wejść z komputera przydzielonego mu, więc spróbował z mojego (możliwe też że każdy komp w szkole ma jedno IP ponieważ jest podłączony do jednego serwera). Na co było by mi multi? Infę mamy w poniedziałek, czwartek i piątek, więc do "kolizji" IP może dojść tylko w te dni.

@Edit/@Avallach

Dzięki :ok:

Spoiler
[ramka]ANGER and FORGIVENESS | [/b]Unity3D.pl | TheGamers | NoteFun[/ramka]

NoteFun:
Spoiler
[/size]NoteFun jest już prawie gotowe!!! Jak tylko ukończymy wersję 1.0,to grę będziecie mogli znaleźć w popularnych sklepach mobilnych oraz PC.
[/b]

AaF:
Spoiler
Niedługo udostępnimy demonstracyjną, przeglądarkową wersję Anger and Forgiveness. Odbędzie się to po ukończeniu prac nad światem.
[/b][/size]

[ramka]Moje konto na p3d.in[/ramka]

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
a teraz postulat:
chciałbym dostać moderatora w tym
http://themodders.org/index.php?/topic/8984-gothic-2-returningrebalance-auto-pl-done/
Utworzyłem dział http://themodders.org/index.php?/forum/471-returning/
Masz tam moderatora, przeniosłem tam dwa tematy o Returningu.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Czy zasłużyłem sobie na wyzerowanie mojego licznika warnów, czy jeszcze za dużo trolluje? :P Dostałem je chyba ... dobra nie pamiętam. Kilka miesięcy temu.

0 użytkowników
Do góry