Postulaty 1795752 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1795752

Odpowiedzi 5186

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Postulaty
#1540 2012-03-14, 19:51(Ostatnia zmiana: 2012-03-14, 19:55)
W końcu co jest zabronione w sygnaturach, oraz komu przeszkadza nadawanie koloru swojemu napisowi?

Btw Czemu Avallach stracił moderatora?
[mod=Avallach]Niczego nigdy nie straciłem.[/mod]

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Luk, to nie jest pierwszy raz kiedy dublujesz propsa. Może o tym nie wiesz, ale w pewnych kręgach jesteś z tego sławny, wybrańcze jeden :lol2:  Nikt inny na całym forum tak nie ma i nie mamy zielonego pojęcia dlaczego tak jest. Normalnie jest zabezpieczenie przez które nie da się dwa razy spropsować tego samego posta.

No proszę cię Avallach... Jakiś czas temu Eto zgłaszał to samo...
Też zdublował mu się propos od Caesuma o ile pamięć mnie nie myli.
Wiec Luk nie jest wybrańcem, po prostu niektórzy  mają jakieś błędy a wy ich się dopatrzeć nie możecie :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cum i Luk to nadal ledwo dwie osoby. W każdym razie podejrzewam że chodzi o zdublowanie akcji w bardzo krótkim czasie, tak że skrypt forum nadąża wysłać drugie żądanie do bazy zanim poprzednie zostanie ukończone i w związku z tym zablokuje możliwość ponowienia akcji.

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Powiem tylko że wcześniej była tylko jedna osoba i mówiłeś że to tylko jedna, teraz są dwie i mówisz że to tylko dwie osoby a co będzie jak liczba się zwiększy?:D

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
To się wtedy zaczniemy martwić.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nawet jak będą trzy to nie zaczniemy się martwić. Zaczniemy działać jak okaże się że jest to nagminne, ale na to się nie zanosi. Po prostu - nie przeszkadza to ogółowi społeczności, to nie ma co zwracać tym sobie głowy...

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niby trochę to niesprawiedliwe, że od jednej osoby, ale propsy to propsy, darowanemu koniowi nie zagląda się w dupę

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Dobra to moje ip: 217.98.20.195 jak możecie to zdejmijcie  już bana :P

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
Dzięki miszczu  :D

Gotyk

Gotyk

Użytkownicy
posty101
Propsy67
  • Użytkownicy
No way! Postuluję by Adanos wyjaśnił z jakiej to okazji dostałem 10% ostrzeżeń za spam, niech mi to wyjaśni bo nie wiem, jak nie tu to na pw. Jeśli chodzi o tamten temat to ten dzieciak sam się pluł i sam temat nie miał większego sensu i powinien zostać zamknięty, nie rozumiem za co to dostałem skoro moi poprzednicy sądzili to samo o tym teamcie jak i samym autorze tematu.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Postulaty
#1551 2012-03-16, 18:49(Ostatnia zmiana: 2012-03-16, 18:52)
Adanosowi nie udało sie napisać prawidłowo kodu od dwóch tygodni i musi się na kimś wyżyć.  :D
W moim przypadku było tak samo. :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No way! Postuluję by Adanos wyjaśnił z jakiej to okazji dostałem 10% ostrzeżeń za spam, niech mi to wyjaśni bo nie wiem, jak nie tu to na pw. Jeśli chodzi o tamten temat to ten dzieciak sam się pluł i sam temat nie miał większego sensu i powinien zostać zamknięty, nie rozumiem za co to dostałem skoro moi poprzednicy sądzili to samo o tym teamcie jak i samym autorze tematu.
Dostałeś, bo spamujesz. I nie chodzi o tamten temat.

BTW Żelazko ma rację, więc uważajcie :lol2:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Macie w planie odbanować davisha?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie w planie odbanować davisha?
Zbanowałem go i wolałbym, aby nikt go nie odbanował. Choć znając życie, wystarczy prywatna rozmowa z Allahem, nawet bez specjalnej gry aktorskiej, by dostać 'ostatnią szansę' :ok:  wiele osób w ten sposób już przeszło - np. dragomir jak się nie mylę.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Wiecie możecie zawsze go zbanować i odbanować od nowa.  :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Dragomir po tym jak dostał drugą szansę przez prawie ROK nie dostał ani jednego warna, a pozostawał aktywnym użytkownikiem. To chyba świadczy o tym że druga szansa mu się należała.
Kto jeszcze z tych wielu osób?

Davisha nie znam, pamiętam tylko tyle że strasznie szybko nazbierał 90%, a potem to już była kwestia czekania na ostatniego warna. Nie był zbyt aktywny na publicznym forum więc chyba nikomu nie będzie go brakować.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
A jak wystawie sam sobie warna to odbanujecie go?  :lol:

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
jedziemy dalej. tuz po oznaczeniu dzalu jako przeczytany:

a po odswiezeniu strony:

Dałoby rade by od razu pojawialy sie odpowiednie ikony?

tło w preferencjach shitboxa:

po kliknieciu na emotikonki przy shoutboxie:

tez tło:

+proponuje wywalic archiwum shoutboxa bo i tak nie dziala

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
+proponuje wywalic archiwum shoutboxa bo i tak nie dziala
czasem działa na "dzisiaj" i "wczoraj" przez szybkie filtry.

0 użytkowników
Do góry