Postulaty 1792727 5186

O temacie

Autor Lavius

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1792727

Odpowiedzi 5186

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Czapka dla tego pana? http://themodders.org/index.php?/user/13871-profik231/ Za całokształt. Albo rzadko zaglądam do problematyki, albo jestem przewrażliwiony, albo to jest pajac
Nie dla niego, dla Ciebie  :F

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Czapka dla tego pana? http://themodders.org/index.php?/user/13871-profik231/ Za całokształt. Albo rzadko zaglądam do problematyki, albo jestem przewrażliwiony, albo to jest pajac
Nie daje się czapek totalnym bezfejmowcom

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak juz to kapelusz, nie czapka :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Sawik

Postulaty
#2304 2013-06-11, 19:09(Ostatnia zmiana: 2013-06-11, 20:03)
Może by tak zabrać grupę banned żelazkowi?
@down, WNN zobowiązuje.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Czepiasz się :P

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#2306 2013-06-11, 20:03(Ostatnia zmiana: 2013-06-11, 20:03)
Żelazko ma bana, na własne życzenie. Jego unban nie był nigdzie ogłaszany ani wyjaśniany. Jeśli okaże się że w jakiś sposób potajemnie pozbył się blokady (np coś napisze), to oczywiście zbanuję go z powrotem. Porządek musi być.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Żelazko ma bana, na własne życzenie. Jego unban nie był nigdzie ogłaszany ani wyjaśniany. Jeśli okaże się że w jakiś sposób potajemnie pozbył się blokady (np coś napisze), to oczywiście zbanuję go z powrotem. Porządek musi być.
Przecież on pisze od kilku dni na forum i shoucie, częściowo to powód dla którego KzW poprosił o bana, w każdym razie tak KzW mówił :mellow:

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Pisałem Adansowi na gg żeby zdjął mi bana.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#2309 2013-06-11, 20:28(Ostatnia zmiana: 2013-06-11, 20:29)
Przecież on pisze od kilku dni na forum i shoucie
wut? nie. dopiero wczoraj napisał pierwszy post od kwietnia.

Pisałem Adansowi na gg żeby zdjął mi bana.
Pracuj ciężko na bany dla innych, wystarczy, że napiszą i są odbanowywani... i to nie przez Allaha. Odchodzę z tM :C

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
wut? nie. dopiero wczoraj napisał pierwszy post od kwietnia.
Spoko, ja myślałem że dziś poniedziałek, ostatnio mi dni spierdalają.
Pracuj ciężko na bany dla innych, wystarczy, że napiszą i są odbanowywani... i to nie przez Allaha. Odchodzę z tM :C
Powinna być zasada, ten kto banuje ten odbanowuje, tyle.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Postulaty
#2311 2013-06-11, 20:52(Ostatnia zmiana: 2013-06-11, 20:53)
Nie, za to powinna być zasada że zarówno unban jak i ban powinny być w miarę rozsądnie uzasadnione. Do unbanów akurat zresztą nic nie mam, chyba że są niedługo po banie, wtedy to jest trochę marnowanie naszego czasu.
No i oprócz tego chciałbym żeby każdy ban i unban były zapisywane w temacie bany z tym całym uzasadnieniem. Zgaduję że nie tylko ja się bez tego czasami zastanawiam dlaczego ktoś k^$%@a ma bana albo go nie ma mimo że powinien.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak widać Żelazko dobrze się sprawdził, taki Walter Frey :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#2313 2013-06-12, 00:29(Ostatnia zmiana: 2013-06-12, 02:20)
Jak widać Żelazko dobrze się sprawdził, taki Walter Frey :lol2:  
Tak suche, że aż musiałem o tym napisać :mellow:

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Może ktoś mi zdejmnąć belkę wypędzonego i skreślić warna?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
dlaczego aktualny czas na dole strony jest cofnięty o godzinę do tyłu?
Było błędnie ustawione w ACP. Teraz jest zsynchronizowane, czas jest taki sam, gdy jest się zalogowanym, jak i wylogowanym.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czyzby? Mi pokazuje 19:20. Moze jest to kwestia jakiegos zle wybranego ustawienia, nie wiem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
U mnie też czas jest cofnięty o godzinę

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Postulaty
#2319 2013-06-15, 05:44(Ostatnia zmiana: 2013-06-15, 05:45)
Nie rozumiem o co te żale, skoro ten zegarek niczemu nie służy :I Ktoś na nim sprawdza godzinę? Raczej nie. W dodatku nie jest zintegrowany z forum - czas postów jest w porządku :ok:  Można go całkowicie wywalić :ok:

0 użytkowników
Do góry