Sprawy związane z Forum 891874 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 891874

Odpowiedzi 2604

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Chciałbym ponowić - Gratt dalej nie może wejść na forum. Czy jakiś admin mógłby pomóc?
Pisaliśmy ze sobą w tej sprawie jakiś czas temu. Prosiłem o podanie jego IP, nie zgodził się, to miał napisać na pocztę lub na Skype. Wydaje mi się, że do dzisiaj tego nie zrobił...

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wysłałem ci na PW jego IP.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Niech teraz spróbuje. Był ban na jego host.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Mówi, że dobrze, ale co jeżeli zresetuje PC bądź router?

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie wiem, usunąłem jego hosta z bana. Gdyby było coś dalej nie tak, to daj znać. :)

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#2385 2017-10-31, 09:29(Ostatnia zmiana: 2017-10-31, 09:52)
Do zainteresowanych wątkiem "Gothic Sequel": w koszu jest już 6 stron postów które stamtąd usunąłem. Wielu z was nie potrafi odróżnić dyskusji od meta-dyskusji. Jeśli rozmawiacie o grze, jej powstawaniu, waszych wrażeniach z rozgrywki i publikowanych materiałach, jest to dyskusja na temat. Ona zostaje w wątku.

Jeśli rozmawiacie o ludziach z fandomu, tym że czyjś post powyżej jest głupi, co robicie w wolnym czasie a co nie jest graniem w daną grę, o tym czego i kogo nie będącego częścią gry nie lubicie - to meta dyskusja, i nie ważne jak "grzeczna" by była czeka ją kosz albo w najlepszym razie wydzielenie do osobnego wątku.

Nie zużywajcie niepotrzebnie klawiatur - piszcie na temat, zróbcie osobny wątek (w offtopie dozwolone są właściwie dowolne tematy!), albo jeśli poczujecie że w tej sytuacji nie warto - nie piszcie w ogóle.

Meta-dyskusja nie jest sama w sobie czymś złym ani nieoczekiwanym. Pierwszy z brzegu przykład - każdy artykuł na Wikipedii może i zazwyczaj ma przypisaną stronę meta-dyskusji - nie o tym o czym jest artykuł, ale o *artykule*. Jeśli ta meta-dyskusja jest na poziomie i pozwala podciągać poziom właściwego wątku, jest czymś wręcz pożądanym. Przykładowo, gdyby ktoś założył obok w offtopie wątek "Gothic Sequel - meta dyskusja" i napisał coś w stylu: "Uważam że wypowiedź Psimgotha z tego posta: https://themodders.org/index.php?topic=27692.msg1305401#msg1305401 pokazuje że o wiele za bardzo zaangażował się w sprawy związane z tą grą. Podjęte przez niego wysiłek, ryzyko i wydatki wydają się mocno przesadzone w porównaniu do możliwego zysku. O ile nie przedstawi on dowodów na to co pisze, będę traktował to raczej jako słabą próbę prowokacji." to nawet dam propsa na zachętę.

Dyskutujcie - ale tam gdzie jest na to miejsce.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Zawsze chyba offtopic polegał na tym, że było wyzywanie i meta-dyskusje w danym offtopicu. Przechodziło od dupy maryny do geopolityki Hiszpanii, żeby skończyć na wpływie faz księżyca na rozmnażanie skorupiaków. I tak cud, że ludzie dalej piszą w tamtym temacie, jak sam sequel został wyczerpany w materiale arhn.eu, a później nielegalnie udostępniony tylko to potwierdził. Cały ten temat jest śmietniskiem gdzie zbierają się dzieciaki, który to właśnie są doskonałym przykładem tego właśnie "gothicowego fandomu" (daleko nie patrząc psigot) i rozwodzą się nad chujowym projektem, który na szczęście szybciej upadł niż się zaczął.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W Offtopie pisz sobie o "dupie Maryny" (o ile temat wątku jest z tym mniej więcej związany).
Wątek o którym mówimy znajduje się *nie* w Offtopie, a w theModders.org/Inne/Gry. Nie ma tam aż takiej taryfy ulgowej - rozmawiamy o danej grze, a "dupa Maryny" idzie do Offtopu. Powstało w nim ~50 stron postów *na temat*, przy których 6 stron skasowanego spamu nie jest na szczęście tragicznie wielkie. To że nie są interesujące dla Ciebie, nie znaczy że nie ma na nie miejsca na forum - skoro najwyraźniej są ludzie którzy są zainteresowani pisaniem i czytaniem o tym, to chcemy go mieć.
Jeśli uważasz że znajduje się tam ciągle "śmietnik", czuj się wolny żeby go zgłaszać moderacji (ale konkretniej - raport że *cały* temat jest śmietnikiem odrzucam po sprawdzeniu że są tam posty śmietnikiem nie będące - już).

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Proszę o zmianę nicku na Caesum

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#2389 2017-11-11, 16:01(Ostatnia zmiana: 2017-11-11, 16:28)
Jakby ktoś był ciekaw, wątek Gothic Sequel poszedł w kibel. Okoliczności wycieku tej gry mówią o naszych rodakach tak tragicznie, że należy pójść za śladem WorldOfGothic.de i przestać to tolerować. Ze skargami zgłosiło się parę osób z kraju i zagranicy, mówiąc o pomówieniach wobec nich w dyskusji o korzeniach wycieku.

@Żelazko
Niestety regulamin zabrania konfiguracji profilu w sposób powodujący potencjalnie celowe mylenie go z cudzym, a do tego Małgorzata ciągle ma taki login. Zmiana tego to poważniejsza sprawa i ze względów technicznych (kryptografia chroniąca hasło) wiąże się z przymusową zmianą hasła. Dlatego chcielibyśmy (chyba że Małgorzata bardzo poprosi) żebyś wybrał jednak nick różniący się przynajmniej jednym znakiem - np "Ceasum" albo "Caesum2".

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
chyba że Małgorzata bardzo poprosi
Sprawdź listę osób propsujących jego postulat.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Widziałem i dlatego nie olałem tego posta. Ale to za mało, zwłaszcza że może nie wiedzieć o przymusowej zmianie hasła i konieczności ręcznego przekazania hasła tymczasowego przez admina zanim ta zmiana nastąpi.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Myślę, że sporadyczne bóle dupy Żelazka już wystarczająco zbliżyły go do mojej osoby, a zatem nie potrzebuje on zmiany nicku, by być bardziej podobnym do mnie.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakby ktoś był ciekaw, wątek Gothic Sequel poszedł w kibel. Okoliczności wycieku tej gry mówią o naszych rodakach tak tragicznie, że należy pójść za śladem WorldOfGothic.de i przestać to tolerować. Ze skargami zgłosiło się parę osób z kraju i zagranicy, mówiąc o pomówieniach wobec nich w dyskusji o korzeniach wycieku.
Nie żądam przywrócenia tematu, ale wyrażam swój bierny sprzeciw. Moim zdaniem to zła decyzja i forum jest między innymi po to aby po latach móc wrócić do wątku i z świeżej perspektywy spojrzeć na wszystko.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Fareus
Labirynt

Sprawy związane z Forum
#2395 2017-11-11, 18:40(Ostatnia zmiana: 2017-11-11, 18:53)
Postuluję o zmianę nicku na Mac Dun.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Postuluje zmianę nicku na Adanos. Tamte multikonto możecie zbanować.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Postuluje zmianę nicku na Adanos. Tamte multikonto możecie zbanować.

Powtarzany żart przestaje być śmieszny.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ten akurat przestał być po pierwszym poście Fareusa, potem każde następne wspomnienie czy nawet parafrazy o multikach były coraz bardziej żenujące.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja i Kazz zamknęliśmy ten temat kilka miesięcy temu stwierdzając, że dyskusja na temat wycieku jest niepotrzebna. Niestety zostaliśmy zignorowani i wyśmiani. Zabawne jest to, że teraz poszedłeś o krok dalej i temat nie jest zamknięty, a poleciał do kosza. Temat chcąc, nie chcąc stał się istotny i dobrze by było zaprowadzić sprawę do końca, skoro mleko zostało wylane. Bez bawienia się w gdybania i zgadywania. Jeśli były jakieś pomówienia, to trzeba wyjaśnić, a nie usuwać coś, co nie zostało wyjaśnione. Napisać wprost, że to i to jest pomówieniem, a to jest prawdą. Niech prawda wyjdzie na jaw, jak było, co się stało, aby było wszystko wiadome i zamknąć dyskusję z twarzą.

0 użytkowników
Do góry