Sprawy związane z Forum 904551 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 904551

Odpowiedzi 2604

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
W sumie to jak dla mnie mod Werewolfa zalicza się do prawdziwych zapowiedzi a nie pseudo. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
W sumie to jak dla mnie mod Werewolfa zalicza się do prawdziwych zapowiedzi a nie pseudo.
Jak śmiales w ogole pomyśleć, że to pseudo? To to jest prawdziwe! (a nawet jak nie bedzie to sie nie przyznam, mam przykład z najlepszych*)

*Taaaaa...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mac Dun, ja mam o tobie ciągle trochę przestrzałą opinię z 2013, kiedy byłeś niemałym spamerem. Postujesz głównie w moddingu Gothica, a ja ten dział ignoruję więc nie miałem zbyt wielu okazji żeby przekonać się czy trochę dojrzałeś jako użytkownik forum. Nie mam nic przeciwko temu żeby trzymać porządek na forum sf. Ta gównoburza która się rozpętała wykracza poza granice przyzwoitości, chociaż wynika ze słusznych podstaw - tylko reaguje zbyt emocjonalnie.

Żeby się przekonać czy coś się zmieniłeś, właśnie zajrzałem do listy twoich postów i otworzyłem go na "losowej" stronie z przedziału ostatnich paru miesięcy. Padło na 13 - przełom lutego i marca. Widzę tam m.in. takie posty:
A ty nadal jesteś matołem
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: Skończ pierdolić Fabiosek, bo nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

NIE CHODZI MI O ŻADEN KURWA PIERDOLONY KLIMAT IDIOTO JEBANY
No sorry, ale to nie są wypowiedzi przystające osobie która nadaje się na moderatora. Oczywiście nie twierdżę że naszych obecnych moderatorów i adminów czasem nie ponosi. Ale wszystko powinno mieć swoje granice.

Ale, tak jak pisałem, to sprawa Gothera. Z praktycznego punktu widzenia (usuwanie niepożądanych postów) być może nadajesz się do tej roli nie mniej niż ktokolwiek inny. Mi to nie przeszkadza. Tylko trochę mnie zaskoczyło.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
który nawet przecinków nie umie poprawnie postawić
Tak w sumie, to ja też nie potrafię. :(

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Sprawy związane z Forum
#1504 2015-04-15, 10:01(Ostatnia zmiana: 2015-04-15, 10:10)
Avallach, bo czlowieka juz kurwica bierze.  Odnosnie twej wypowiedzi wyzej, napisalem cos odnosnie SS ze nie pasuje ,Fabiosek cos pierdoli o klimacie, ktory w ogole NIE MA ZWIAZKU z moja wypowiedzia to mnie kurwica bierze.

Jak juz cytujesz jakis moj post to zobacz sobie kto zaczynal, w tym wypadku Fabiosek.

Kiedys spytalem sie czy modyfikacja ma dialogi, to kolejny gothicman zaczal prokowac bez powodu.

Wiec sie mylisz bardzo. Nie moja wina ze zaczynaja prowokowac.

Post połączony: 2015-04-15, 10:10
A taki Fabiosek ma admina, i swoj dzial a zachowuje sie gorzej ode mnie. Ofc, tego juz nie zauwazyles.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak mowilem - Mac Dun jest tylko jedyny tu poszkodowany i teraz chyba każdy widzi jaki on jest (wszyscy głupi<on mądry). Jakieś ubezpieczenia i odszkodowania są dla niego przewidziane? Bo chbya sie należy skoro jest jedyny wśród głupich.,

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie moja wina ze zaczynaja prowokowac.
Oczywiście że nie twoja. Ale zaskakuje trochę że na moderatora zostaje wybrany ktoś kto DAJE się prowokować. Bo uwierz mi, niezależnie od tego jak byłeś prowokowany wcześniej, to jako moderator bedziesz prowokowany tylko bardziej. Ludzie tacy są.
A taki Fabiosek ma admina, i swoj dzial a zachowuje sie gorzej ode mnie. Ofc, tego juz nie zauwazyles.
Zauważam. Jeśli cię to pocieszy, to uważam że nieraz zachowuje się gorzej od ciebie :lol2:

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Ja pierdziele dalej płacze i żale... Co my jesteśmy na tM czy kurwa w jakimś przedszkolu, "bo prose pani, ale oni mnie wyzywajom u dokucajom". No bądźmy poważni, jak na razie żaden moderator na prezentował tak żałośnie niskiego poziomu.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja pierdziele dalej płacze i żale... Co my jesteśmy na tM czy kurwa w jakimś przedszkolu, "bo prose pani, ale oni mnie wyzywajom u dokucajom". No bądźmy poważni, jak na razie żaden moderator na prezentował tak żałośnie niskiego poziomu.
Kto tu płacze? Chciałem po prostu wyjaśnić sytuację i tyle. Raczej to ty próbujesz szukać dziury w całym, i prowokujesz :) 

Outlander np wcześniej też przecież zachowywał się zupełnie inaczej.

EDIT:  To wszystko i tak się zaczęło od tego, że mam inne zdanie od waszego i nie mogliście się z tym pogodzić  :ok:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Outlander np wcześniej też przecież zachowywał się zupełnie inaczej.

Na długo wczesniej zanim zostal moderatorem - tak warto dodać.

KOMPUTER:
Spoiler

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Tylko, że on był w wieku gimbazjalnym i w sprawach czysto goticzkowych odwalał o ile pamiętam. Teraz jest na poziomie, którego ty imo nigdy nie osiągniesz patrząc na to co odpierdalasz w tym wieku i jakby nie patrzył 2-letnim stażem na tM.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
EDIT:  To wszystko i tak się zaczęło od tego, że mam inne zdanie od waszego i nie mogliście się z tym pogodzić  :ok:
To akurat nie dotyczy mnie, bo ja się całkowicie zgadzam z tym że w dziale DK nie ma miejsca na gównoburze jakie próbuje organizować tam Werewolf z kompanią :lol2: Sam też przywróciłem dział DK z projektów porzuconych (co nie znaczy że tam nie wróci w ciągu paru miesięcy).

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
co nie znaczy że tam nie wróci w ciągu paru miesięcy
Próbujesz zwabić Darka w ten sposób?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Avallach, bo czlowieka juz kurwica bierze.  Odnosnie twej wypowiedzi wyzej, napisalem cos odnosnie SS ze nie pasuje ,Fabiosek cos pierdoli o klimacie, ktory w ogole NIE MA ZWIAZKU z moja wypowiedzia to mnie kurwica bierze.
Ja tam mam nieraz jak gram sobie w LoLa z silverkami.
Ponapierdalaj trochę w biurko, zwyzywaj głośniki/słuchawki, obraź myszkę i ochłoniesz. Wtedy napiszesz coś kreatywniejszego i będą cie mieli za Kochanowskiego themodders XD

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Jak juz cytujesz jakis moj post to zobacz sobie kto zaczynal, w tym wypadku Fabiosek.

Kiedys spytalem sie czy modyfikacja ma dialogi, to kolejny gothicman zaczal prokowac bez powodu.

Wiec sie mylisz bardzo. Nie moja wina ze zaczynaja prowokowac.

Post połączony: 2015-04-15, 10:10

Nie mam widzę związku z tym.

Ps Nie mam admina  :lol2:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dobra, ale sytuacja jest po trochu inna, bo Fabiosek zajmuje się działem, który jest niejawny więc niech tam robi co chce, a takie Dzieje Khorinis wszyscy widzą i czytają.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dokładnie tak.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 21:40Taaaa, poczekam (ile to avallach mowil? Pół roku?) bez awantury, bo juz troche jednak obiecujecie a dział dalej pusty.Generalnie, nie zgadzam się z Avallachem na tym polu, czemu pół roku? Pół roku liczone od ostatnich materiałów in-game, tak powinno być liczone.
Ja tez sie nie zgadzam, ale co z tym mozemy zrobić? Nic.
Gdyby było tak jak mówisz to już dawno DK nie byłoby tego działu.
Bardziej mi chodziło o to że forum wyznaje zasadę "Prawo nie działa wstecz", warto by było to sprecyzować na przyszłość, liczymy pół roku od otrzymania ostrzeżenia, czy pół roku od ostatnich materiałów?
@Avallach jakie jest stanowisko administracji? 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

0 użytkowników
Do góry