Sprawy związane z Forum 724382 2598

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 724382

Odpowiedzi 2598

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Nie wiem czy to coś z moją Operą nie tak ale nie wyskakuje mi żaden alert po przyjściu PW, pamiętam ,że kiedyś tak było ,teraz łatwo przeoczyć nowe wiadomości.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie wiem czy to coś z moją Operą nie tak ale nie wyskakuje mi żaden alert po przyjściu PW, pamiętam ,że kiedyś tak było ,teraz łatwo przeoczyć nowe wiadomości.

:hmmm: Ja mam też operę i u mnie wszystko w porządku, może spróbuj przeinstalować ją  :|

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

:hmmm: Ja mam też operę i u mnie wszystko w porządku, może spróbuj przeinstalować ją  :|
Spróbuje zaktualizować bo widzę ,że to jakaś prehistoryczna wersja.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Informuję, że w tym kształcie sprawa działań użytkownika Fabiosek wykroczyła poza ramy przerzucania się epitetami przez nicki i zastrzegam sobie prawo do wystąpienia w obronie moich naruszonych dóbr osobistych na drodze prawnej.
Stosowny wniosek o ukaranie tego użytkownika środkami dostępnymi w ramach Regulaminu TM złożyłem w innym temacie.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Mogę wiedzieć za jaką domniemaną obrazę znowu dostałem ostrzeżenie?
Poza tym.. bicz plis. Od kiedy ktokolwiek na themodders zwraca uwagę na wyzwiska kogoś? Rozumiem, gdyby coś na prawdę było na rzeczy i miałoby działać na czyjąś szkodę, ale kurwa, nie przypominam sobie, żebym kogoś obrażał do tego stopnia, żeby było to w jakiś sposób ... ciężkostrawne.
Spoiler

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Pojedyncze wyzwiska zwykle tolerujemy, ale to nie znaczy że absolutnie wszystko jest dopuszczalne. Są pewne granice. Tu chodziło o komentarz do zdjęcia Memoriusa (które zreszta zostało opublikowane wbrew jego woli): 
"ma ryja jak pedofil w okularach z chujową czapeczką i pindolem zamiast nosa xD"

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Strasznie mnie to urzekło. Czyli Memoriusek dostał palpitacji serca, bo ktoś brzydko skomentował jego zdjęcie, ok. A drugie 10%? Również za obrażanie. Powód proszę.
Druga sprawa - skoro ten płaczek leci ze wszystkim do was i każdą jego zachciankę spełniacie, to coś tu jest chyba nie tak, skoro nie reagujecie na to, jak oskarża sawika o zażywanie narkotyków, mnie wkręca w jakieś dziecko, co też mi się bardzo nie podoba. Podejrzewam, że wiele innych osób również znalazłoby się takich, które biedny przygłup obraził a wy i tak nic z tym nie zrobiliście.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Publikowanie cudzego wizerunku bez jego zgody podpada pod paragraf. Nie będziemy tego na forum tolerować. Następnym razem pójdą za to warny, i to konkretne.
Link wywaliłem. W każdym razie Kaczka sam wyraźnie wtedy zaznaczył że chodzi o zdjęcie Memoriusa a nie Ogrodnika.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Sprawy związane z Forum
#1249 2014-09-21, 20:14(Ostatnia zmiana: 2014-09-21, 20:28)
Art. 212

§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. - Tyczy się ćpania.

Edit: Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że co by nie było przyczepiać się można. Ale gdyby robił to każdy to na forum byłaby jedna wielka gównoburza i sprawy sądowe niczym w ,,Dlaczego Ja" Czy ,,Trudne Sprawy". Dziękuje, dobranoc.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie żeby coś, ale jak ktoś ma zamiar latać z postami themodders do sądu to powinien być banowany w pierwszej kolejności. Nie nadaje się tu i tyle, a tylko zatruwa atmosferę.

edit. chociaż udostępnianie wizerunku ofc jak najbardziej potępiam - warn słuszny.

@down. mówiłem o memoriusie właśnie.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
On tylko wrzucił paragraf KK z objaśnieniem kogo się tyczy. To raczej właśnie Memorius groził jakimiś sądami.
Udostępnianie wizerunku, który i tak każdy może sobie na tych fejsbuczkach zobaczyć to jedno, ale jeżeli ktoś pierdoli głupoty, że druga osoba zażywa nakrotyki, pomimo tego, że wcale w życiu nawet się nie widzieli, jest jak najbardziej uzasadnionym powodem do wkurwienia.
Wystawienie zdjęcia kogoś nie jest w stanie zabrać ci wolności, bo ktoś jebnął jakieś pomówienie. Od tego może się zacząć, później ktoś coś przyłapie, zrobi jakieś zdjęcie i po złości wrzuci w świat dalej. Inna osoba z dalszego świata będzie akurat pracować jako organ "sprawiedliwości" tego kraju i sawickiemu mogą zapukać i niepotrzebnie ciągać go po sądach, badaniach i chuj wie czym jeszcze, bo jakiś z dupy chuj wie jaki nołnejm, przyszedł, poczuł się i zaczął próby ustawiania całego forum, a po złości zajebał sztapla o jakimś ćpaniu osoby, o której życiu nie ma zielonego pojęcia.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Sprawy związane z Forum
#1252 2014-09-21, 21:59(Ostatnia zmiana: 2014-09-22, 08:27)
Mój postulat w temacie z Postulatami ktoś usunął...
Niewtajemniczenie..  :pokerface:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Bo od tego z tego co wiem, są Postulaty poufne.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Przypominam że bardzo wyraźnie zapowiedziałem że postulaty dotyczące warnów / banów poza tematem "Postulaty poufne" będą usuwane bez rozpatrzenia, więc tylko marnujecie swój czas pisząc je gdzie indziej.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dział Złote Wrota: Królestwo Elei  jest niewidoczny dla niezalogowanych. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Coś Kaczkom i Sawikom sie popsulo z dziewictwem w profilu. 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Tizgar

Sprawy związane z Forum
#1257 2014-10-04, 20:50(Ostatnia zmiana: 2014-10-04, 22:37)
Cała grupa raven ma zjebany ten obrazem grupy :P weźcie se to ogarnijcie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

MaGoth

MaGoth

Użytkownicy
WoG.ru Admin
posty129
Propsy205
  • Użytkownicy
  • WoG.ru Admin
Hi, :)
Possible errors:
1. Not working correctly function BBCode embedded in spoiler.
2. The function of new posts:
- When you click on "new message", it sends to the end of the topic, instead of redirecting to the "first new post" in this thread.

I use Google Chrome (v.38.0.2125.104 m).

MfG MaGoth,  

|: WOG.de :|: WOG.en :|: WOG.ru :|: WOG.ro :|||: MAGIC-Team :|

|: WOR.de :|: WOR.en :|: WOR.ru :|: WOR.ro :|||: Piranha-Bytes :|

Дитетка ночи... погибель миров... светильник Теней... сокроет света покров... (Песнь MaGoth'a)

-=GOTHIC UND DIE FREUNDSCHAFT FÜR ALLE ZEITEN!=-

0 użytkowników
Do góry