Sprawy związane z Forum 897156 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 897156

Odpowiedzi 2604

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Sprawy związane z Forum
#1080 2014-05-14, 16:33(Ostatnia zmiana: 2014-05-14, 17:09)
Chciałem jakoś ukryć żebym nie mógłbym czytać postów z działu złotych wrót, bo nuby spoilerują, ale chyba nic z tego nie będzie :(

EDIT:

Nie możesz po prostu tam nie wchodzić?

Nie wchodzę, po prostu jak biorę ostatnie wiadomości to tak czy siak widzę, staram się nie patrzeć ale czasami niechcący coś podejrze =_=

gothic1210
  • Gość

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Regulamin 2.7.
Sygnatura użytkownika Nathan12PL jest IMO oczojebna.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Chciałem jakoś ukryć żebym nie mógłbym czytać postów z działu złotych wrót, bo nuby spoilerują, ale chyba nic z tego nie będzie :(

EDIT:

Nie wchodzę, po prostu jak biorę ostatnie wiadomości to tak czy siak widzę, staram się nie patrzeć ale czasami niechcący coś podejrze =_=

To nie wchodź tam w ogóle, wbijaj dopiero jak przejdziesz moda (dziwne, że jeszcze nie przeszedłeś xD)

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie rozumiem.
Zadałem konkretne pytanie i jakoś nikt nie chce/nie umie mi ja nie odpowiedzieć.
Oczojebne czy nie? Naruszające czy nie?
Czy na tym forum to wszyscy mają wyjebanie na wszystko?
Dzieje się NARUSZENIE REGULAMINU , IMO i jakoś nikt na to nie che zareagować. Tylko spam Mac Duna i Fabioska.
Żenada po prostu. Oburzające.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
http://themodders.org/index.php?action=profile;u=14911

Nie wiem, może oślepiła mnie jego oczojebna sygna, bo jakoś jej nie widzę. Ale za to widzę 10% warna. Pomyśl za co mógł go dostać.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie rozumiem.
Zadałem konkretne pytanie i jakoś nikt nie chce/nie umie mi ja nie odpowiedzieć.
Oczojebne czy nie? Naruszające czy nie?
Czy na tym forum to wszyscy mają wyjebanie na wszystko?
Dzieje się NARUSZENIE REGULAMINU , IMO i jakoś nikt na to nie che zareagować. Tylko spam Mac Duna i Fabioska.
Żenada po prostu. Oburzające.
Bez obrazy, ale żenadą jest to co ty teraz odpieralasz. Nie zadałeś żadnego pytania. Stwierdziłeś jedynie fakt:
Regulamin 2.7.
Sygnatura użytkownika Nathan12PL jest IMO oczojebna.
To co napisałeś jest prawdą (sprawdziłem nawet że ta sygna przekracza 0.5 mb z uwagi na animację), więc nie widziałem sensu drążyć tematu. Po prostu skasowałem kolesiowi sygnaturę i wystawiłem warna. Nie wiem jakiej jeszcze reakcji oczekujesz. Przecież nie będziemy pisać o tym w ogłoszeniach.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Przepraszam wskutek zaćmienia umysłowego nie zauwazyłem ze sygnatura została usunięta.
Za powstałe zamieszanie przepraszam i życzę wszystkiego najlepszego.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Sygnatura i tytuł własny użytkownika Wielki Palacz naruszają Regulamin.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sygnatura i tytuł własny użytkownika Wielki Palacz naruszają Regulamin.
Aż tak Ci to przeszkadza? Czy chodzisz po userach i sprawdzasz wszystkich?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odnosiła się bezpośrednio do niego. Panzpis nie ukrywa swojej niechęci do memoriusa... chociaż nie... zakładanie multikonta to ukrywanie się. 

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
@Aztek, znowu Twoja sprawka z edycją mojej sygny? 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogłem się oprzeć.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dobra, mam taki niby mały, ale dość denerwujący bug:
Theme - Scalvania
Przeglądarka - Opera 
Bug - Napisy osób które propsowały są w białym kolorze, przez co ich nie widać na również białym tle.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Avatau użytkownika Memorius narusza punkt 3.1 regulaminu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan
Jestem wręcz oburzony zaistniałą sytuacją. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oczywiście masz racje. Podjeliśmy odpowiednie kroki w ramach asymilowania na forum murzyńskiej braci. Dziękujemy za zgłoszenie! :lol:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wcale nie jestem pewien tego czy ma rację.
3.1 Zabrania się publikowania treści naruszających prawa innych osób (godzących w ich godność, prywatność lub inne dobra osobiste).
Nie wiem co było w tym avatarze, ale jeśli po prostu symbol KKK, to zwyczajnie nie podpada to pod ten punkt. Pokazywanie go nie godzi bezpośrednio w niczyją godność, prywatność ani dobra osobiste.

Można by próbować podciągnąć to pod
3.11 Zabrania się publikowania materiałów zakazanych prawnie.
Z tym że, w przeciwieństwie do symboli faszyzmu, nazizmu i komunizmu, symbole rasistowskie nie są w Polsce zakazane prawnie, więc i tu Memorius nie zrobiły niczego co wymagałoby interwencji.

Właściwie treści zakazane przez 3.1 wchodzą w skład tych z 3.11, po prostu dla wyraźniejszego zaznaczenia jest to opisane oddzielnie.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Memorius

Sprawy związane z Forum
#1098 2014-07-02, 20:18(Ostatnia zmiana: 2014-07-02, 20:26)
Jaka widać sezon ogórkowy trwa.
Hip hopowcy jak widać nie mają pojęcia że mój  awatar pochodzi z okładki heavy metalowego zespołu ANGEL DUST z płyty Of Human Bondage  mam od od zawsze i przedstawia  Mrocznego Anioła.
Żądam jego natychmiastowego przywrócenia.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To prawda. A tutaj macie dowód:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry