Prace 3D 1135816 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1135816

Odpowiedzi 3194

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Jeśli część akcji ma się dziać w górniczej dolinie może to być miłe urozmaicenie, pod warunkiem, że będzie to gdzieś w połowie gry.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Trochę tego zrobiłeś, ale jakoś marne szanse widzę ja umieszczenie tego w modzie, pewnie nawet nie zostaną oteksturowane. Chociaż oczywiście życzę, aby można było ciachać niedzwiedzia, którąś z pokazanych broni.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No jak na Gothica to całkiem ładnie. Niektóre miecze głupie i dałbym sobie z nimi spokój, ale niedźwiedź i przedmioty całkiem fajne, rób ich więcej.

Aha, pisanie "X tris (po triangulacji)" to masło maślane.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Bez urazy ale patrząc na design niektórych modeli, uważam że konieczne jest wysyłanie grafików i designerów zajmujących się projektowaniem takich rzeczy w grach na pokazy, rekonstrukcje a nawet obozy organizowane pod okiem grh i rr.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Nie kminię sensu istnienia tych trisów.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Prace 3D
#986 2010-03-28, 18:49(Ostatnia zmiana: 2010-03-28, 18:49)
Tak czy inaczej niepotrzebne

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
już pomijając fakt, że jest to totalnie niepotrzebne nawet w dzisiejszych grach (i tych za 10 lat) to pozostaje kwestia ucinania takich fikuśnych rzeczy przez renderer. prędzej zniszczysz sobie model niż coś zyskasz.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Prace 3D
#988 2010-04-06, 11:22(Ostatnia zmiana: 2010-04-06, 11:27)
Ppsh - jak ładnie wyjdzie to będzie na następną bitwę 2d.
WIP:
http://ifotos.pl/img/121_nnnwnq.jpg
Na razie coś koło 1100 tris.
Został jeszcze magazynek i inne pierdoły, które nie wiem jak się nazywają  :/  
Czekam na rady.

jedna z refek: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...D1%80._1941.jpg

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Prace 3D
#989 2010-04-06, 13:16(Ostatnia zmiana: 2010-04-06, 13:44)
Narazie nie wygląda dobrze ale jak chcesz to mam cały folder refek i rysunków, które skanowałem z książek.

Generalnie przy tym modelu najwięcej pierdolenia jest z kolbą. Choćbyś nie wiem jak robił to i tak nie zrobisz poprawnej bo zdjęcia tego nie odzwierciedlają a sama kolba nie jest jednolitej grubości. Musisz to obejżec na żywo i wymacać. Tam gdzie masz sam dół jest taka jakby płetwa rekina i szyjka przed kabłąkiem, czyli te miejsca, które chwytasz dłonią przy strzelaniu - bydwie są stosunkowo cienkie względem reszty kolby i subtelnie wykończone. Na co jeszcze warto uważać to dziury w osłonie lufy a dokładniej małe oczka przy jej końcu widziane na podanej przez ciebie refce - ostatnie z tych oczek od dołu jest wypełnione czyli zwyczajnie go nie ma. Reszta powinna być dokładnie widoczna na zdjęciach i refkach: http://www.sendspace.com/file/qaikmd

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Dzięki za paczkę i za rady. Szczerze mówiąc zupełnie nie znam się na broni i korzystam jedynie z tego, co poda mi wujek google.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Kabłąk zdecydowanie za gruby i w ogóle niepodobny kształtem do faktycznego.
Blacha na osłonie lufy za gruba. To jest zwykła blacha a nie kilof i nawet na zdjęciach widać, że jest cienka (tak z 1 mm).
Magazynek jest pod złym kątem i za nisko.
Selektor ma zły kształt.
Zwalniacz zamka musi być dociśnięty do komory (działa on tak jak np. ten szpadyzor w siodełku rowerowym także wywnioskuj).
Ogólnie to wrzuć wszystko an coś z folderu "blueprinty" i popraw proporcje, kształty.

ciachoNGT

ciachoNGT

Użytkownicy
posty24
Propsy5
  • Użytkownicy

tu masz lepszą refkę

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
:D

czytałeś w ogóle kilka ostatnich postów?

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

tu masz lepszą refkę

AHAHAHAHAH to nie ten model  :facepalm:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
jak nie ten jak ten?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Tyle tylko, że magazynek inny.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Prace 3D
#998 2010-05-06, 17:41(Ostatnia zmiana: 2010-05-06, 17:57)
Pepesza musi trochę poczekać, teraz staram się uczyć dalej modelowania i normalmap.
http://ifotos.pl/img/122_nanxee.jpg
http://ifotos.pl/img/122_nannpe.jpg
to po lewej to low poly (plane) to na środku to oteksturowane plane a to po prawej to model highpoly z którego wypaliłem normalmapę.
Tekstury 512/512 (diffuse, specular, normal)

PS: Szukam różnych tutoriali o modelowaniu low-poly i Unwrapie, trochę przeglądałem już, ale może znacie coś wartego polecenia?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Moje :facepalm:

Robota przyzwoita. Również robilem rzeczy tego typu.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników
Do góry