Prace 3D 1151687 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1151687

Odpowiedzi 3194

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
http://i37.tinypic.com/2aanfux.jpg na tym screenie mozesz zobaczyc jak jest rozlorzona siatka mesha jako model i UVW

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Zoom link=topic=31.msg37163#msg37163 date=Nov 12 2008, 21:50\'
Kolejna aktualizacja...
Te oczy to gdzie Ci uciekły? :[

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Prace 3D
#362 2008-11-12, 23:53(Ostatnia zmiana: 2008-11-12, 23:58)
Właśnie wiem oczy straszne  :[  to właśnie jeden z tych błędów o których mówiłem zresztą jutro postaram się skończyć model .

PS . I jak Tom dalej przypomina ci to kamień ? Przynajmniej ja takiego kamienia nie spotkałem... :P

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Tomus, mozesz pokazac z blizej twarz i rękę?

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
http://www.ifotos.pl/uploaded/10377.jpg

Z nudów zrobiłem, zaczalem dzis rano.

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
kurde nie usprawiedliwiajcie sie ze robicie wszystko z nudow bo to żenujące :D  macie to za swoja wymówkę ze wam nie wychodzi ? zamiast 5 minut czy 5 godzin  posiedźcie nad scena 5 dni i gwarantuje ze efekt bedzie 5x lepszy...

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Tom, nie poszedlem do szkoly, 5h nie mialem co robic wiec zrobilem ten model.

Wielki Pazór
  • Gość
Tom pokaż coś ciekawego wiem ze masz jakiegoś asa w rękawie ; )

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Pracuje nad asem :D

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy

Sroka8888

Prace 3D
#369 2008-11-15, 12:35(Ostatnia zmiana: 2008-11-15, 12:36)
Zrobiłem ostatnio 2 modele:

1.Takie krzesła zrobiłem z trochę z tutoriala trochę sam  scenę robiłem ok 2h:
1.

2.

3.

Oraz Rakietę modelowałem ok 30min miała to być rakieta którą talibowie ukradli amerykańczykom.
1.

2.

3.

4.

5.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Ładne, ładne.
Dobrze wygląda. Widać, że stosowałeś różnego rodzaju materiały, nie znam się na tym, ale wygląda w miarę realistycznie  ^_^

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Prace 3D
#371 2008-11-15, 13:33(Ostatnia zmiana: 2008-11-15, 13:34)
A po co talibom amerykańska rakieta skoro żeby takową odpalić musieli by jeszcze ukraść im połowę bazy   ^_^ ?

Brałeś jakieś refki czy robiłeś po swojemu? Poza tym przydała by się jednak tekstura która przy takich modelach znaczy bardzo wiele. Puki co z tym materiałem świeci się jak tania galanteria.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy

Sroka8888

Prace 3D
#372 2008-11-15, 13:59(Ostatnia zmiana: 2008-11-15, 14:03)
Thoro z tymi talibami to może masz racje ale jak robiłem modle to nie pomyślałem o tym że za bardzo byłem zajęty modelem ale z innej beczki przecież nie wszyscy talibowie to bez rozumni ludzie mają jakiś tam geniuszy czy innych mogli by rozkręcić taką rakietę i wyjąć głowice z ładunkiem i wykorzystać jak do(np:misji samobójczych)do swoich celów które nie są miłe dla innych.
Teksturę mam zamiar zrobić tylko będę poczebował pomocy ale kogoś znajdę na początku to muszę zrobić uvkę.

Jedaith wzorowałem się na Harpoon ale zmodyfikowałem trochę skrzydła.
Ten materiał to vray mtl biały kolor z odbiciami(połyskiem,błyszczeniem) chciałem żeby przypominał ten co był na pocisku nie wyszło do końca tak jak chciałem .
Metal to też vray mtl.
No z realistyką są największe problemy ale uczę się.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Sprawa pierwsza to jak "talibowie" mogli by ukraść takową granice. Okręt, lotnisko? To operacja na szeroką skale, właściwie niemożliwa do wykonania. Sama użyteczność głowicy jest również znikoma. Na prawdę jest wiele innych środków, choćby wzbogacony granat aby przeprowadzić np skuteczną detonację z satysfakcjonującym wynikiem zabitych ludzi.

Sama tekstura to w tym przypadku łatwizna. Difka ograniczy się praktycznie do jednolitych kolorów, fakturę nadasz za pomocą bumpa a odpowiedni połysk specularem.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Dobra Thoro przyznaje ci rację nie chce mi się już gadać o tym jak można napaść na na statek
O planie ataku i innych rzeczach tą dyskusje na temat pocisku i napadu aby zdobyć pocisk uważam za skończoną bo to nie jest temat o teroryzmie.Po prostu tak napisałem w opisie aby było ciekawiej przecież nie napisał bym że wnuczek dostał od dziadka pocisk przeciwko okrętom i chowa go w szkrzyni.

W sprawie tekstury dzięki z radę na pewno z niej skorzystam.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja bym na twoim miejscu popracował dłużej nad resztą sceny.

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Dekster XVII założenie jest takie rakieta znajduje się w skrzyni która znajduje się w taki jak by magazynie muszę dorobić drzwi jakieś półki no to co się znajduje w magazynie ale w pierwszej kolejności zajmę się uvka oraz teksturą.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Jakbyś miał jakieś pytania/problemy ognośnie textury to pisz. Chętnie pomogę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Takich rakiet raczej nie trzyma się w drewnianej szopie :lol2:  Jeśli magazyn, to porządny :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Prace 3D
#379 2008-11-16, 13:29(Ostatnia zmiana: 2008-11-16, 14:15)
Chyba skończona jest  ta moją 1sza organika  http://img49.imageshack.us/my.php?image=7404ex7.jpg najwięcej problemów nad uszami miałem i w sumie i tak słabo wyszły ;]
wiem że ten model nie jest najwyższych lotów ale starałem się...
Teraz możecie pisać że nawet do kamienia nie podobne  :)  
Proszę o rady - jak coś mogę nawet model komuś do sprawdzenia dać

PS. Nie korzystałem z żadnego tutka co chyba widać :D
Model robiony w Wingsie ;]

0 użytkowników
Do góry