Prace 3D 1139180 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1139180

Odpowiedzi 3194

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
http://img90.imageshack.us/my.php?image=7404ax0.jpg

ok to odświeżmy ten topic :D   myślę że już najwyższy czas zacząć się bawić organikom :P
na powyższym screenie przyznam że nie wiele widać ale to dopiero początek tak więc...
głowę robię sam "z głowy" :D  to w sumie moja 1 organika więc nie ma się co dziwić że idzie mi baaaardzo powoli ale jak będą znaczne postępy to pokaże kolejnego screena a i jeszcze 1- prosiłbym o jakieś rady jeśli można :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co to jest? Głowa?

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Organika? Toż to poobijany kamyk jest.

Wskazówka: zobacz jak wygląda głowa postaci w Gothic

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Ten model nie miał by prawa normalnie funkcjonować w grze nawet jakby posłużył jako kamień :D

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Chyba jeszcze tego nie pokazywalem ale co tam :
Ta praca ma rok :D  ponad...
http://i37.tinypic.com/2d7dlbb.jpg

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Pokazywałeś, ale co tam :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Tom mam do ciebie prośbę jeśli jeszcze masz tą scenkę na kompie to mógłbyś zrobić screena z ustawieniami tej scenki chodzi mi głownie o to jak rozmieściłeś światła i jakie są to światła ty chyba używasz vray jak się nie mylę bo kurde za cholerę nie mogę zrobić tak realistycznej sceny.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy

Zoom

Prace 3D
#347 2008-11-12, 14:12(Ostatnia zmiana: 2008-11-12, 14:15)
ja nie napisałem nigdzie że to skończona wersja! Napisałem "jak będą znaczne postępy to pokaże kolejnego screena" myślę że to znacząca różnica, ten cytat chyba mówi jasno i wyraźnie że jeszcze tego NIE sączyłem i że dopiero zaczynam...
A posta napisałem byście mi coś doradzili lecz widzę że nie można na was polegać... wielkie dzięki :)

PS. głowy w gothicu składają się z bodajże 10 poli... dalej chyba pisać nie muszę

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaki masz limit trisów (przypuszczalny)?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: Damianx link=topic=31.msg37057#msg37057 date=Nov 11 2008, 20:30\'
Zrobiłem ostatnio taki o to  low-poly model czołgu. Według własnej koncepcji (modelowałem z głowy, nie znam się zbyt na czołgach).

http://i33.tinypic.com/bgaem0.jpg
http://i38.tinypic.com/154g16s.jpg
http://i36.tinypic.com/14sintf.jpg

A nie lepiej było po prostu robić coś realnego? To wygląda paskudnie i istnienie takiego czegoś jest w ogóle nieuzasadnione jeśli chodzi o użteczność.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=31.msg37098#msg37098 date=Nov 12 2008, 15:29\'
Jaki masz limit trisów (przypuszczalny)?
To do mnie było?  Jeśli tak to obecnie krążę w okolicy 0,5k ale myślę ze jak będzie SKOŃCZONE to z 3k będzie troszkę poprawiłem- http://img120.imageshack.us/my.php?image=7404xc1.jpg
lecz to wersja końcowa nie jest oczywiscie

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Hehe, nie wyszedł mi ten czołg. Następnym razem postaram się jakiś conceptów poszukać i dopiero modelować :)  
Deks czemu na blendera :D

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Borys-Srorys :)  - nie wiem czy w Wingsie masz taką możliwość, ale w Maxie jest fajna możliwość "wyciągania" krawędzi - modelujesz najpierw z pojedynczego rzędu polygonów obwódki ust i oczu, a następnie wyciągasz krawędzie (trzymając Shift). Jeśli robiłbyś na podstawie blueprinta, to jest to naprawdę szybka i dobra metoda. Grunt to znaleźć takie rozwiązanie w Wingsie :D

Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Damian - bo blender jest wykurwisty (co prawda max lepszy, ale nie jest darmowy :) ).

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Tom, i jakbys mogl jeszcze dorzucic material :)

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano

Damianx

Prace 3D
#355 2008-11-12, 17:19(Ostatnia zmiana: 2008-11-12, 17:21)
Nom, musiałbym spróbować, chciałbym też zacząć robić w maxie, niestety on nie jest darmowy, a to jest ogromną przeszkodą dla mnie  :)  (Cieszcie się że nie widzieliście mojego czołgu wymodelowanego w maxie :P  )

Nie no raczej wingsa się będe trzymał, i tak modeluje raczej dla przyjemności, i czasem na potrzeby jakiegoś moda :D  nic więcej

kyro: jest coś takiego, bodajże "szybka edycja"

Życzę miłej gry

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ale wings jest bardzo prosty. Blender jest bardziej złożony. Przyda ci się potem. Jakby co, to gadaj z borysem :) .

Zoom

Zoom

Użytkownicy
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
Kolejna aktualizacja - http://img509.imageshack.us/my.php?image=s...n0083ga6gz5.jpg wersja beta :)  tzn jeszcze muszą dojść uszy i muszę poprawić trochę model bo kilka błędów znalazłem :D
A i prośba do was a mianowicie - Jak zrobić dobre uszy (jakaś propozycja) bo jak próbuje to mi koślawe trochę wychodzą :P

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
No ja w wingsie siedzę bo borys siedzi :[  Mi się tam on podoba, a ze wykorzystuje go głównie do architektury, to nawet mi to nieźle wychodzi . Blender ciekawy jest nie powiem, ale troszki dziwny interfejs ma. A na moje potrzeby wings mi w 80 % starcza  :P

Życzę miłej gry

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Generalnie wings do modelowania takiego jak wykorzystuja modderzy gothica jest wystarczajacy

0 użytkowników
Do góry