kobieca postać 4006 7

O temacie

Autor karaczanowy

Zaczęty 20.03.2018 roku

Wyświetleń 4006

Odpowiedzi 7

karaczanowy

karaczanowy

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, chciałem stworzyć postać żeńską. Znalazłem coś takiego https://www.worldofgothic.de/?go=moddb&action=view&fileID=1168&cat=1&page=3&order=0 Aczkolwiek nie wiem jak tego użyć. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić ?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
 Co jest trudnego w stworzeniu takowej postaci? Ma taki sam skrypt jak postać żeńska, jedyne czym się różni to chodem animacji i modelem ciała. Podpatrz jak to wygląda u kobiet w Gothicu...

karaczanowy

karaczanowy

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
może źle się wyraziłem. Chodzi mi o dostosowanie pancerzy pod żeńską postać

Fors

Fors

Użytkownicy
Chrząszcz
posty190
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Chrząszcz
To musisz je przeskalować w programe graficznym. Ewentualnie możesz wyciągną je z moda TLVH.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak "przeskalować"?

Ciało kobiety diametralnie się różni od ciała mężczyzny, zatem i pancerze nie mogą mieć takiego samego kształtu. Zmiana rozmiaru nie załatwi sprawy, ponieważ kobieta na ogół ma węższe barki i szerszą miednicę.

Ogólnie nie jestem grafikiem, ale jednak mam oko. Także jeśli chcesz np. przerobić jeden z pancerzy wojowników, zatem radzę Ci wziąć sobie ciało kobiety i ponakładać na nie odpowiednio przeskalowane elementy nie zależące ściśle od kształtu ciała jak np. naramienniki. A następnie przerobić ciało na zbroję poprzez odpowiednie modyfikacje w torsie, rękach i nogach.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie chodzi tylko o skalowanie. Autor tamtego modelu podaje "Added magic fight". Ponieważ taka animacja jest standardowo dostępna dla zwykłego szkieletu człowieka, można wnioskować że ten model korzysta z innego. Potrzebne by więc było zduplikowanie wszystkich pancerzy pod niego i przepięcie ich na nowe kości. Strasznie dużo roboty, nie radzę iść w tą stronę. Lepiej mieć model kobiety na zwykłym szkielecie człowieka jak zrobili to w G2NK. Wtedy rzeczywiście wystarczy tylko modyfikacja sylwetki na szczuplejszą, z zaznaczonym biustem i wciętą talią.

Fors

Fors

Użytkownicy
Chrząszcz
posty190
Propsy14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Chrząszcz
@Cruc chodziło mi o to tak jak zrobili to w modzie TLVH.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
W TLVH przerobili cały szkielet, większość animacji i modele pod kobietę. Swoją drogą Kerrax ma wbudowany rigging pod nowy szkielet, ale nie wiem czy działa to w 100% na nowym szkielecie.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry