Mass Effect 76042 224

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 6.01.2017 roku

Wyświetleń 76042

Odpowiedzi 224

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
3 może 4 dni grania w sumie

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Sam główny wątek to pewnie z 10-20h, gra na 100% tak z ~40-50h.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanie do was, jak dlugi jest watek główny mass effect 1?
Tak na 10 godzin ?
Zależy w sumie jak grasz.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ja przeszedłem całą trylogię robiąc prawie wszystkie zadania poboczne (około 90%, jedne były zbyt nudne, a inne czasem się bugły) i zajęło mi to koło 90 godzin, mam natomiast wrażenie, że grałem w to dosyć długo, a to tylko tyle ile podstawka Wiedźmina 3 :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zacząłem grać w tego ME, dupy nie urywa, postacie dobrze wykreowane,  fabuła zaczyna się klasycznie wielkie zło nadciąga, tylko nasz bohater może je powstrzymać :lol2: , questy poboczne trochę bida, ale fajnie że przynajmnie bioware stara się robić jakieś ciekawe, od zwykłego przynieś coś tam, jak w DA 1.  No i shepard który rozmawia z innymi postaciami, krótkimi zdaniami, humanista z niego żaden :D   Sterowanie towarzyszami komendami    :antyprops:  ME i tak prezentuje się całościowo lepiej od DA1

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Czekaj... przez 5 stron tematu cisnąłeś, że ME jest słabe, są gówniane dialogi, bioware jak zwykle zawaliło, a teraz mówisz, że zacząłeś grać? xD
Powiem tak albo rozdwojenie jaźni albo srogie piguły.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Po prostu MacDun.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#107 2017-03-07, 09:35(Ostatnia zmiana: 2017-03-07, 13:57)
To ze cos mi sie nie podoba w grze, nie znaczy ze cala gra mi sie nie podoba. Jakbym nie gral w dana gre, bo cos mi sie w niej nie podoba to polowe tytulow bym nie przeszedl.

Ja nie jestem niektórymi nubkami z tm  ze nie gram bo gra ma cos zle zrobione/ nie podoba mi sie,

Widac dla niektorych geniuszy ciezko to skumac  :hmmm:

@ down  I tak to nie zmienia że coś jest słabe, lol xD

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
To ze cos mi sie nie podoba w grze, nie znaczy ze cala gra mi sie nie podoba.
Nie tak dawno temu mówiłeś na shoutboxie, że ją upokorzysz. Trzymamy cię za słowo.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czekaj... przez 5 stron tematu cisnąłeś, że ME jest słabe, są gówniane dialogi, bioware jak zwykle zawaliło, a teraz mówisz, że zacząłeś grać? xD
Powiem tak albo rozdwojenie jaźni albo srogie piguły.

To kretyn, co myślałeś? Ten człowiek nie jest osobą, która nadaje się do jakiejkolwiek dyskusji, bo tak naprawdę nie możesz zweryfikować czy w coś grał, czy po prostu widział 15 minut gameplaya na YouTube. Ostatnio widziałem, że napisał o Risen 2 jako nudnej grze, którą co ciekawe cały czas broni.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#110 2017-03-07, 16:50(Ostatnia zmiana: 2017-03-07, 17:12)
To kretyn, co myślałeś? Ten człowiek nie jest osobą, która nadaje się do jakiejkolwiek dyskusji, bo tak naprawdę nie możesz zweryfikować czy w coś grał, czy po prostu widział 15 minut gameplaya na YouTube. Ostatnio widziałem, że napisał o Risen 2 jako nudnej grze, którą co ciekawe cały czas broni.
Tak, bo dla mnie risen 2 ma zbyt dużo wysp, dlatego mnie nudził, nigdy nie narzekałem na poziom risena2. Ja potrafię odróżnić poziom gry od moich preferencji.  A ty kolejny raz pokazujesz że nie masz bladego pojecia o czym piszesz

@ DOWN  Nie podoba mi się DANY ELEMENT GRY (dialogi) A NIE CAŁĄ GRA  :F Naprawdę jesteście takie tępaki :F

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Ja nie jestem niektórymi nubkami z tm  ze nie gram bo gra ma cos zle zrobione/ nie podoba mi sie,

Chyba logiczne, że jak gra mi się nie podoba, to w nią nie gram

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Ja potrafię odróżnić poziom gry od moich preferencji
oczywiście że rozumiemy, ja rozumiem xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
nie masz bladego pojecia o czym piszesz

Ja pierdole ludzie, on jedyny ma pojęcie. :lol2:

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nowy trailer premierowy:

https://www.youtube.com/watch?v=6jYkGe66TSM

Jest okej, ale dupy nie urywa. Nie wgniata w fotel, tak jak te:

https://www.youtube.com/watch?v=I0nuBxmBod0

https://www.youtube.com/watch?v=rFIhz8m0n78

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
XD

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.cdaction.pl/news-49008/mass-effect-andromeda-czyli-animowana-zbrodnia-przeciwko-ludzkosci-duzo-gifow.html

Oboże :lol2: Wszystko co było niepokojące na trailerach jest jeszcze bardziej niepokojące teraz :lol2:

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Zireael

Mass Effect
#117 2017-03-16, 12:33(Ostatnia zmiana: 2017-03-16, 14:14)
To już nie mass effect tylko coś w stylu gothica 4.

Obym się mylił...

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To bylo do przewidzenia patrząc ze sporo osób odeszlo z bioware :|

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
https://www.cdaction.pl/news-49008/mass-effect-andromeda-czyli-animowana-zbrodnia-przeciwko-ludzkosci-duzo-gifow.html

Oboże :lol2: Wszystko co było niepokojące na trailerach jest jeszcze bardziej niepokojące teraz :lol2:

Ale syf  :lol2:

0 użytkowników
Do góry