Mass Effect 76628 224

O temacie

Autor Squerol

Zaczęty 6.01.2017 roku

Wyświetleń 76628

Odpowiedzi 224

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
https://www.cdaction.pl/news-49008/mass-effect-andromeda-czyli-animowana-zbrodnia-przeciwko-ludzkosci-duzo-gifow.html

Oboże :lol2: Wszystko co było niepokojące na trailerach jest jeszcze bardziej niepokojące teraz :lol2:

Streszczenie artykułu:

>hurr
>Animacje złe
>durr

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Słowo "złe" to komplement xD

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Z cyklu, jak spierdolić grę oszczędzając na wszystkim co się da :facepalm:

Niedługo, questy poboczne i towarzysze zostaną wyjebani, po bo co, zbędny pożeracz kasy  :lol2:  :lol2:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
po bo co
bardzo chciałbym uwierzyć że w wersji która będzie dostępna 23 marca dalej będą te wszystkie śmieszne przypadki. jeżeli nawet to pierwsze patche naprawią je. mac dun ja bym cię prosił, śmiej się (co zrozumiałe co to co widać jest zabawne) ale nie argumentuj tego oszczędnościami, bo gówno wiesz o produkcji gier, wszelkich kosztach i tak dalej. 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bardzo chciałbym uwierzyć że w wersji która będzie dostępna 23 marca dalej będą te wszystkie śmieszne przypadki. jeżeli nawet to pierwsze patche naprawią je.
Nie naprawią, to jest rzecz skopana już na fundamentach. Wymiana modeli, animacji - być może przebudowa modułu. Nie :F

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

Mass Effect
#125 2017-03-17, 06:54(Ostatnia zmiana: 2017-03-17, 07:27)
Ale chłopcy o co chodzi? Chyba pomyliliście temat, przecież to ELEX jest tą grą z chujowymi animacjami.  :trollface:

Od początku, od samych zapowiedzi nowy Mass Effect mnie nie jarał. Po prostu historia Sheparda się zakończyła i nie widziałem powodów by tworzyć kolejną część. Pograłem sobie w triala 5 godzin, no i to będzie taka Inkwizycja w kosmosie. Może nie będzie typowych znajdźkowych misji, ale i tak jest sporo zbieractwa wszelakiego i skanowania. Ten cały szum w sieci uważam za przesadzony, mimika bywa miejscami słaba to fakt, ale jakichś większych bugów nie miałem. W W3 też były różne glitche z animacjami:
https://www.youtube.com/watch?v=8CiFNQO_igw

Wiadomo, bugi zdarzają się w grach nie od wczoraj, wystarczy dać kilku setkom tysięcy graczy grę do przetestowania to zawsze pojawią się jakieś bugi i glitche. Tylko raz podczas cut-scenki atakował mnie potworek: http://imgur.com/a/MaWGB

U mnie w FullHD i ultra detalach na Eos, gra działa tak jak wcześniej pisałem. Prawie w każdej lokacji jest podobnie waha się od 60 do 30 fps z okazjonalnymi spadkami do dwudziestu kilku. Jak na grę, która nie miała jeszcze premiery jest ok. Tutaj album z kilkoma screenami: http://imgur.com/a/jGt9C
A sama gra? Cóż, tak jak gry BioWare'u ostatnio. Sam początek gry jest ok, choć dość szybko jesteśmy zarzucani kolejnymi mechanikami. Czasem trudno się w tym połapać. Nie przepadam zbytnio za grami z przeładowanym interfejsem (który swoją drogą mógłby być wygodniejszy i bardziej przejrzysty), z masą mechanik, których na dłuższą metę mogłoby nie być. Podobnie jak w Inkwizycji można wysyłać jakieś oddziały na misje za które dostajemy jakieś tam nagrody. Oprócz tego można skanować obiekty za co dostajemy punkty za które możemy prowadzić badania, czyli tworzyć jakieś schematy broni. Fabuła też na razie się rozkręca, z tego co wiem to trial kończy się na Eos, choć nadal można wykonywać zadania poboczne. Jednak od początku rzucają się w oczy schematy typowe dla BW. Na początku trzeba aktywować Nexusa, czyli stację będącą odpowiednikiem Cytadeli oraz znaleźć pozostałe arki, czyli misje odsyłające nas w kilka miejsc, które możemy wykonać w dowolnej kolejności, jak w prawie każdej grze BW. Walka trochę chaotyczna, nawet nie wiem jak się tutaj leczyć, bo o ile tarcze regenerują się automatycznie tak zdrowie już nie. Grafika ładna, choć bez większych rewelacji, pewnie większość niedostatków przykrywają różne rozmycia, postprocesy itp. Lokacje, póki co, też nie urzekają, to nigdy nie była najmocniejsza strona BioWare. Pierwsza planeta jakoś mało ciekawa, praktycznie same skały, Eos to znowu pustynia. Tak jak i w poprzednich grach lokacje są sterylne. Osławiona mimika jakoś niezbyt rzuciła mi się w oczy, może dlatego, że nie gram Ryderówną. To jej twarz jest przyczyną tak nieszczęśliwej mimiki, aż dziw, że nikt z twórców tego nie zauważył i na główną bohaterką dali taką, która obnaża słabą mimikę i wygląda po prostu idiotycznie. Muzyka póki co nie zapadła mi w pamięć.
Od Andromedy nie miałem żadnych oczekiwań, więc nie mogę napisać, że jakoś się zawiodłem. Praktycznie od samych zapowiedzi zaleciało mi Inkwizycją i faktycznie widać całkiem sporo naleciałości z tego tytułu. Fani zbieractwa wszelakiego pewnie będą się świetnie bawić, ale sam nie wiem czy po trialu wrócę kiedyś do Andromedy, bo jakoś niezbyt przemawia do mnie ten styl rozgrywki.

W większości gier występuje ten sam dziwny schemat. Przed premierą na podstawie zapowiedzi krytykuję grę to zawsze nazywany jestem hejterem. A teraz kiedy sporo ludzi zagrała i zauważyła to co ja widziałem przed premierą to pojawia się typowy zalew filmików, memów, a ja wtedy staram się daną grę bronić, bo to moje "hejterstwo" nawet nie stało obok tego co się teraz wyprawia. Ludzie mają skłonności do przesadzonych reakcji. Andromeda to gra nie dla mnie, już podczas jeżdżenia po Eos zdarzyło mi się ziewnąć, a przecież odkryłem może 20% mapy. Pierwsza mapa jest dość spora, ale co kilkadziesiąt metrów spotykamy jakichś przeciwników czy coś do zebrania. Kiedy pomyślałem, że musiałbym w ten sposób przejeździć co najmniej 5-10 planet to mi się odechciało. Pewnie na 100 godzin takiego jeżdżenia przypada 20 godzin głównego wątku i ciekawszych zadań pobocznych. Sam nie wiem czy kiedyś kupię Andromedę, bo jednak lubiłem poprzednie Mass Effecty także za możliwość eksploracji kosmosu. Ciągle jest też obecny klimat charakterystyczny dla serii. A eksplorację w Andromedzie dostajemy na dużo większą skalę, tyle, że eksploracja w wykonaniu BioWare oznacza zwykle masę zbieractwa. I już bardziej wolałbym zagrać w takiego ELEXa, bo jednak znam styl Piranha Bytes i on mi bardziej odpowiada.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Tak. Ale animacje do ME są nadal lepsze od tych w Elexie.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Współczuję ludziom, którzy w grach widzą tylko grafikę i animacje.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#128 2017-03-17, 08:50(Ostatnia zmiana: 2017-03-17, 09:11)
mac dun ja bym cię prosił, śmiej się (co zrozumiałe co to co widać jest zabawne) ale nie argumentuj tego oszczędnościami, bo gówno wiesz o produkcji gier, wszelkich kosztach i tak dalej.
To wytłumacz mi geniuszu, co jest powodem niedopracowania i gra tak wygląda?  o_0  To że ucinają fabułę w serii asassin creed oczywiście też nie jest powodem mniejszych wydatków?  No z chęcią posłucham, czemu producenci taki cyrk odstawiają   :hmmm:   

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
wydaje mi się że w twoim przekonaniu zanim powstanie gra, siedzi kilku prezesów i ustala co zamierzają spierdolić. potem zostaje tylko sabotować pracę wszystkich zespołów ucinając im budżety najlepiej gdzieś w połowie prac żeby sobie nie pomyśleli że mają za dobrze. następnie wysyłają tajnego przedstawiciela na TM żeby określił jak można wkurwić mac duna jeszcze bardziej i to robią!

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zamiast zwyczajnie pierdolić, byś coś mądrego napisał. No chyba że gówno wiesz i jak zwykle się przypierdalasz do mnie

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Zamiast zwyczajnie pierdolić, byś coś mądrego napisał. No chyba że gówno wiesz i jak zwykle się przypierdalasz do mnie
nie chce mi się tego tłumaczyć, nawet jeżeli to zrobię i tak tego nie przyjmiesz do wiadomości uważając że masz swoje racje. na dodatek ja mam negatywne doświadczenia których tobie brakuje.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Mass Effect
#133 2017-03-17, 09:37(Ostatnia zmiana: 2017-03-17, 11:03)
Jedyne co widzę to bioware które w tej chwili prezentuje aż żałosny i poziom najniższy jaki da się osiągnąć oczywiście co z tego że kiedyś potrafili wydać coś takiego
Dragon Age: Początek

Jakie byłyby powody, to fakty pozostają faktami a oczywiście obrońca uciśnionych się zawsze znajdzie

Narzeka na polityków, a widać lubi byc ruchany przez twórców gier

. oszczędności które sugerujesz jako główny powód błędów moim zdaniem nim nie są.
Po prostu założyłem że takie są powody, nie twierdze że to są powody główne, OCZYWIŚCIE ŻE POWODY MOGĄ BYĆ INNE :facepalm:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Narzeka na polityków, a widać lubi byc ruchany przez twórców gier
czytasz tylko to co chcesz, gdy pada słowo klucz gówno wiesz nagle się obrażasz. poprosiłem cię żebyś nie dawał oszczędności na dewelopmencie gry jako argumentu. ja widzę mnóstwo innych powodów dla których tak się dzieje, niezależnych od tego czy zaoszczędzili czy nie. oszczędności które sugerujesz jako główny powód błędów moim zdaniem nim nie są.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Sam nie wiem czy kiedyś kupię Andromedę, bo jednak lubiłem poprzednie Mass Effecty także za możliwość eksploracji kosmosu.

Ja na pewno nie kupię. Nie pokazali w trailerach fragmentu jakiegoś zadania pobocznego lub głównego, tylko same jakieś walki, skakanie i różne bajery.

(No i będzie podobno dużo seksu, ale nie, dzięki, wystarczy mi wiedźmin).

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Mass Effect
#136 2017-03-18, 13:53(Ostatnia zmiana: 2017-03-18, 19:13)

Btw porównanie ME1 i Andromedy:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Oj, będzie spora łatka do gry, oj będzie xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Mass Effect
#138 2017-03-18, 18:57(Ostatnia zmiana: 2017-03-18, 19:13)
A co do ME - Łatka, a raczej łatki raczej tego nie załatwią.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Musieliby wydać remake aby to coś, dorównało poprzednim częściom xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry