Pulpity 601353 1795

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 20.07.2008 roku

Wyświetleń 601353

Odpowiedzi 1795

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Kiedyś grałem i mi się nawet podobała ale teraz to mi się nie chce na to patrzeć  :trollface:
Szybko się nudzi.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dlatego minecraft dla mnie to tylko Multi, bo gdy ma sie kumpli 3-5 to może sie zajebiscie bawić, budując cos razem, szybciej tez sie zdobywa surowce. Ja grałem z kolegami na własnym serwerze kolegi, przez co dawal raz na jakiś czas surowce przez konsole.

Samemu wiadomo ze nudzi, bo ta gra nie ma żadnego celu. Jak sie gra w fps/rts z botami to wiadomo ze gra znudzi sie szybko.

Co nie zmienia faktu, ze dla mnie i tak ta gra jest skierowana dla dzieci, bo może zastąpić klocki lego. A opinia o tej grze stala sie przez takie zjeby na yt w która te grę grali. Zreszta pojęcie dziecko minecrafta nie wzięli sie znikąd :F

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Podobny do Dudy :D

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Na tablecie. Uzywany tylko w chwilach najwiekszego lenistwa  :F

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

i z telefonu:
Testuje aktualnie Arrow Launcher, Google Now coraz bardziej mnie od siebie odpycha.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Pulpity
#1686 2016-08-13, 12:51(Ostatnia zmiana: 2016-08-13, 13:00)

Już mniej więcej przyzwyczaiłem się do Minta. Używa mi się go dużo lepiej niż Ubuntu.

Już mniej więcej przyzwyczaiłem się do Elementary. Używa mi się go dużo lepiej niż Minta.

Właściwie to przyzwyczaiłem się *bardzo*. Używam prywatnie przynajmniej miesiąc, a ze dwa tygodnie w pracy.
Przeskok z Minta był dużo lżejszy niż z Windowsa - bo mogę dalej używać tych samych aplikacji. Ten system jest robiony pod kątem casualowości, prostoty i minimalizmu, ale kupuje mnie pomimo że jestem programistą i power-userem na tle przeciętnego użytkownika PC. A to dlatego że dzięki temu jest bardzo dopracowany. Pod pewnymi względami delikatnie przypomina applowy OS X (aczkolwiek nie ma tu absolutnie elementów plagiatu). Ma naprawdę elegancki i nowoczesny interface, który nie jest tak graficznie "sprymityzowany" jak w Win8+.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A ja z kolei staram się dopicować wygląd bardziej kucowskich menadżerów okien na Linuxie :F

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

KacZi

KacZi

Użytkownicy
posty7
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall

Zohrokey

Pulpity
#1689 2016-08-23, 16:18(Ostatnia zmiana: 2016-08-31, 00:59)

Pulpit mojego drewniaka

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Xankir

Xankir

Złote Wrota
posty256
Propsy85
Profesjabrak
  • Złote Wrota

Pulpit mojego laptopa.

,,Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty. Drugim zaś śmierć."
A.Sapkowski

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Widzę że sporo osób używa win 10. Zadowoleni jesteście z niego?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Mi się podoba, zwłaszcza po wyłączeniu trybu szpiegowania
Ostatnio mam tylko drobne kłopoty z aktualizacjami ale ogólnie wszystko działa dobrze

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Zloksli

Zloksli

Użytkownicy
posty14
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Musiałem zrezygnować z elementary ze względu na niestabilność nowej wersji. Zainstalowałem Ubuntu, wyłączyłem Unity, nałożyłem na niego Cinammona i skonfigurowałem go na wzór Pantheona.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jeez, ale ten system jest dziwny ;d  Do czego w ogóle używasz tego systemu?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Widzę że sporo osób używa win 10. Zadowoleni jesteście z niego?
Home Premium to gówno jeśli chodzi o granie, nie polecam :<

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Musiałem zrezygnować z elementary ze względu na niestabilność nowej wersji.
Używam najnowszej wersji i nie zauważyłem niczego złego. O co chodzi?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Pulpity
#1699 2016-10-30, 09:01(Ostatnia zmiana: 2016-10-30, 09:07)
Cała masa problemów. Być może związanych z moim sprzętem?
Przykładowo, nie dało się zmieniać tapety na pulpicie - zmieniała się dopiero po restarcie środowiska graficznego. Nie działało robienie screenshotów. Nie działało w ogóle graficzne Centrum Aplikacji. Dock (Plank) nieraz nie pokazywał ikon nowo otwartych, a nieprzypiętych aplikacji - musiałem wchodzić w ustawienia, wyłączyć i znowu włączyć pokazywanie nieprzypiętych aplikacji, i dopiero wtedy się pojawiały. Nieraz zdarzało się że jakaś apka systemowa crashowała i pojawiał się bug reporter.

W każdym razie - na Ubuntu żadnego z tych problemów nie ma, a po zastąpieniu Unity i odpowiedniej rekonfiguracji środowiska graficznego daje komfort obsługi na poziomie tego z elementary (który od strony "projektowej" jest najlepszym Linuxem z jakim miałem do czynienia - szkoda że tak zawodny).

Aha, elementary zepsuł sobie też u mnie opinię tym, że nie da się aktualizować go do nowszej wersji. Żeby przejść z 0.3 (Freya) do 0.4 (Loki) musiałem wszystko reinstalować. A mając stosunkowo świeżo zainstalowanego Lokiego, miałem dużo mniejszą niecheć do wywalenia i jego i zainstalowania na jego miejsce czegoś stabilniejszego. Mam nadzieję że kiedy dojdą do wersji 1.0 (oby w jakimś rozsądnym czasie) to pomyślę nad powrotem.

0 użytkowników
Do góry