Rozterki miłosne 2016 11577 39

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 24.11.2016 roku

Wyświetleń 11577

Odpowiedzi 39

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@Up żeby z poziomu konsoli można cię było zbanowac

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Robię narzędzie do moddingu Goticzka. https://github.com/Avallach7/daedalus-intellij
W samą porę, co?
Lepiej późno niż wcale, ale jakieś narzędzie już powstało kilka lat temu: http://themodders.org/index.php?topic=18977.msg1067281#msg1067281

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje narzędzia mają.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
To trochę co innego. Tamto to "wysokopoziomowe" ale zarazem dość amatorskie z charakteru narzędzie do "skryptowania" Gothica.
Mój projekt jest oparty na wiodącej profesjonalnej platformie dla środowisk programistycznych. Implementuje prawdziwy parser Daedalusa z wiarygodnym sprawdzaniem składni w czasie rzeczywistym, wykrywaniem niepoprawnych referencji, a docelowo autouzupełnianiem, kontrolą typów,  referencją dla wbudowanych definicji itd.
Nie wątpię że autor tamtego narzędzia włożył w nie o wiele więcej pracy niż ja mam w ogóle zamiar w swoje. Ale moje jest profesjonalnej klasy - analogiczne tworzyłem w Nokii, także w oparciu o platformę IntelliJ.

Myślę że dużo o Diakreionie mówi jedno z pierwszych zdań którym reklamuje go autor: "Syntax highlighting of Daedalus (supporting over 1800 functions, variables, constants, keywords!!!)". Widzisz jaką różnicę mam na myśli? Mój tool nie będzie wiedział o 1800 funkcjach. Będzie analizował kod w czasie rzeczywistym, w oparciu o reverse engineerowaną specyfikację parsera i api silnika.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
No i temat już zszedł na Gothica

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Avallach czyli co możesz osiągnąć w gothuicu dzieki swojemu programowi?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
miałem o to samo pytać, co to robi xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Av chciał (chyba) napisać, że jego program do programowania jest fajniejszy bo jest rozszerzeniem gotowego, znanego, i uznanego środowiska programistycznego. Czyli robi tyle, że podświetla składnię, znajduje błędy, i może jakoś ładniej układa projekt w menuskach (co jest zajebiste).

Ale mu nie wyszło i napisał o reverse engineering api tool który w czasie rzeczywistym parser silnika intellij a docelowo parser składni na wiodącej profesjonalnej platformie z referencją wbudowanych definicji

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Rozterki miłosne 2016
#28 2016-11-28, 23:02(Ostatnia zmiana: 2016-11-28, 23:12)
W skrócie: możesz pisać skrypty wygodniej i pewniej niż tamtym. Różnice tkwią głównie w tym jak jest zaprogramowane i dla kogo (w tym przypadku raczej dla programistów niż typowych modderów-skrypterów).
Można to potraktować jako toola-ciekawostkę - tworzę to z nadzieją że troche pomoże w pracach nad DK.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Lol napisałem ten temat będąc najebanym albo coś w ten deseń, a teraz wchodzę i widzę że się dyskusja o Goticzku rozwinęła XDDDD

Nooo panowie kontynuujcie bom ciekaw jak się życia potoczyły

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W skrócie: możesz pisać skrypty wygodniej i pewniej niż tamtym. Różnice tkwią głównie w tym jak jest zaprogramowane i dla kogo (w tym przypadku raczej dla programistów niż typowych modderów-skrypterów).
Można to potraktować jako toola-ciekawostkę - tworzę to z nadzieją że troche pomoże w pracach nad DK.
Mialem nadzieje na jakies, hiper super zaawansowane skrypty  : /

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Strach pomyśleć w jaki sposób opisał by proces gotowania zupy :D

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty159
Propsy161
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Mialem nadzieje na jakies, hiper super zaawansowane skrypty  : /

Po co? Po to, żeby jakiś mrdragothic je sobie wziął? :D

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ta kobieta nie ma rozterek miłosnych

https://www.youtube.com/watch?v=JCeqf3cf8JY

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Mocne piguły
Spoiler
Ale to chyba jednak troll

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Lol napisałem ten temat będąc najebanym albo coś w ten deseń, a teraz wchodzę i widzę że się dyskusja o Goticzku rozwinęła XDDDD

Nooo panowie kontynuujcie bom ciekaw jak się życia potoczyły
można powiedzieć, że TM dalej pod kloszem magicznej bariery xD

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Gothic jest jak bumerang, zawsze wraca o nim temat :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry