Gothic: Nieoficjalny Patch 1.2 288260 515

O temacie

Autor Marev

Zaczęty 29.06.2016 roku

Wyświetleń 288260

Odpowiedzi 515

Riv

Riv

Użytkownicy
posty91
Propsy28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Te waypointy musiałbyś zrobić sam, bo tam są jedynie te od drogi, po których kursuje Gor Na Drak. W innych miejscach przed Starą Kopalnią nie ma żadnych.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Kolejna rzecz to zielone nazwy opętanych nowicjuszy, gdy jesteśmy członkiem Sekty. Są oni do nas wrogo nastawieni, więc powinni mieć czerwone nazwy, tak jak opętani strażnicy.
sprawdzałem to na tpl_1461_templer i działało dobrze zrówno w updatepack i wersji zwykłej.

prośba, jakbyś wydobył ten model zombie nadzorcy z Mt, bo nie da się zwykłymi skryptami naołzyć na zożywieńca zbroję magnata.

podobnie modele pancerzy bandytów.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Da się.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Da się.
zgadza się. coś źle wpisałem i już działa.

Dziwny błąd spotkałem gdy kupowałem Ciężką zbroję świątynną od Gor Na Totha. Mianowicie, sprzedał mi swoją własną zbroję, którą miał ubraną, przez co był przez chwilę goły. Napisałem "przez chwilę" bo po zakończeniu dialogu znowu założył zbroję. Pewnie ma dwie w ekwipunku i sprzedaje nie tą co trzeba.
poprawione

Riv

Riv

Użytkownicy
posty91
Propsy28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Kolejna rzecz to zielone nazwy opętanych nowicjuszy, gdy jesteśmy członkiem Sekty. Są oni do nas wrogo nastawieni, więc powinni mieć czerwone nazwy, tak jak opętani strażnicy.
sprawdzałem to na tpl_1461_templer i działało dobrze zrówno w updatepack i wersji zwykłej.
1461, tak jak reszta "templerów" to strażnik świątynny (w tym przypadku opętany lub apokaliptyczny), a nie nowicjusz. Strażnicy mają dobry kolor nazw, tak jak pisałem wyżej, problem jest z opętanymi nowicjuszami przy Cor Kalomie.

(...)podobnie modele pancerzy bandytów.
Trzymaj: https://drive.google.com/file/d/1G18LS6ZnCPloU6SLWxzbgYNlNsMVm6KM/view

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Te novicki jakie id ?

Riv

Riv

Użytkownicy
posty91
Propsy28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jest ich dwunastu: 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365, 1366, 1367, 1368, 1369, 1370

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jest ich dwunastu: 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365, 1366, 1367, 1368, 1369, 1370
poprawione

Cień i Szkodnik: Mdl_ApplyOverlayMds(self,"Humans_Relaxed.mds");
Strażnik i Najemnik: Mdl_ApplyOverlayMds   (self,"Humans_Militia.mds");
Mag Ognia, Mag Wody, Nekromanta i wszystkie gildie Bractwa: Mdl_ApplyOverlayMds(self,"Humans_Mage.mds");
poprawione!

mam dziwne skojarzenia...

Błąd w dialogu występuje również podczas rozmowy z Bloodwynem przed bramą, w czwartym rozdziale. Gdy jesteśmy członkiem Bractwa, cały dialog wygląda tak:

też poprawione, niedługo ci prześle changelog do uzupełnienia zmian zaproponowanych przez ciebie.

wszystkie poprawki są wymienione w moich postach.

zmiany w zenie do końca wersji 1.2x odpuszczam
Spoiler
Wersja 1.26.9 (Nieoficjalny Patch by pawbuj)

Interakcje:
- kolorowe nazwy skrzyń w zależności od tego czy są one otwarte, zamknięte;
- nowe kwestie dialogowe wypowiadane przez bohatera podczas otwierania skrzyń, jeśli ten nie posiada wytrychów lub klucza;
- przy wybraniu opcji „Przyjmij” dodawana jest brakująca ilość rudy oraz informacja, gdzie wskazana jest wartość dokonanej transakcji;

Poprawy związane z balansem
- zmieniono wygląd statusów pojawiających się na ekranie (nazwy przekazywanych itemów, ilość odbieranej/przekazywanej rudy);
- handlarze tracą swoje przedmioty jeśli zostaną pobici/zabici;
- NPC tracą całą rudę , jeżeli zostaną pokonani;
- otwieranie skrzyń wymaga teraz wyuczenia się tejże umiejętności u nauczyciela;

Poprawy w rutynach i AI NPC
- NPC używają już kołowrotów, jeżeli gracz wcześniej został przez nich pobity;
- NPC w rutynie „ZS_Follow” podążający za graczem korzystają z drabin, atakują innych NPC jeżeli Ci zaatakują głównego bohatera oraz czekają na niego jeżeli ten wspina się na wzniesienia;
- NPC zabierają broń graczowi po powaleniu go (jak w G3);
- NPC kładą się spać zamiast stać przy łóżkach;
- NPC reagują jeżeli gracz wejdzie do ich pomieszczenia (ulepszone przypisanie portali do gildii Starego Obozu);
- NPC podczas rutyny „ZS_Guard” i „ZS_GuardPallisade” chodzą w nocy z pochodniami;
- Joru i Cor Kalom reagują na okradanie skrzyni z recepturą dla Dextera (można ją okraść wczesnym rankiem);
- poprawiona rutyna Pocka, Cavalorna i strażnika przy Fisku (nie śpią już na stojąco);
- kiedy walczymy na arenie, pozostali wojownicy nie trenują już w trakcie naszej walki;
- nie można już spać w łóżku, jeżeli NPC wyganiają nas z chaty;
- magnaci reagują na przedmioty zbierane w ich pobliżu;
- magnaci są nieśmiertelni do 4. rozdziału;
- ochrona Lee i  Laresa reaguje, kiedy ci zostaną zaatakowani;
- jeżeli zabijemy Kirgo i Kharima na arenie to Scatty wypowiada dodatkowe dialogi (były niewykorzystane);

Zmiany graficzne
- zębacze posiadają teraz losowe tekstury (zmiana wyłącznie wizualna);
- dodano Szalonemu Cor Kalomowi maskę w finałowej walce (zmiana wyłącznie wizualna);
- Grim nosi teraz Strój Cienia od trzeciego rozdziału (zmiana wyłącznie wizualna);
- Fisk i Ian noszą teraz Zbroję Cienia (zmiana wyłącznie wizualna);
- Lester nosi Ciężką zbroję Nowicjusza jak w G2(zmiana wyłącznie wizualna);
;
- Melvin nosi teraz przepaskę Nowicjusza Bractwa od drugiego rozdziału (zmiana wyłącznie wizualna);
- Dusty nosi teraz przepaskę Nowicjusza Bractwa od drugiego rozdziału, jeśli zaprowadziliśmy go do Obozu Bractwa (zmiana wyłącznie wizualna);
- bandyci zamieszkujący nieopodal kanionu trolli noszą teraz pancerze o brązowym zabarwieniu (zmiana wyłącznie wizualna)

Dodatkowe poprawki
- naprawiono błąd z zacinającymi się bramami oraz dodanodźwięk p otwierania/zamykania
- usunięty błąd pozwalający być najpierw strażnikiem, a potem magiem;
- szaty magiczne powodują, że chodzimy jak mag;
- sterowanie z G2 (edycja systempack.ini)
- nazwy NPC nie są wyświetlane , jeżeli ich ekwipunek jest pusty (edycja systempack.ini)
- nowa textura saving.tex (lepsza rozdzielczość);
- Joru nie ma opcji dialogowej o reputacji u Guru jeśli nalezymy do któregoś z Obozów;

Nowa mechanika
- zmieniono animację dobijania na tę z Gothica II;
- bohater smaży teraz całe nasze zasoby mięsa naraz;
- wolne celowanie do ustawienia w menu gry;
- poprawiono wyświetlanie boxu dialogowego (jest szerszy)
- podświetlenie opcji dialogowych i w menu zapisu/wczytywania na żółto;
- dodanie zenu opuszczonej kopalni;

Przywrócone zadania
- dodano możliwość walki z Gor Hanisem na arenie Starego Obozu ;
- przywrócony quest z nowym paserem Fiska (uaktywnia się jeżeli Mordrag wróci do NO);
- przywrócony quest z kopaczem Jesse’ym;

- usunięto imiona Kopaczom, które zostały dodane w poprzedniej wersji patcha;

Wersja UpdatePack
Edycja  dodatkowych ustawień w updatepack.ini
ColoredNames_enabled=1 (kolorowe nazwy npc od nastawienia)
ChestExp_enabled=0 (exp za skrzynie)
Poison_Animals_enabled=0 (zatruwanie przez potworki)
PrintDamage_enabled=0 (wyświetla zadawane obrażenia)
DialogHeroName_enabled=0 (wyświetla „Bezi” w oknie dialogowym)
Position_Dialog_enabled=0 (zmiana pozycji boxa dialogowego)

Zmiany w balansie
- NPC będącymi naszymi kompanami generują tylko 50% expa za walkę;
- możemy zostać zatruci w walce z niektórymi monsterami;
- exp za smażenie mięsa 1 pkt doświadczenia za 1 usmażone mięso;
- exp i "bonus do umiejętności" za  otwarcie skrzyni w zależności od długości kombinacji zamka;
- Thorus ma inną zbroję (co go wyróżnia od reszty strażników);
- zbroje mają swój limit wytrzymałości na uderzenia (limit pojedynczych uderzeń bez względu na ich siłę); NIESKOŃCZONE

- powalenie kolumny w klasztorze zmiennokształtnych zwiększa siłę i zręczność;
- sen nie regeneruje już siły i many (pełna regeneracja  psuje grywalność, sens alchemii i wiele innych spraw!);
- w jaskini pod mostem przy wejściu do SO znajdziemy zwoje magiczne (przydatne w questach);
- zmodyfikowane wymagania do otwierania zamków/kradzieży/akrobatyki. (np. do zamków poziom 1 - 11 PN, poziom 2 - tylko 4 PN; oryginalnie było kolejno 10 i 20 PN, ale ten drugi poziom nic wnosił to gry i zabierał 20 PN - w updatepacku za 2 poziom znacznie rośnie szansa na zwiększenie zdolności o 1%)

Nowe zadania
- quest z mieczem Świstaka został rozbudowany (6 możliwości losowych);
- Cavalorn zleca nam zadanie zgromadzeniem trofeów zwierzęcych (losowe trofea);
- Rączka daje 2 nowe zadania: kradzież amuletu ze skrzyni strażnika i okradzenie jednego z 2 Baalów w Obozie;
- quest związany z odblokowaniem południowej bramy (zabić agresywne wilki i przywódcę stada);

Nowe itemy
- amulet złodzieja: podnosi umiejętności złodziejskie, „otwieranie zamków” , „kradzież” oraz „zręczność”;

Testerzy:
Riv, muuz, Bezi11000, AngelofDeath

muuz

muuz

Użytkownicy
posty50
Propsy11
  • Użytkownicy
Kiedy możemy się spodziewać jakiegoś buildu?

Aa i myślałeś może o analogicznym dodatku do G2NK? :>
Ktoś już wypuścił patcha (aktualnie porzucony), miałbyś na czym się oprzeć, a obecnie nie ma żadnego rozwijanego projektu w języku polskich z tego co wiem.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Nowy build będzie napewno w nast. tygodniu.

Nie będzie takiego dodatku do G2.

Moją intencją jest najlepszy patch do G1 w ogóle (może to zajmie lata, ale jest sporo do zrobienia i daje mi fun).

Dodałem i poprawiłem szantazystę i jego wspólnika niedaleko NO.

Dzisiaj poprawiłem dialog Lestera o zawalonej kopalni (tu więcje nie da się nic zrobić sensowenwego, ale napewno jest dużo bardziej klimatycznie)
Poprawiłem takze uciekających bandytów w kolejnych rozdziałach (to zalezy od naszego poziomu, ale wyjątek będą stanowić bandyci Quentina).

func void Info_Lester_DIEGOMILTEN_Info()
{
AI_Output(hero,self,"Info_SFB_1_DieLage_15_00"); //Jak się masz?
//AI_Output(hero,self,"Info_Gorn_DIEGOMILTEN_15_01"); //Spotkałem Diego i Miltena przed Starym Obozem!
AI_Output(self,hero,"SVM_5_FriendlyGreetings");//Witaj przyjacielu!
AI_Output(self,hero,"PC_Psionic_FOLLOWME_Info_05_01"); //Hej, co tu robisz?
AI_Output(hero,self,"Info_Saturas_COLLAPSE_15_01"); //Stara Kopalnia została zalana przez podziemną rzekę!
AI_Output(self,hero,"SVM_5_LookAway");//Ja NIC nie widziałem! Nawet nie wiem, co się stało!
//AI_Output(self,hero,"DIA_Fingers_BecomeShadow_05_01"); //I co z tego?//
AI_Output(hero,self,"Info_Xardas_KDW_15_01"); //Wszyscy Magowie Ognia zginęli!

AI_Output(hero,self,"Info_Xardas_KDW_15_02"); //Gomez kazał ich zamordować.
AI_Output(self,hero,"SVM_5_Help");//Cholera!
//AI_Output(self,hero,"SVM_5_GetThingsRight"); //Nie łatwo będzie to teraz odkręcić!//
AI_Output(self,hero,"SVM_5_ShitWhatAMonster"); //To jak dla mnie trochę za dużo!

AI_Output(hero,self,"Info_Gorn_DIEGOMILTEN_15_01"); //Spotkałem Diego i Miltena przed Starym Obozem!
AI_Output(hero,self,"Info_lester_DIEGOMILTEN_15_01"); //Chce się z tobą spotkać, tam gdzie zawsze.
AI_Output(self,hero,"SVM_5_YeahWellDone"); //Najwyższy czas!
AI_Output(other,self,"Info_Gorn_RUINWALLWHAT_15_01"); //I co teraz?
AI_Output(self,hero,"Info_lester_DIEGOMILTEN_05_02"); //Zostanę tutaj, żeby przejrzeć stare księgi.
AI_Output(hero,self,"KDW_600_Saturas_OATH_Info_15_06"); //Eee... Nie rozumiem...
AI_Output(self,hero,"PC_Psionic_TIP_Info_05_02"); //Mistrz Y'Berion zwykł mawiać: Uczeń próbuje przesuwać przedmioty rękami i nogami. Mistrz porusza je siłą swego ducha.
AI_Output(hero,self,"Info_Grd_6_DasLager_WasIstAerger_15_04"); //Dobrze, dobrze. Zrozumiałem aluzję.
AI_Output(self,hero,"DIA_Fingers_Lehrer_Pickpocket2_05_03"); //Uważaj na siebie.
AI_Output(hero,self,"Info_FreemineOrc_EXIT_15_03"); //Dziękuję. Muszę już ruszać w dalszą drogę.
AI_Output(self,hero,"Info_Lester_EXIT_05_02"); //Niech Śniący ma cię w swojej opiece!

[\code]

Riv

Riv

Użytkownicy
posty91
Propsy28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Marev też go dawniej dodał, ale potem usunął bo zmieniało to zamysł twórców. Jak ten szantażysta w ogóle działa? Zaczepia nas gdy idziemy z Mordragiem do NO na początku?

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Marev też go dawniej dodał, ale potem usunął bo zmieniało to zamysł twórców. Jak ten szantażysta w ogóle działa? Zaczepia nas gdy idziemy z Mordragiem do NO na początku?
A skąd  Marev wie co było zamysłem twórców? Jest wiele rzeczy niewprowadzonych, ale zaczętych w plikach gry (nie będę teraz się o tym rozpisywał).  Marev po prostu to przeedytował i wyszło słabo, dlatego usunął. Do sznatazysty były nagrane oryginalne dialogi i warto to wykorzystać.
Spolszczyłem dialogi z fix moda (sprawdż grając) i działa tak jak trzeba.
Nie zaczepiają nas tylko wtedy kiedy idziemy z Mordragiem , bo to by było bez sensu.

Dodam jeszcze animację mycia twarzy w beczce wody oraz 2 NPCów strażników palisady w SO (są tam niewykorzystane waypointy, których nazwy świadczą, że tam mieli być strażnicy).

Zobaczymy czy mi starczy czasu i weny, może poprawię jeszcze napój szybkości po wczytaniu gry (przestaje działać).

Warto pomyślęć nad alchemią, tylko nie mam na razie receptur co jak łaczyć. Sama implementacja to pestka.

Riv

Riv

Użytkownicy
posty91
Propsy28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

A skąd  Marev wie co było zamysłem twórców? Jest wiele rzeczy niewprowadzonych, ale zaczętych w plikach gry (nie będę teraz się o tym rozpisywał).  Marev po prostu to przeedytował i wyszło słabo, dlatego usunął.
Zacytowałem tylko to co napisał w changelogu. Jeśli nie zmieniają za bardzo rozgrywki to jak dla mnie są okej.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
w moim podpisie aktualna wersja UpdatePacka (poprawia błędy plus nowinki od Mareva - pominałem te, które wymagały edycji zena).

changelog w paczce z modem!

Gothc Quick Patch to zestaw kilku bajer, które były dotychczas tylko w UpdatePacku tj. kolorowe nazwy npc, skrzyń. Można z nich korzystać we wszytskich innych modach (tak działa ninja patch).

Riv

Riv

Użytkownicy
posty91
Propsy28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
w moim podpisie aktualna wersja UpdatePacka (poprawia błędy plus nowinki od Mareva - pominałem te, które wymagały edycji zena).
Obczaję w wolnej chwili i napiszę jak znajdę jakieś potencjalne błędy.

ValkirFSO

ValkirFSO

Użytkownicy
posty5
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Wczoraj odpaliłem najnowszą wersję UP więc podzielę się kilkoma moimi spostrzeżeniami:
- Podczas dialogów co chwilę przewija się napis "-11648"
- Gdy wczytamy grę po zatruciu naszej postaci przez potworka to pasek zdrowia jest zielony
- Nie działa u mnie w ogóle sterowanie z Gothic 2 i nadal muszę używać ctrl i strzałki w górę np. do rozmowy z postaciami czy otwierania skrzyń. Z tego co patrzyłem w systempack.ini to wartość przy Gothic2_Control jest cały czas na 1
- Raz zdarzyło mi się, że gdy podczas otwierania bramy przy placu wymian poszedłem rozmawiać z Orrym to brama od razu została zamknięta. Po wczytaniu gry i poczekaniu na całkowite otwarcie bramy problemu już nie było
- Po uruchomieniu pierwszy raz gry, pochodzeniu trochę po kolonii w celu zabijania potworków i pójściu do SO, brama w ogóle nie chciał się otworzyć. Nawet po przejściu na kodach, będąc już w obozie brama również nie chciała się otworzyć. Gdy drugi raz odpaliłem nową grę i trochę mniej pochodziłem to problemu już nie było
- Dziwna sprawa. Zapytałem Scaty'ego o naukę broni jednoręcznej poszedłem sobie wbić poziom a gdy wróciłem to opcji dialogowej o naukę już nie było. W tym przypadku może to i lepiej bo przypomniałem sobie, że nauka u Corda jest tańsza

Na razie to tyle bo nie dość, że jestem na początku gry to na wyłapywaniu jakiś większych błędów się nie znam. Muszę jednak przyznać, że patch pomimo jakiś tam błędów i tego, że jest nadal rozwijany to i tak świetna sprawa. Z racji tego, że zachowanie niektórych postaci zostało poprawione lub całkowicie zmienione oraz, że nastąpiły zmiany w niektórych mechanikach to ma się wrażenie jakby Gothica odpalało się po raz pierwszy. Życzę powodzenia w dalszym poprawianiu błędów oraz w udoskonalaniu tego co już jest.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
- Dziwna sprawa. Zapytałem Scaty'ego o naukę broni jednoręcznej poszedłem sobie wbić poziom a gdy wróciłem to opcji dialogowej o naukę już nie było. W tym przypadku może to i lepiej bo przypomniałem sobie, że nauka u Corda jest tańsza
bo Scatty uczy tylko na arenie . Musisz popatrzeć w rutynę Scattego przy uruchomionej konsoli marvin. chyba klawisz "j" albo"t". resztę szybko poprawię.

@muuz tego ze Scattym chyba nie wpisaliśmy w changelogu?

ValkirFSO

ValkirFSO

Użytkownicy
posty5
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Faktycznie, za pierwszym razem jak się pytałem to był na arenie a jak za drugim to już nie. Na szybko sprawdziłem rutyny i rzeczywiście w określonych godzinach jest na arenie i wtedy uczy walki. Ta zmiana jak najbardziej na plus bo gdyby uczył również poza areną to było by to trochę nielogiczne.

Obecnie mam taki problem, że potwory w ogóle nie chcą mnie atakować. Do tego przy zdaniu z amuletem dla Rączki amulet nie pojawił się w ekwipunku. Po wczytaniu gry i ponownym zgadaniu amulet się pojawił ale Rączka odpowiedział nieco inną kwestią.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
juz uploaduję poprawkę(będzie w podpisie), ale to były (poza pierwszym problemem) błędy tylko w UpdatePacku.

Podczas dialogów co chwilę przewija się napis "-11648"
- Gdy wczytamy grę po zatruciu naszej postaci przez potworka to pasek zdrowia jest zielony
- stuck bramy głównej SO

miała być animacja mycia twarzy w beczce, ale nie będzie jeszcze w tej wersji (edycja zena ?)

Nie miałem problemów z monsteramii NIGDY.  Sprawdzałem jeszcze przed uploadem przy okazji zatrucia.

Co do Raczki to ty masz mu oddac amulet złodzieja. On może zdecydować, że ci go jednak zostawi i jest to jedna z wersji tej dodatkowej misji UpdatePacka (uruchamiaja sie zawsze losowo, podobnie jest z mieczem dla świstaka).

ValkirFSO

ValkirFSO

Użytkownicy
posty5
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak myślałem, że większość błędów dotyczyła UP.

Aż tylu kodów nie używałem żeby miały mi się potworki zbugować. Prawdę powiedziawszy to używałem konsoli do sprawdzenia rutyny Scatty'ego i żeby zeskoczyć ze skał koło jaskini Gilberta bo ciągle mnie skała odbijała i postać ginęła. Może jak odpalę grę po jakimś czasie to potwory znów będą chciały atakować.

To ja wiem tylko nie wiedziałem, że jest taka możliwość, że może on tego amuletu nie oddać. Patch jak i UpdatePack odpaliłem pierwszy raz i nie wiem do końca co i jak działa. Co do zdania u Świstaka to miałem nawet tak, że była próba odebrania miecza od Fiska ale zakończyła się ona niepowodzeniem i Bezi został zabity. Prawdę powiedziawszy to fajne są te losowości w tych dwóch zadaniach.

Jeśli chodzi o sterowanie z Gothic 2 to ono nadal u mnie nie działa a co do zielonego paska po wczytaniu gry to też jest nadal zielone. Dzieje się tak również jak wczytamy grę ale nie po samym zatruciu a po zabiciu gdy jesteśmy już zatruci.

0 użytkowników
Do góry