Gothic.. jak to miało być.. 63605 157

O temacie

Autor VanMulller

Zaczęty 4.06.2016 roku

Wyświetleń 63605

Odpowiedzi 157

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tak, dowiedziałem się, że oni nie dostali raczej od nikogo tego sequelu, tylko biorą informację z jakiejś rosyjskiej strony :P

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
Wszyscy skończymy w Choroszczy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wszyscy skończymy w Choroszczy
Ciężko to dostać
A pograło by się

V0ID

V0ID

Użytkownicy
Analdestroyer
posty12
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Analdestroyer
https://www.facebook.com/GothicSequel/   nie wiem ile z tego jest z dupy np. dialog z Lesterem, ale niech sobie będzie.
Dialog z Lesterem nie jest z dupy, został przetłumaczony na język polski z plików które wyciekły do większej publiki.

To przede wszystkim w dużej mierze domysły a youtuber o nicku Bezi wypuszcza materiały oparte w dużej mierze na domysłach a częśc informacji wydaje się być celowo fałszywa
Ale tak Sequel jest ciekawy
Właściwie sam fakt innego zakończenia tej historii wydaje się być ciekawy a do tego materiały z sequela są zachęcające
Informacje są prosto z ukrytego działu na forum WoG.ru. Nie są fałszywe.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
https://www.facebook.com/GothicSequel/   nie wiem ile z tego jest z dupy np. dialog z Lesterem, ale niech sobie będzie.
Dialog z Lesterem nie jest z dupy, został przetłumaczony na język polski z plików które wyciekły do większej publiki.

To przede wszystkim w dużej mierze domysły a youtuber o nicku Bezi wypuszcza materiały oparte w dużej mierze na domysłach a częśc informacji wydaje się być celowo fałszywa
Właściwie sam fakt innego zakończenia tej historii wydaje się być ciekawy a do tego materiały z sequela są zachęcające
Nadal nie mogę uwierzyć
Musiałbym dostać to na dysk  :F

V0ID

V0ID

Użytkownicy
Analdestroyer
posty12
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Analdestroyer

Nadal nie mogę uwierzyć
Mi możesz zaufać, mam kod źródłowy gothic'a  ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Proof:
http://themodders.org/index.php?topic=25756.msg1230322#msg1230322
http://themodders.org/index.php?topic=25756.msg1230524#msg1230524

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy

A Ty jak rozumiem masz do niego dostęp?

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jak to gdzieś wypłynie to zobaczymy co jest prawdą a co nie

Post połączony: 2017-01-09, 19:25

Nadal nie mogę uwierzyć
Mi możesz zaufać, mam kod źródłowy gothic'a  ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Proof:
http://themodders.org/index.php?topic=25756.msg1230322#msg1230322
http://themodders.org/index.php?topic=25756.msg1230524#msg1230524
Wybacz ale nie jestem skory ci uwierzyć
Muszę zobaczyć coś konkretniejszego

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Nie ostatni sprawiedliwy tylko nieliczny z myślących. Jak byś sie czuł jakby to twoja prace ktoś upublicznił, a potem chujowi youtuberzu robili by o tym filmiki, po 10 dziennie, z tytułami dla clickbaitu...

Wąwóz ta ich praca z piętnastolecia jest gówno warta na dzisiejsze realia. To tak jak z Informacją Niejawną w służbach wywiadowczych, które się publikuje po jakimś czasie.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ale prawdopodobnie też ich ostatnia nadzieja, jeśli Elex się nie przyjmie xD

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie ostatni sprawiedliwy tylko nieliczny z myślących. Jak byś sie czuł jakby to twoja prace ktoś upublicznił, a potem chujowi youtuberzu robili by o tym filmiki, po 10 dziennie, z tytułami dla clickbaitu...

Wąwóz ta ich praca z piętnastolecia jest gówno warta na dzisiejsze realia.
Finansowo zdecydowanie tak
W trakcie produkcji też była na drugim planie z racji powstawania G2
Ale fakt że jest gównoburza której nie powinno być
Fakt że PB po prostu woli trzymać to pod kluczem jest dziwne i można by to nawet uznać za złośliwe
Bo kiego czorta tak robić?
Lol

Post połączony: 2017-01-09, 19:51
Ale prawdopodobnie też ich ostatnia nadzieja, jeśli Elex się nie przyjmie xD
Taak XD

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jeśli Elex sie nie przyjmie to albo:

a) PB zostanie zamkniete i pewnie pojda do Hoge i jego Spacetime

b) PB ubłaga Nordica o hajs na Gothica 4, a to tylko jeśli Elex na siebie zarobi jako tako

Generalnie w tym roku możemy sie pożegnać z jakakolwiek wizja powrotu do Gothica w każdej formie :D

Frizbick
  • Gość
Jeśli Elex sie nie przyjmie to albo:

a) PB zostanie zamkniete i pewnie pojda do Hoge i jego Spacetime

b) PB ubłaga Nordica o hajs na Gothica 4, a to tylko jeśli Elex na siebie zarobi jako tako

Generalnie w tym roku możemy sie pożegnać z jakakolwiek wizja powrotu do Gothica w każdej formie :D
A wywróżyłeś to ze szklanej kuli czy fusów?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Dedukowałem, wiesz, Sherlock leci to mi sie przyjmuje.

Bo tak trudno jest sie domyslec, że jak PB zrobi 3 z zrzedu porazke artystyczna to nie wroca do Gothica ktory przyniósłby im hajs pottzebny na przetrwanie. Zresztą Jenny gadala, że jak sie nie uda to "może czas na szukanie nowej pracy"- tutaj wniosek o zamknieciu studia.

Frizbick
  • Gość
Dedukowałem, wiesz, Sherlock leci to mi sie przyjmuje.

Bo tak trudno jest sie domyslec, że jak PB zrobi 3 z zrzedu porazke artystyczna to nie wroca do Gothica ktory przyniósłby im hajs pottzebny na przetrwanie. Zresztą Jenny gadala, że jak sie nie uda to "może czas na szukanie nowej pracy"- tutaj wniosek o zamknieciu studia.
W zasadzie ja się zawsze zastanawiam jakim cudem ta gra i studio odniosły taki sukces, może nie bezpośrednio przekładający się na sprzedaż ale popularność. Poza nostalgią ciężko mi stwierdzić, czy te gry na tamte lata rzeczywiście były dobre. Jak dla mnie Piranie od zawsze wydają się takim niszowym studyjkiem któremu jakoś się udało i tak to ciągną.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zagrałbym w Gothica którego stworzyłaby stara ekipa PB z Hogem na czele którzy połączyliby siły z najlepszymi moderami :P Ale to nie realne :P

Btw. I tak każdy z nas chociaż by odpalił Gothica 4, nawet pirata.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Sequel pewnie został porzucony bo nie był innowacyjny. Gracze by go nie odebrali tak jak pierwszej i drugiej części.
Masz trochę racji, ale moim zdaniem sequel był ZBYT innowacyjny. Rzeczywiście byłby odebrany zupełnie inaczej niż G2. Były w nim pełniące ważne role fabularne kobiety, nietypowe skille, sam król Rhobar... Narwrzucali tam na raz dużo nowych rzeczy w ryzykownym stylu (który mi się akurat bardziej spodobał niż G2).

Na Wogu widziałem, że do Magotha napisali ci youtubuerzy Benshi oraz Bezi, jeśli on to im dał to może mieć zaraz spore problemy... Jak to @Wowoz napisał wysyłają po 10 filmów dziennie dla wyświetleń.
MaGoth osobiście pisał do mnie z prośbą żebym pierwszego z nich przekonał do siedzenia cicho... o drugim napisałem mu ja, nie znał go. MaGoth bardzo nie chce żeby sprawa się rozchodziła i ma do tego ważny powód.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nie udało się :/ Avallach jakbyś coś wiedział o jakiś reperkusach za granicą to dawaj znać.

Z tego co ja rozumiem problem największy to znowu JoWood. Z tego co czytam to dodatek miał zamykać historie Bezimiennego i utrudniać sequele. Jasne, mniej hajsu. Ale czy właśnie on nie byl ciekawszy? PB udowadnia raz po raz, że najlepsze rzeczy robi jeśli wydaje to co naprawdę chce wydać i do czego ma pasje, w tym przypadku raczej dodatek.

Sam zamysł dodatku jest mroczniejszy niż G2NK samo w sobie i ma większy potencjał fabularny. No i wydaje mi się, że jeśli uznamy plotki, że Sniący w dodatku dowodzi i smokami i demonami i nie ma Smoka Ożywieńca, są prawdziwe to mamy potwierdzenie teorii że Ożywieniec=Sniący. Kurdę, zagrałbym w to....

Ale z drugiej strony dla moderów na pewno lepiej, że G2NK wyszło :D Mimo to do tego dodatku mogli wrócić. Do tej pory sądziłem, że nie odgrzebują Gothica bo rzeczywiście, nie mają sensownego pomysłu na to. Ale czy to nie jest pomysł na taki nie kanoniczny spin-off? Historię opcjonalną? Mogli oczywiście przerobić silnik itp.

W każdym bądź razie Bezi akruat chyba skończył z materialami, ale krzywda się już stała.

CzlowiekGejzer

CzlowiekGejzer

Użytkownicy
posty274
Propsy124
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cała ta afera to chyba jakiś żart
Ten dodatek anulowano 15 lat temu
To tak jakby się sądzić o stare sto tysięcy złotych
Wiem że kradzież itd ale jakby PB po prostu to puściło to nie było by tego całego bóldupingu
Co do innowacyjności wystarczy spojrzeć na kartę postaci
łuczarstwo,kowalstwo,alchemia,gotowanie jeszcze procentowa umiejętność "Kampstab"
translator jak zwykle nie ogarnia

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ale możemy sobie pogdybać, pomyśleć co byłoby lepsze i zastanowić się czemu PB przez 15 lat trzyma tyle contentu....

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Bo tak trudno jest sie domyslec, że jak PB zrobi 3 z zrzedu porazke artystyczna to nie wroca do Gothica ktory przyniósłby im hajs pottzebny na przetrwanie. Zresztą
Moze po prostu przestancie na sile szukac kazdej wady w nowych grach PB?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry