Unban dla Warda 15121 40

Ankieta

Czy masz coś przeciwko unbanowi dla Warda?

tak
10 (27%)
nie
27 (73%)

Głosów w sumie: 37

Głosowanie skończone: 2015-06-10, 20:06

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 7.06.2015 roku

Wyświetleń 15121

Odpowiedzi 40

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ward należał do jednego z działających na naszym forum teamów translatorskich. Bez wiedzy i zgody grupy opublikował w internecie wersję beta tłumaczenia bardzo dużego moda na sporo przed premierą, linkując ją pod swoimi lets-playami z niego na YouTube. Został za to wyrzucony z grupy, a ponadto dostał bana na forum, bo zaatakował samo serce jego aktywności. Sabotaż naszych grup modderskich nie jest czymś co moglibyśmy tolerować.

Minęło odtąd sporo czasu. Jakieś 2-3 lata.
Propozycja odbanowania go padła już bardzo dawno: http://themodders.org/index.php?topic=47.2165
Wtedy jednak została odrzucona... eeee... czytam to teraz i właściwie to nie było sprzeciwu. Chyba po prostu o tym zapomnieliśmy :lol2:
No nic, jak nie pojawią się tu jakieś bardzo ważne głosy sprzeciwu to tym razem Ward dostanie unbana. Czekam do środy.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Odbanuj, swoje odpokutował, a forum obecnie nie bardzo ma kogo banować, jak sobie ponownie zasłuży to da się perma, bez możliwości odbanowania.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Było minęło, jestem za ub.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Mnie to obojętne. Werewolf też miał kiedyś podobną sytuację. Swoje odpokutował, pięknie przeprosił i żyje teraz w spokoju.
Btw. Co cię tchnęło do odbanowania go? Napisał do ciebie?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Przeszukaj fragment jego vloga. Mówi chciałby się pogodzić. 
https://www.youtube.com/watch?v=1B_MkbO4uNc

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Głosowanie jest tajne, czy tylko mam coś spieprzone w operze że nie widzę głosów?  :hmmm:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Głosowanie jest tajne, czy tylko mam coś spieprzone w operze że nie widzę głosów? 
Też nie widze.

Mnie to obojętne. Werewolf też miał kiedyś podobną sytuację. Swoje odpokutował, pięknie przeprosił i żyje teraz w spokoju.
Btw. Co cię tchnęło do odbanowania go? Napisał do ciebie?
:ok:

Jestem za odbanowaniem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Głosowanie jest tajne, czy tylko mam coś spieprzone w operze że nie widzę głosów?  :hmmm:
Tajne ze względu na chorągiewki na wietrze.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Bo przeczytałem czy zrobić ub dla Warda i dałem Tak. A to pisało, że przeciw :facepalm: :facepalm: :facepalm:. Jestem za ub dla niego.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dawno nie oglądałem tak nudnego vloga ale chciałem zobaczyć moment w którym mówi o themodders, typa nie znam więc zrobiłem to z chęcią ale nigdy więcej jego fimików. Dla ciekawskich moment o którym mówił @Glaca https://youtu.be/1B_MkbO4uNc?t=1372

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Dajcie od razy vote na un-ban dla Varonka z adnotacją "Był młody i głupi. Teraz jest stary i za późno na leczenie". :ayfkm:
Czy ten ban nie miał być już permanentny? Kurwa, rozumiem, że to niszowe forum ostatnimi czasy zostaje w mało widocznym tempie spierdalane w rozpadlinę nicości najchujowszych for w internetach, ze względu na brak zainteresowania moddingiem goticzika przez hot 14, ale to jeszcze nie powód, żeby sięgać po środki drastyczne i odbanowywać skazanych na wieczne tułanie się po innych niszowych forach, byle nie tm.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@kaczka jakie Twoje życie musi być ciekawe, skoro aż tak przejmujesz sie unbanem dla takich ludzi :lol2:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dobrze by było, gdyby wypowiedzieli się tutaj ci, którzy brali udział w tłumaczeniu. W końcu to oni byli najbardziej "poszkodowani".

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: majaczek
mam już czyste sumienie że zrobiłem co obiecałem. teraz sprawa jest w rękach administracji forum.
nie naciskam na admistrację (wiem że niektórzy z adminów nie cierpią Warda) i nie mogę dać słowa że na 100% Ward nie odstawi podobnego numeru ponownie (choć mam nadzieję że umie uczyć się na błędach), ale nie lubię permabanów a Ward jest wartościowy dla moddingu gothica mimo że to łobuz. mam nadzieję że odsiadka dobrze mu zrobiła i również uważam że odsiedział wystarczająco długo.

Kurwa, teraz tam patrząc zdalem sobie sprawe, ze to było tak niedawno, a jeszcze wtedy udzielał sie Buła i WWZ..

Post połączony: 2015-06-08, 13:44
I suchy Luk :F

KOMPUTER:
Spoiler

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
@kaczka jakie Twoje życie musi być ciekawe, skoro aż tak przejmujesz sie unbanem dla takich ludzi :lol2:
Nieistotne jest w tym momencie, jak dla mnie, ciebie czy innych nerdów ciekawe jest moje życie xD
Lekkim przegięciem byłoby "banowanie kogoś wedle zasad", żeby po jakimś czasie tenże zbanowany został oczyszczony, tylko dlatego, że wstawił na jutuby pseudo vloga, w którym jąka się i pokazuje burdel w pokoju + powiedział coś o tM.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Werewolf w Dzisiaj o 13:32@kaczka jakie Twoje życie musi być ciekawe, skoro aż tak przejmujesz sie unbanem dla takich ludzi Nieistotne jest w tym momencie, jak dla mnie, ciebie czy innych nerdów ciekawe jest moje życie xD
Lekkim przegięciem byłoby "banowanie kogoś wedle zasad", żeby po jakimś czasie tenże zbanowany został oczyszczony, tylko dlatego, że wstawił na jutuby pseudo vloga, w którym jąka się i pokazuje burdel w pokoju + powiedział coś o tM.
Ogolnie skłonny byłbym przyznać Ci racje gdyby nie trzy powody:
1.Sam byłem w takiej sytuacji, odpokutowalem, przeprosilem i żyje już jako dobry człowiek.
2.Prosili (może za duzo powiedziane, postulowali) o unbana dla niego sami poszkodowani.
3.Odpokutował, przeprosił i uwazamy, ze bedzie git.

KOMPUTER:
Spoiler

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Nieistotne jest w tym momencie, jak dla mnie, ciebie czy innych nerdów ciekawe jest moje życie xD

Chłopie, to było dawno temu..

https://www.youtube.com/watch?v=a88JqhWyjgA
a ty się nie jąkasz... (btw. fajny mod :P )

Więc się zastanów  :facepalm:.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
A a ty się nie jąkasz... (btw. fajny mod :P )
Więc się zastanów  :facepalm:.
Odpierdol się od kaczki.

No, ale Kaczuś, od dawna wiadomym jest że perm bany tutaj nie są "perm" tylko "na czas nieokreślony", nie widzę sensu w zabranianiu mu powrotu, tym bardziej że w przeciwieństwie do np. Werewolfa nie zakładał multikont żeby tą blokadę obejść, a przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Zamiast trzymać go na zbanowanym lepiej dać mu 50/60% warna na starcie i jeżeli faktycznie jest u niego poprawa co miesiąc zdejmować mu te 10%, jeżeli nie - prędko wróci na status zbanowany i następnym razem nie będzie mowy o powrocie. Najważniejszym powodem dla którego jestem za unbanem jest to że Majaczek już jakiś czas temu pisał że od strony ich grupy nie ma nic przeciwko by powrócił.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Unban dla Warda
#19 2015-06-08, 15:49(Ostatnia zmiana: 2015-06-08, 15:55)
A a ty się nie jąkasz... (btw. fajny mod )
Więc się zastanów 

Odpierdol się od kaczki.

No, ale Kaczuś, od dawna wiadomym jest że perm bany tutaj nie są "perm" tylko "na czas nieokreślony", nie widzę sensu w zabranianiu mu powrotu, tym bardziej że w przeciwieństwie do np. Werewolfa nie zakładał multikont żeby tą blokadę obejść, a przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Zamiast trzymać go na zbanowanym lepiej dać mu 50/60% warna na starcie i jeżeli faktycznie jest u niego poprawa co miesiąc zdejmować mu te 10%, jeżeli nie - prędko wróci na status zbanowany i następnym razem nie będzie mowy o powrocie. Najważniejszym powodem dla którego jestem za unbanem jest to że Majaczek już jakiś czas temu pisał że od strony ich grupy nie ma nic przeciwko by powrócił.

Cicho bo sie wyda...

.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry