Wybory prezydenckie 2015 140280 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 140280

Odpowiedzi 450

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A czego się spodziewałeś? Sojuszu?
Tak, z tym że to nierealne. To my powinniśmy wyjść z inicjatywą i zagłosować na jednego kandydata. Dlatego zachęcam gorąco, aby oddać głos na Pawła Kukiza. Fragment z dzisiejszej debaty prezydenckiej:

Janusz Korwin-Mikke: trzeba zmienić zasadniczo konstytucję. (…) Chcę się wycofać z tych wyborów i poprzeć pana Kukiza, jeżeli UKIP w Wielkiej Brytanii dostanie więcej niż 40 mandatów.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Kingdom_general_election,_2015 - spokojnie Korwin się nie wycofa z wyborów i możemy na niego głosować. :) UKIP zdobył tylko 2 głosy.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
O tym, jak wyglądało wojsko w Polsce kiedyś i jak wygląda ono dzisiaj.
Czyli jak wyglądało? Masa sprzętu układu warszawskiego to chyba jedyny atut. Większość tego złomu ciągniemy za sobą do dzisiaj, więc pod tym względem niewiele się zmieniło. Do tego zgraja komuszków u dowodzenia, których też jeszcze nie ubyło tak wiele. Może regularne wojsko, zgraja sebów z pipidów oderwana od pługa, która nie rzadko ocierała się wręcz o analfabetyzm. A może doktryna i szkolenie wojskowe, które w większej części zakładało bycie mięsem armatnim opierając "taktykę" na tym co zrobili mongoloidzi w czasie wojny podczas marszu na europę? Ty wiesz w ogóle jak prowadzi się wojny dzisiaj a jak wyglądało to nawet 30 lat temu? LWP pod względem wyposażenia i wyszkolenia wypadło by pewnie podobnie jak piaskowi murzyni z afganistanu, których jedyną przewagą jest teren. U nas w dzisiejszych czasach nie schowasz się nawet w lesie, więc sam dopowiedz sobie resztę.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Wietrząc ciekawy temat przed wyborami spodziewałem się wzrostu aktywności na forum, no ale Panowie 13 stron? No gratulacje. Gdyby wybory odbywały się co tydzień to forum znów mogłoby się stać centrum kultury i sztuki  :ok:.

W tym roku wyjątkowo dużo fajnych kandydatów jest, aż trudno mi się zdecydować. Ze wszystkich kandydatów najbardziej podoba mi się postać Pana Grzegorza Brauna. Doceniam jego wiedzę historyczną, rozeznanie geopolityczne, elokwencję, no i oczywiści poglądy zbieżne z moimi. Niestety jest on mało znany, a wybory pomyliły mu się z konklawe, przez co nie wróżę mu wysokiego miejsca. Drugi jest oczywiście bliźniaczy poglądowo Korwin. Ten jednak nie nadaje się na prezydenta, brak mu ogłady w gębie. Niezależnie od partii, w jakiej się wtedy znajdzie, będę na niego głosował podczas wyborów parlamentarnych - nie teraz. Trzeci jest zwolennik jowów Kukiz. Choć jestem pełen wątpliwości co do słuszności jego idei będę głosował właśnie na niego. Kukiz ma szansę porwać elektorat który chce zmian ale nie zgłosuje na dwóch wcześniejszych. Nawet sondaże dają mu największe szanse z tej trójki. Myślę, że głosowanie na niego daje największe szanse na posadzenie pod żyrandolem kogoś odpowiedzialnego za los Polski jeszcze w tych wyborach. Jeśli nie dokonamy zmiany szybko to obawiam się, że okazji ku temu może już w przyszłości w ogóle nie być.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Moje przemyślenia, które udostępniłem na FB:

Do ciszy wyborczej pozostało już zaledwie parę godzin, tak więc najwyższa pora na parę słów z mojej strony.
 Osoby, które znają mnie od lat pamiętają zapewne, że w czasach liceum reprezentowałem raczej lewicowe poglądy. Tym bardziej możecie być zaskoczeni, że po przeanalizowaniu tego, co reprezentują wszyscy kandydaci, zdecydowałem się oddać mój głos na Pana Mariana Kowalskiego. Mam ku temu 5 powodów. Marian ma:
 1. najbardziej polskie imię,
 2. najbardziej polskie drugie imię (Janusz),
 3. najbardziej polskie nazwisko,
 4. najbardziej polską twarz,
 5. a do tego całkiem porządne i odpowiadające mi poglądy.
 Ale w gruncie rzeczy mój wybór jest jednak kierowany szóstym argumentem: Pan Marian to człowiek stanowczy, poważny, zdeterminowany, o silnym charakterze, potrafiący spojrzeć rozmówcy w oczy oraz wysławiający się w sposób zwięzły i zrozumiały. Taki właśnie powinien być Prezydent. Dla porównania mam dla Was filmik pokazujący, jak nasz obecnie panujący Bronek zachowuje się w towarzystwie głowy obcego państwa:
 https://www.youtube.com/watch?v=U3Roj4ypIkw
 Urząd Prezydenta to przede wszystkim urząd reprezentacyjny: taka osoba musi być dobrym mówcą, dyplomatą, musi umieć przekazać swoje postulaty na tego typu spotkaniach. Niestety pierdoła, jaką jest Bronek, nie jest w stanie nawet spojrzeć Obamie prosto w oczy i z tego względu osiągnięcia naszej dyplomacji w rozmowach z USA są jakie są. Potrzebujemy silnego, stanowczego prezydenta, który będzie potrafił rozmawiać z głowami innych państw, niezależnie czy będzie to prezydent USA, Rosji czy dowolnego innego państwa.
 Nie jestem jakimś zagorzałym fanem Kowalskiego, mimo że już kiedyś zadziwił mnie bardzo pozytywnie swoją postawą. Decyzja o oddaniu na niego głosu to kwestia ostatnich kilku dni. Wcześniej skłaniałem się bardziej ku Korwinowi, byłem nawet na wiecu i
kupiłem Korwin Energy Drink. Od czasu wiecu zacząłem jednak poważnie kwestionować sensowność głosowania na niego. Jest to człowiek jak najbardziej inteligentny i oczytany, nadający się do polityki, jednakże brak mu tej powagi, stanowczości i zwięzłości przekazu, które to cechy chciałbym widzieć u prezydenta. Prawdą jest także to, co często mówią o nim jego przeciwnicy - to populista, który ma w zwyczaju srogo naginać różne liczby, aby pasowały do jego poglądów, a inne kwestie przemilczać. Partia Korwina być może dostanie ode mnie głos w wyborach parlamentarnych, ponieważ stoi za nim wiele młodych osób, które mają potencjał, aby coś w tym kraju zmienić.
Brałem pod uwagę także Pana Kukiza, jednakże patrząc z boku na jego kampanię oraz jego elektorat stwierdzam, że jest to raczej wybór dla osób, które nie chcą głosować na kandydatów "systemowych" (Komorowski, Duda, Jarubas) i szukają alternatywy, a Kukiz jako muzyk wydaje im się dobrym sposobem na ulokowanie swojego głosu "sprzeciwu". Sam Kukiz jednak na prezydenta się nie nadaje - nie spotkałem się jeszcze z ani jednym przypadkiem, by ktoś chciał głosować na niego, "bo będzie dobrym prezydentem" - raczej nikt z głosujących na niego nawet nie zastanawia się, jak jego prezydentura faktycznie miałaby wyglądać. Głos na Kukiza uważam więc za głos pusty. W zgodzie z własnym sumieniem głos zamierzam więc oddać na kogoś, o kim uważam, że faktycznie nadaje się na urząd prezydenta, mimo jego nikłych szans na zwycięstwo.
 Inna sprawa, że obecne wybory są w gruncie rzeczy wstępem do październikowych wyborów parlamentarnych. Ani Kowalski, ani Korwin, ani Kukiz, ani żaden inny spośród kandydatów antysystemowych nie mają szans na zwycięstwo w tych wyborach - chodzi raczej o pokazanie rozkładu sił politycznych, żeby pokazać, że w październiku faktycznie głosowanie na partie któregoś z nich może być
sensowne. Dlatego też mimo wszystko ważne jest, abyśmy nie głosowali za obecnym blokiem politycznym, jeśli chcemy w tym kraju jakichkolwiek zmian.
 Dziękuję za uwagę.
Wiem, że od 10 minut trwa cisza wyborcza, ale jebać to. Zapraszam prokuraturę na The Modders.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ostatnie sondaże prezentowały się tak:

Chociaż mam nadzieję że jednak Komorowski dostanie niższe poparcie. Nie rozumiem ludzi, został wybrany pięć lat temu nie sprawdził się, niech ktoś inny go zastąpi. 
Osobiście zobaczyłbym na stołku Kukiza - z czystej ciekawości. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Mówiłem od początku, lecz to co za nim najbardziej przemawia to to, że ma największą szansę na zwycięstwo, przy zdrowych poglądach.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Jutro nastąpi chwila prawdy :D.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
No i jak, zagłosowane?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Wietrząc ciekawy temat przed wyborami spodziewałem się wzrostu aktywności na forum, no ale Panowie 13 stron? No gratulacje. Gdyby wybory odbywały się co tydzień to forum znów mogłoby się stać centrum kultury i sztuki  :ok:.

W tym roku wyjątkowo dużo fajnych kandydatów jest, aż trudno mi się zdecydować. Ze wszystkich kandydatów najbardziej podoba mi się postać Pana Grzegorza Brauna. Doceniam jego wiedzę historyczną, rozeznanie geopolityczne, elokwencję, no i oczywiści poglądy zbieżne z moimi. Niestety jest on mało znany, a wybory pomyliły mu się z konklawe, przez co nie wróżę mu wysokiego miejsca. Drugi jest oczywiście bliźniaczy poglądowo Korwin. Ten jednak nie nadaje się na prezydenta, brak mu ogłady w gębie. Niezależnie od partii, w jakiej się wtedy znajdzie, będę na niego głosował podczas wyborów parlamentarnych - nie teraz. Trzeci jest zwolennik jowów Kukiz. Choć jestem pełen wątpliwości co do słuszności jego idei będę głosował właśnie na niego. Kukiz ma szansę porwać elektorat który chce zmian ale nie zgłosuje na dwóch wcześniejszych. Nawet sondaże dają mu największe szanse z tej trójki. Myślę, że głosowanie na niego daje największe szanse na posadzenie pod żyrandolem kogoś odpowiedzialnego za los Polski jeszcze w tych wyborach. Jeśli nie dokonamy zmiany szybko to obawiam się, że okazji ku temu może już w przyszłości w ogóle nie być.

:ok:

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Zagłosowane, na Korwina :ok:

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ciężko się nie zgodzić z tymi przemyśleniami  :D
Cytat: Krzysztof Bosak
Jestem ostatnią osobą, która ma zamiar narzekać na ciszę wyborczą. Fakt, że wielu dość sprytnie ją omija, ale... to właśnie jej zaleta! Choć przez chwilę kampania wyborcza traci swój festyniarsko-populistyczny charakter, a życie polityczne iskrzy się odrobiną humoru czy inteligencji!
smile emoticon

Z konserwatywnej perspektywy trzeba stwierdzić, że utrzymanie tych publicznych norm i ograniczeń, które nie zostały jeszcze zdemontowane przez oszalałą generację Rewolucji '68 i cały ten trend na kulturowy marksizm, może być rzeczą pożyteczną.

Czy stojąca za ciszą wyborczą niewypowiedziana sugestia, że obywatel być może potrzebuje dnia (całego dnia!!!) na to by przemyśleć jak powinien zagłosować, nie wydaje się Wam bezczelnie reakcyjna? Anachroniczna? Wręcz średniowieczna? Skojarzenia do jakich katolika może doprowadzić fakt istnienia ciszy wyboreczej, to m.in. rachunek sumienia, rekolekcje (czas wyciszenia!), a może nawet post i inne praktyki ascetyczne. To nie są złe skojarzenia.

Rzekłbym, że cisza wyborcza ma w sobie wręcz coś... niedemokratycznego! Nie pasuje do tej całej demolibaralnej układanki, podobnie jak np. postulat wprowadzenia cenzusu przy głosowaniu albo dolna granica wieku dla kandydatów na posła czy prezydenta. To dobrze!

Poza tym, w dzisiejszym zgiełku, wielkim śmietniku informacyjno-emocjonalnym, jaki wspólnie sobie dzień po dniu produkujemy, samo słowo CISZA brzmi jak prowokacja. Cisza? Jako wartość? Narzucona przez przepis prawa? No nie może być. A jednak!

Błogosławione 45 godzin, przez które możemy wyobrazić sobie jak mogłaby wyglądać debata polityczna, gdyby w całości nie została wprzęgnięta w niekończący się kołowrót populizmu, fałszywych pochlebstw i umizgów, pozornych deklaracji i pozornego z nich rozliczania.

Ciszo trwaj!!!

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Poszło na Kukiza, choć początkowo chcialem na Kowalskiego - silny człowiek rozumem, fizycznie i duchem. Jednak mało osób chce na niego głosować, dlatego sądze, ze głos na niego byłby głosem niestety ktory mógły pomóc Kukizowi. Choć mam nadzieje, że i Kowalski sie przyczyni do rozwoju Polski!

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wielu ludzi (w tym mnie) do Kowalskiego nie przekonuje fakt, że jest z RN. Sam w sobie człowiek gada z sensem, jest rozsądny i chce coś zmienić, ale partia z której pochodzi też ma znaczenie.

Btw. daliście się ponieść propagandzie i przynieśliście czarne (bo takie niby mają być na komisji) własne długopisy (bo atrament przy komisji znika xD)? Ja byłem zagłosować i używałem długopisu z komisji koloru NIEBIESKIEGO i szczerze powiedziawszy śmiem wątpić, żeby wybory były ustawione. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wielu ludzi (w tym mnie) do Kowalskiego nie przekonuje fakt, że jest z RN. Sam w sobie człowiek gada z sensem, jest rozsądny i chce coś zmienić, ale partia z której pochodzi też ma znaczenie.

Btw. daliście się ponieść propagandzie i przynieśliście czarne (bo takie niby mają być na komisji) własne długopisy (bo atrament przy komisji znika xD)? Ja byłem zagłosować i używałem długopisu z komisji koloru NIEBIESKIEGO i szczerze powiedziawszy śmiem wątpić, żeby wybory były ustawione. 
Jak beda chcieli to zfalszują wybory i niewazne jaki długopis. Sam wziąłem swój długopis ale niebieski.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ja już powiedziałem swoje na ten temat - ludzie są spierdoleni i będą pierdolić, że wybory są sfałszowane, dopóki ich jedyny, ukochany, wybrany kandydat, zazwyczaj Korwin, nie dostanie większości głosów. No jak facet ma taką retorykę jaką ma to ja się nie dziwię, że większość na niego nie głosuje i wybierają Zgodę i Bezpieczeństwo.
Ja na

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak beda chcieli to zfalszują wybory i niewazne jaki długopis. Sam wziąłem swój długopis ale niebieski.
I o to chodzi. A pieprzonym idiotom na fejsie wydaje się, że jest inaczej. Jak będą uczciwy to długopis z komisji starczy, a jak nie to i tak nic nie poradzisz. 
Oczywiście, po wyborach (i tak wygra Komor, bo taka prawda) te debile będą się pluć, że wyniki zostały sfałszowane, nawet jeśli sondaże będą zgodne z wynikami głosowania.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2672
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak nie ma oficjalnych wyników? Może ktos przybliżyć sprawę, czy może to kolejny debil?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja już powiedziałem swoje na ten temat - ludzie są spierdoleni i będą pierdolić, że wybory są sfałszowane, dopóki ich jedyny, ukochany, wybrany kandydat, zazwyczaj Korwin, nie dostanie większości głosów. No jak facet ma taką retorykę jaką ma to ja się nie dziwię, że większość na niego nie głosuje i wybierają Zgodę i Bezpieczeństwo.
Trudno mieć zaufanie do organizacji sprawującej pieczę nad wyborami, która miała (ma?) system do którego każdy, nawet nieuprawniony, mógł mieć dostęp do systemu, w którym można było zmienić wyniki wyborów i był fatalnie napisany. Tak więc nie dziwota że zaufanie zostało zszargane.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
0,9% dla Mariana- ktoś chyba będzie wylizywał deskę klozetową xD

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry