Wybory prezydenckie 2015 154929 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 154929

Odpowiedzi 450

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie zapominaj jakie branie ma Korwin. :P

https://www.youtube.com/watch?v=F2P5IuKJNi4

Ciekawe czy miałby takie samo, jakby nie był znany  :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
W końcu znalazłem czas by obejrzeć Debatę Prezydencką. Wypowiedzi poszczególnych kandydatów pozostawię bez komentarza, bo jak można skomentować pięciominutowe wypowiedzi gdzie musieli poruszyć trzy tematy i na koniec je podsumować? Komorowski, który de facto najwidoczniej nigdy nie był wliczony w czas antenowy, swoją nieobecnością pokazał jak bardzo szanuje wyborców oraz kontrkandydatów, ale patrząc na to jak wyglądała ta debata - mądrze zrobił. Czasu było niewiele więcej niż na pozwolenie powiedzieć "Tak, mam plan jak to zmienić, ale niestety nie mam czasu by go przedstawić". 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Z tego co czytałem to ponoć ówczesny prezydent po prostu nie bierze udziału w debacie w pierwszej turze, ale nie wiem ile w tym jest prawdy.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co czytałem to ponoć ówczesny prezydent po prostu nie bierze udziału w debacie w pierwszej turze, ale nie wiem ile w tym jest prawdy.

Debata już się odbyła. I rzeczywiście, komorowski nie wziął w niej udziału

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
:facepalm:

(chyba, że to był troll)

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A co mialby robić na tej debacie, jak tam zadawaliby pytania na ktore on nie mialby odpowiedzi? Jak w przypadku WSI "Nie pamietam" "nie wiem"? Przecież to jest człowiek który nie potrafi samodzielnie myśleć, wszystkie swoje (?) przemyslenia i wypowiedzi czyta z kartki. Jeszcze ktoś tam zadałby złe pytanie i musiałby go odwiedzić seryjny samobójca.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A co mialby robić na tej debacie, jak tam zadawaliby pytania na ktore on nie mialby odpowiedzi? Jak w przypadku WSI "Nie pamietam" "nie wiem"? Przecież to jest człowiek który nie potrafi samodzielnie myśleć, wszystkie swoje (?) przemyslenia i wypowiedzi czyta z kartki. Jeszcze ktoś tam zadałby złe pytanie i musiałby go odwiedzić seryjny samobójca.

Choćby to, że z jasnej góry widać najlepiej. Zawsze z góry widać lepiej. Z jasnej góry, najlepiej.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
"Nie głosujmy na człowieka od kur". Co tam jeszcze było? Aha "NIE dla awanturników" (czyli każdego kto nie chce na niego głosować). No i jeszcze ta hipokryzja, gdy mówi o "zgodzie i bezpieczesntwie" jednoczesnie wszystkich nazywając awanturnikami, mówiąc otwarcie źle o kontrkandydatach.

I śmieszy mnie ta reżimowa telewizja. Próbuje działać na psychike typowego janusza i andrzeja. Gdy Kowalski (zresztą najlepszy kandydat według mnie) rozmawiał z dziennikarką to ta od razu zaczęła go wypytywać o jakieś tam fałszywe oskarżenie o pobicie. W głowie janusza i andrzeja juz sie tworzy obraz "Kowalski kogoś pobił, nie nadaje sie na prezydenta" podczas gdy bredzisław komuchowski tez miał kilka spraw o inne incydenty, afery, faile i o to nikt go nie zapyta w studio, przez co w głowie janusza i andrzeja tworzy sie obraz "idealnego kandydata". Ludzie sie dziwią, skad on ma tyle poparcia jak nie znamy nikogo kto chce na niego glosowac - bo my znamy normalnych ludzi, a nie ludzi usieczkanych mózgowo przez rezimową telewizje. Wystarczy zapytać jakiegokolwiek widza tvn'u na kogo głosuje (chociażby moją matule, której nie da sie nic wytłumaczyć i uważa bronka za idealnego dla Polski kandydata) i od razu wyjdzie, skąd ma takie poparcie.

Szkoda tylko, że w wiekszosci głosują na niego staruchy którym i tak sie nic nie zmieni, a dla młodych jest to wyrok tutaj w Polsce. 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zestawienie najnowszych sondaży:
SONDAŻ PREZYDENCKI PRESSMIX (03.05.2015) - Kukiz 13,7%
SONDA ULICZNA (07.05.2015) - Kukiz 20,9%
IBRiS dla SE - Kukiz 14,3%

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No co sobie Korwin poodmacywał na Pyrkonie to jego :D Co do całej bandy kandydatów to mnie tylko jedno dobija, że żaden z nich nie potrafi liczyć. Kolejna sprawa to moce prezydenta są dość ograniczone, a co niektórzy snują wizje jakby mieli zostać prezydentem i  parlamentem w jednym.

Nigdy nie zrozumiem dlaczego rządzą nami debile, a jeżeli pojawi się ktoś rozsądny to i tak jest skazany na porażkę. Razem z żonem głosuję na Brauna. Howgh!

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
@shergar Z definicji u władzy nie są debile, gdyby byli debilami nie byliby u władzy tylko pisali gniewne komentarze w internecie.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiem coś gorzkiego... Politycy to obraz społeczeństwa nie zmienią się jeśli społeczeństwo się nie zmieni.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wybory prezydenckie 2015
#232 2015-05-07, 16:32(Ostatnia zmiana: 2015-05-07, 16:41)
Kolejna sprawa to moce prezydenta są dość ograniczone, a co niektórzy snują wizje jakby mieli zostać prezydentem i  parlamentem w jednym.

Ale zawsze to dobry zwiastun zmian. Poza tym, lepszy ktokolwiek niż ten słup komorowski. Patrząc na tego człowieka robi się po prostu przykro, dopada frustracja, wkurwienie, żal i bezsilność.

"Nie głosujmy na człowieka od kur". Co tam jeszcze było? Aha "NIE dla awanturników" (czyli każdego kto nie chce na niego głosować). No i jeszcze ta hipokryzja, gdy mówi o "zgodzie i bezpieczesntwie" jednoczesnie wszystkich nazywając awanturnikami, mówiąc otwarcie źle o kontrkandydatach.
Bo zgoda i bezpieczeństwo nie jest dla ciebie. Jest dla urzędników, funkcjonariuszy mediów, służb i ludzi często o dyskusyjnym dorobku i przeszłości, którym dzięki "zgodzie" obecnie żyje się dobrze. Oprócz tego masa gnid typu oberkapo żyd bartoszewski (całe szczęście w końcu zdechł), grabowski, fibiak, małysz i reszta swołoczy, która przy okazji kampanii pokazała swą prawdziwą twarz. Oni mają w dupie twój los, więc nic dziwnego że jakie kolwiek głosy sprzeciwu w oczach ich prezydenta to "podżeganie do awantury" i inne dziwne określenia rodem z komunistycznej propagandy.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
tego nawet obiektywnie nie da się uzasadnić, a te pajace dalej się za ukrainą wstawiają i chcą pomagać. 
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polscy-motocyklisci-zawroceni-na-Bialorus-na-ukrainskim-przejsciu-granicznym,wid,17518312,wiadomosc.html

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
@Leinnan
Mam co nieco do czynienia z samorządem wojewódzkim, starostwami, etc. i zdecydowanie podtrzymuję to co napisałem. Administracja samorządowa w PL to tragedia, zarówno jeżeli chodzi o kompetencje, jakość pracy, czy podejście do klienta. W przedsiębiorstwie bądź korporacji przy rozliczaniu zadaniowym i projektowym większość po tygodniu szukałaby sobie pracy. Szczególnie 50+ z mentalnością rodem z PRLu, a niestety głównie ci siedzą na stołkach, to nieporozumienie. Ludzie rozsądni wolą omijać politykę bo to szambo, kliki i nepotyzm.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
@Leinnan
Mam co nieco do czynienia z samorządem wojewódzkim, starostwami, etc. i zdecydowanie podtrzymuję to co napisałem. Administracja samorządowa w PL to tragedia, zarówno jeżeli chodzi o kompetencje, jakość pracy, czy podejście do klienta. W przedsiębiorstwie bądź korporacji przy rozliczaniu zadaniowym i projektowym większość po tygodniu szukałaby sobie pracy. Szczególnie 50+ z mentalnością rodem z PRLu, a niestety głównie ci siedzą na stołkach, to nieporozumienie. Ludzie rozsądni wolą omijać politykę bo to szambo, kliki i nepotyzm.

To jak to jest, że na Zachodzie, o którym prawie każda partia polityczna w Polsce mówi TYLKO dobrze, nie ma tam podobnych problemów?? Ale to jest tak - nic nie powstaje z niczego ani nie znika. W tym wypadku, ten nasz "ukochany" Zachód wyzyskuję Polskę, podczas gdy tacy Niemcy bądź co bądź była III Rzesza - żyją sobie dostatnie, bo żeby ktoś dostał, to ktoś zwyczajnie musi stracić. Polska traci tutaj i traci.. Popatrzmy chociaż na nasze Wojsko Polskie. Luj, że przed '89 było Ludowe Wojsko Polskie, ale tworzyli je Polacy, to było w stanie ochronić nasz kraj. Mimo, że technologia poszła tak naprzód, to mimo wszystko myślę, że gdyby doszło do starcia WP i LWP to oczywiście - LWP by wygrało. Po prostu Zachód nas wyzyskuje, a konkretniej politycy, którzy nie służą ojczyźnie, ale obcym interesom. 

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Jestem przekonany że podobne problemy są wszędzie, mogą one mniej interesować bogate społeczeństwa które czują się bezpiecznie bez względu na popisy polityków, ale problemy takie siakie czy inne są, bo ludzie w ogóle są skrzywieni. nieliczne zdrowe narody które są bardziej oportunistyczne, mniej podatne na naciski z zewnątrz, bogate, dają sobie radę. ci pechowcy którzy mieli dojebane od losu zamiast się od tego raz na zawsze odciąć celebrują swoją pechową historię. słabi jesteśmy jako społeczeństwo. 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
 myślę, że gdyby doszło do starcia WP i LWP to oczywiście - LWP by wygrało.
O czym ty w ogóle pierdolisz.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
myślę, że gdyby doszło do starcia WP i LWP to oczywiście - LWP by wygrało.
O czym ty w ogóle pierdolisz.

O tym, jak wyglądało wojsko w Polsce kiedyś i jak wygląda ono dzisiaj.
Nawet dwóch kandydatów, którzy w sondażach mają największe poparcie, są za oparciem obrony Polski wojskami NATO itd.
Świetnie, że nie potrafią wyciągać wniosków z historii..
W '39 też tak mówili. Wiemy jak się to dalej potoczyło..

Ale dobra, koniec pier******* na dziś  :F

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry