"Nie głosujmy na człowieka od kur". Co tam jeszcze było? Aha "NIE dla awanturników" (czyli każdego kto nie chce na niego głosować). No i jeszcze ta hipokryzja, gdy mówi o "zgodzie i bezpieczesntwie" jednoczesnie wszystkich nazywając awanturnikami, mówiąc otwarcie źle o kontrkandydatach.
I śmieszy mnie ta reżimowa telewizja. Próbuje działać na psychike typowego janusza i andrzeja. Gdy Kowalski (zresztą najlepszy kandydat według mnie) rozmawiał z dziennikarką to ta od razu zaczęła go wypytywać o jakieś tam fałszywe oskarżenie o pobicie. W głowie janusza i andrzeja juz sie tworzy obraz "Kowalski kogoś pobił, nie nadaje sie na prezydenta" podczas gdy bredzisław komuchowski tez miał kilka spraw o inne incydenty, afery, faile i o to nikt go nie zapyta w studio, przez co w głowie janusza i andrzeja tworzy sie obraz "idealnego kandydata". Ludzie sie dziwią, skad on ma tyle poparcia jak nie znamy nikogo kto chce na niego glosowac - bo my znamy normalnych ludzi, a nie ludzi usieczkanych mózgowo przez rezimową telewizje. Wystarczy zapytać jakiegokolwiek widza tvn'u na kogo głosuje (chociażby moją matule, której nie da sie nic wytłumaczyć i uważa bronka za idealnego dla Polski kandydata) i od razu wyjdzie, skąd ma takie poparcie.
Szkoda tylko, że w wiekszosci głosują na niego staruchy którym i tak sie nic nie zmieni, a dla młodych jest to wyrok tutaj w Polsce.