Wietrząc ciekawy temat przed wyborami spodziewałem się wzrostu aktywności na forum, no ale Panowie 13 stron? No gratulacje. Gdyby wybory odbywały się co tydzień to forum znów mogłoby się stać centrum kultury i sztuki
.
W tym roku wyjątkowo dużo fajnych kandydatów jest, aż trudno mi się zdecydować. Ze wszystkich kandydatów najbardziej podoba mi się postać Pana Grzegorza Brauna. Doceniam jego wiedzę historyczną, rozeznanie geopolityczne, elokwencję, no i oczywiści poglądy zbieżne z moimi. Niestety jest on mało znany, a wybory pomyliły mu się z konklawe, przez co nie wróżę mu wysokiego miejsca. Drugi jest oczywiście bliźniaczy poglądowo Korwin. Ten jednak nie nadaje się na prezydenta, brak mu ogłady w gębie. Niezależnie od partii, w jakiej się wtedy znajdzie, będę na niego głosował podczas wyborów parlamentarnych - nie teraz. Trzeci jest zwolennik jowów Kukiz. Choć jestem pełen wątpliwości co do słuszności jego idei będę głosował właśnie na niego. Kukiz ma szansę porwać elektorat który chce zmian ale nie zgłosuje na dwóch wcześniejszych. Nawet sondaże dają mu największe szanse z tej trójki. Myślę, że głosowanie na niego daje największe szanse na posadzenie pod żyrandolem kogoś odpowiedzialnego za los Polski jeszcze w tych wyborach. Jeśli nie dokonamy zmiany szybko to obawiam się, że okazji ku temu może już w przyszłości w ogóle nie być.