Wybory prezydenckie 2015 154459 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 154459

Odpowiedzi 450

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Twierdzisz, że Korwinowi nie zależy na naprawie państwa, bo krytykuje JOWy? Jeśli nie o to chodzi, to oświeć mnie, bo mogłem coś pominąć lub nie zwrócić na coś uwagę.
Bo to zwykły gawędziarz, egocentryk. Człowiek dla którego od wspólnych interesów i racji stanu ważniejsze jest własne przekonanie o które od lat tak zacięcie walczy zakładając co raz to nowe partie i pierdoląc jakieś farmazony o paraolimpiadach i hitlerze, o tym że zawsze się trochę gwałci  mimo że doskonale zdaje sobie sprawę z prowokacyjnego tonu pytań o te kwestie. Jego nie interesuje żadne dobro narodowe a jeśli już to wyłącznie będące efektem pośrednim nieustannego bicia piany jakie uprawia. Najważniejsze jest bycie w centrum uwagi, "masakry", to że imię hitlera pozostanie nieskalane i niezmienne poglądy od 97 lat - rzecz która ma świadczyć jako atut. Temu człowiekowi już coraz bliżej do internetowego mema a nie bycia politykiem. Już nie pierwszy raz na moment przed wyborami odpierdala szopki po raz kolejny zrażając różne grupy ludzi do pewnych poglądów, bo do siebie przez lata "kariery" politycznej zraził już zdecydowanie wszystkich. Cenie jego poglądy ale przez zachowanie jakie prezentuje szanuje tego człowieka coraz mniej. Najlepiej niech już w końcu wypierdala. Jego miejsce jest najwyraźniej w internecie i na puszce napoju energetycznego i nie jest to żaden wynik spisku reżimowych mediów tylko owoce braku pokory, ogłady i obraz ego jakie u januszka jest bardziej rozjebane niż wrak tupolewa.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
@Adanos  Nie równaj Dudy z Kowalskim, widać, że w przypadku pierwszego to bardziej produkt niż polityk.

Przy okazji muszę się podzielić faktem, że przez ostatnie miesiące zmieniłem zdanie o Wiplerze. Widać, że te całe zagrywki, zarówno w akcji z Kukizem jak i z tym zastrzeleniem kibica w Knurowie to pomysł Pszemka. Najpierw środowiska korwinistów, narodowców i kukizowe zgodziły się na swoisty "pakt o nieagresji" by w momencie gdy kandydaci występują razem w najlepszym czasie telewizyjnym zajebać tak srogi nóż w plecy. Na moje jest to wynik tej ich umowy pomiędzy Korwinem a Kukizem o tym, że kandydat z mniejszym poparciem zrezygnuje z startu w wyborach i udzieli poparcia temu drugiemu. Korwinowi to pasowało dopóki Kukiz miał 2 % poparcia, jednak nagle Kukiz ma 10 %, czyli 2 razy więcej od niego. Z głównego rozdającego stał się jednym z partnerów do rozmowy na temat wspólnych list do jesiennych wyborów.

Tak to oczywiście wygląda z mojej strony, czyli osoby która nie ma dostępu do tego jak naprawdę tam te negocjacje przebiegają. Ale właśnie te moje przemyślenia są źródłem twierdzenia, że Korwinowi bardziej jak na zmianie zależy na byciu na świeczniku.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Korwin, to taki drugi Palikot. Jeśli on wygra, to naprawdę się zdziwię.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jeszcze co do Mariana Kowalskiego, jestem zaskoczony z faktu, że był najlepiej ubranym kandydatem :D

Trzy najciekawsze kreacje wychwycone podczas debaty prezydenckiej. Andrzej Duda w porządnym ciemnym garniturze, z ładnym niebieskim krawatem. U Janusza Palikota zwraca uwagę miękka linia ramion i szerokie klapy (szkoda, że krawat jest zbyt wąski w stosunku do klap). Mankiety koszuli są chyba za długie, natomiast u Dudy zbyt krótkie. Na koniec wizerunkowe zaskoczenie Marian Kowalski. Jedyny kandydat z poszetką w brustaszy. Chłop na schwał. Biorąc pod uwagę jego sylwetkę, to garnitur leży naprawdę znakomicie. Wszystko dopieszczone do ostatniego detalu, łącznie z rogami kołnierzyka stykającymi się z klapami.

Edit@ W sumie przypomniało mi się, że swego czasu Samoobrona miała najlepiej ubranych posłów w Sejmie(wymagane potwierdzenie :F )

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Biorąc pod uwagę jego sylwetkę, to garnitur leży naprawdę znakomicie.

Czyli co? No kurwa co za idiota to pisał :facepalm:. To chyba oczywiste, że na postawnej, dobrze zbudowanej osobie ubrania, zwłaszcza te szyte na miarę będą prezentowały się lepiej niż na jakimś palikmiocie 70kg wagi.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
No nie wiem, ja nie chciałbym tak wyglądać.

A co to ma do rzeczy?

To, że 80% ludzi kieruje się tym co zobaczy w takim programie. Telewizja podchodzi do kandydatów z mniejszym poparciem jak do błaznów. Czemu? Sam nie wiem, może faktycznie po to by wspierać główne partie.

Z obecnych kandydatów najlepszy wydaje mi się Kukiz.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Wybory prezydenckie 2015
#206 2015-05-06, 18:29(Ostatnia zmiana: 2015-05-06, 19:16)
zapomnijcie o jowach, kukizach, korwinach, kowalskich i reszcie, znoszeniu podatków, realnej naprawie państwa, kwocie wolnej od podatku, obniżeniu wieku emerytalnego i wszystkim tym co tak dobrze brzmi, wypowiadane nieraz przez osoby które sprawiają wrażenie pomylonych.

zapomnijcie, chyba że poza pitoloeniem o żalami na forum zależy wam na zmianie, zdecydujcie się na jednego z nich, na tę jedną osobę która będzie najlepiej reprezentowała urząd prezydenta i na niego zagłosujcie, w innym wypadku z całą pewnością znowu wygra komorowski.

po tej debacie która choć słaba, to w zasadzie chciałbym głosować na każdego poza dudą, ogórkiem, kukizem (jest dziecinny, małostkowy i poza jowami najlepsze co miał do powiedzenia to wyśpiewał w tym utworze
https://www.youtube.com/watch?v=yDIcmNZOlk0
) i tym kolesiem który ciągle odwoływał się do boga (takich boję się najbardziej, bez wzlędu na ich intencje) problem jaki widzę jest taki że jak thoro słusznie powiedział jest wybór, kurwa jak nie zagłosujemy na jednego który ma najwięcej cech wspólnych, w innym wypadku głosy się rozproszą i w kolejnej debacie przed drugą turą dostaniemy okładających się jak pawiany gównem dudę i komorowskiego. kurwa mam serdecznie dosyć takiej polski.

z sondy w tym temcie wynika że jest jeden taki, dajmy mu szansę.

max ciekawie mówi
https://www.youtube.com/watch?v=GgxHuSo9m6E

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
kukizem (jest dziecinny, małostkowy i poza jowami najlepsze co miał do powiedzenia to wyśpiewał w tym utworze
Ale przemawia za nim autentyczność. Nie można zaprzeczyć, że temu człowiekowi naprawdę zależy na losie polski i tą prostą intencją przekonuje do siebie elektorat, czego nie mógł zrobić jkm pierdoląc przez kilkadziesiąt lat o hitlerze. To nie jest mój kandydat a nawet uważam, że to niewolnik własnej idei ale jeśli będzie potrzeba, to zagłosuje na niego. Lepszy taki prezydent, niż kolejne lata zgody i bezpieczeństwa czy jakiś bezpłciowy pizduś z pisu z gównianym programem politycznym "dla wszystkich" - wszystkim dajcie i nikomu nie zabierajcie.

tym kolesiem który ciągle odwoływał się do boga (takich boję się najbardziej, bez wzlędu na ich intencje)
Co ciekawe, wizja tego człowieka nie ma nic wspólnego z katolickim ostracyzmem. Obejrzyj sobie wywiad, który już chyba pojawiał się w tym temacie:

https://www.youtube.com/watch?v=G9iZdyFN2I0

Mnie ten człowiek, jako osobę która kościoła nie lubi od małego dziecka przekonuje w pełni. Wszystko to na pierwszy rzut oka może się nie podobać, jednak kilka materiałów z tym panem jasno pokazuje, że mamy do czynienia z człowiekiem inteligentnym. Przy jego retoryce nawet wizja intronizacji jezusa króla polski wydaje się co najmniej akceptowalna. W 1 z 10 ze względu na formułę debaty teleturnieju wypadł średnio, jednak słuchanie wywiadów z braunem to sama przyjemność.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Wybory prezydenckie 2015
#208 2015-05-06, 19:57(Ostatnia zmiana: 2015-05-06, 20:08)
jest autentyczny, ale w tej kategorii był już jeden wałęsa, który choć prostak to jednak miał za sobą prawie 20 lat walki o coś pozytywnego, a jowy nie są bezpośdrednim rozwiązaniem problemu polski.

autentycznie nic tutaj nie ma, nalepki, plakaty, darowizny, jowy i kalendarz spotkań.
http://kukiz.org

powiem więcej, sprawa z jowami wydaje mi się zbyt nieprzewidywalna, to czego oczekuje kukiz z tym co mogą demokratycznie wybrać obywatele, może się zmienić z jeszcze większy burdel. dobre chęci i pobożne życzenia zazwyczaj się nie sprawdzają, gdy decyzja zależy od tak wielu ludzi, którzy są tak bardzo podzieleni.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Narzekaj na JOWy będąc za Korwinem który chce je wprowadzi(jest w projekcie konstytucji).
Narzekaj na Katolicyzm Brauna będąc za Korwinem którego projekt konstytucji zaczyna się od słów "W imię Boga Wszechmogącego!".

Leinnan nadal stara się poważnie traktować rozmówcę...

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nie narzekam na jowy, nie widzę w nich jedynego rozwiązania. narzekam na katolicyzm bo boga nie ma i powoływanie się na niego w każdej wypowiedzi jest dla mnie tym samym co powoływanie się na wróżkę zębuszkę, i niestety nieskończenie bardziej niebezpieczne niż wróżka. nie przeszkadzają mi katolicy dopóki nie zachowują się równie nachalnie jak pedały na paradzie.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
zbaczam z tematu, ale chcesz powiedzieć że historia potopu albo jak powstał świat to natchnione prawdy a nie wynikające z braku wiedzy przekonania?
Opowieść o potopie ma swoje źródła nie tylko w Biblii, ale także w innych źródłach starożytnych na każdym kontynencie. Przypadek? Dawno temu czytałem te podania i były dość podobne - przyczyny i skutki. Jaka mogła być przyczyna potopu? Mogła powstać fala tsunami, albo kilka takich fal. Mógł się stopić jakiś górski lodowiec. Oczywiście to nie mogło zalać całej Ziemi. Zważywszy na to że cywilizacje były budowane nad rzekami, nad terenami nizinnymi, więc zalanie takich terenów nie byłoby niemożliwe. A to dla ówczesnych ludzi był cały świat.

Stworzenie świata. Na początku było rozdzielenie światła od ciemności - wielki wybuch. Stworzenie Słońca, gwiazd. Na Ziemi po kolei roślinności, zwierząt wodnych, powietrznych, lądowych i na końcu człowieka - czyli tak jak mówi teoria ewolucji.

https://www.youtube.com/watch?v=0ubJkrUHoOU

To tylko pokazuje, że JOWy nie są takie fajne. Obecnie w Senacie 97 senatorów jest z PO i PiS, więc głosowanie na Kukiza, który jest zwolennikiem JOWów, może nie być dobrym wyborem.

Jak ja to widzę takie wypowiedzi to po prostu.. Nie mogłeś odnieść się do tego co wcześniej napisałem? Bajeczki.. Sorry, ale nie ma na to żadnych dowodów naukowych. To tak jakbyś mówił teraz, że Zeus istnieje, bo przecież są pioruny, uderzają w Ziemię, a to oznacza jego gniew i oczywiście ludzie dawno zapomnieli myśleć o nim poważnie toteż nie ustaje w waleniu piorunami  :F A nie.. Przepraszam. To Posejdon jest prawdziwy, przecież jakoś statki ciągle są zatapiane na morzach i oceanach.. Niestety nic nie jest w stanie ujarzmić jego złości  :lol:
Teoria ewolucji teorią ewolucji. Zauważ tylko, że to co ty przytaczasz nie różni się wiele od tego co stwierdziłem (ironicznie) przed chwilą.  :pokerface:

Wyborcy Korwina + ideologia Korwina + KK = nowoczesny nazizm  :pokerface:
W końcu sam JKM wiele razy wspominał o "wspaniałościach" Hitlera.. I nie, nie oglądałem tylko wyciętych fragmentów, tylko w całości. Wybacz, ale jeśli ktoś myśli w ten sposób to stanowi on pewne zagrożenie dla pozostałej większości, to nie może ktoś taki rządzić 40 milionowym państwem. Sama demokracja, nieprawdaż?

Sprawdzone info  :ok:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
korwin o hitlerze, pokaż te kawałki jak wspominał o jego wspaniałości... korwin ma poziom obiektywizmu postawiony na poziomie nieosiągalnym dla wielu, może pochwalić kogoś za coś co zrobił dobrze co wydaje się oczywiste gdy chcemy chwalić normalnych ludzi, ale gdy obiektywnie chwali się morderce za to co zrobił dobrze, no kurwa czy morderca nie może robić pewnych rzeczy dobrze, to że przez 90% czasu jest OK a przez 10% morduje to nie można powiedzieć o nim że choć morderca to w pewnych kwestiach jednak był całkiem normalny? 

https://www.youtube.com/watch?v=ET9x5nNK3I4

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
A gdzie palikot na ankiecie? :trollface:, żart JKM ewentualnie Kukiz.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
korwin ma poziom obiektywizmu postawiony na poziomie nieosiągalnym dla wielu, może pochwalić kogoś za coś co zrobił dobrze co wydaje się oczywiste gdy chcemy chwalić normalnych ludzi, ale gdy obiektywnie chwali się morderce za to co zrobił dobrze, no kurwa czy morderca nie może robić pewnych rzeczy dobrze, to że przez 90% czasu jest OK a przez 10% morduje to nie można powiedzieć o nim że choć morderca to w pewnych kwestiach jednak był całkiem normalny?
Jako człowiek inteligentny powinien również jednak wiedzieć, że taka retoryka nie do końca trafia do przeciętnego człowieka. Ludzie nie są obiektywni i to już nie chodzi nawet o jakieś "racje". Ludzie lubią identyfikować poszczególne osoby, poglądy z emocjami więc nic dziwnego, że wielu zapala się czerwona lampka gdy tylko padnie imie hitlera (które pozostanie nieskalane  :lol2:). Z drugiej strony, ja osobiście uważam że te wywody o hitlerze, kobietach nie są nikomu potrzebne, zwłaszcza w kontekście prowadzenia polityki i aspiracji do pełnienia funkcji publicznych. To jest sztandarowy przykład arogancji i egocentryzmu joana mekki kiedy to "racja" jest ważniejsza od aspiracji

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Wybory prezydenckie 2015
#215 2015-05-06, 21:04(Ostatnia zmiana: 2015-05-06, 21:20)
tak, korwin ma odpały, ale wolę go takiego, niż dudę albo komorowskiego. przesłodzone i ogólnikowe słowotoki dudy są ciekawsze? czy może szlachciurskie gaworzenie komorowskiego? xD

jestem tym pokoleniem które wchodziło w tę niby demokrację z wielkimi oczekiwaniami, i mam wielkie poczucie tego że mnie w chuja robią od 25 lat, jest niby fajnie, mogę sobie pojechać gdzie chcę, jak postoję w kolejce do ambasady to nawet do chicago, ale nic nie zmieni tego, że moje oczekiwania były jakby kurwa zupełnie inne w stosunku do tego co zrobili politycy. to być może najlepszy czas żeby coś zmienić.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
tak, korwin ma odpały, ale wolę go takiego, niż dudę albo komorowskiego

Ty wolisz, ja wole ale oprócz nas jest kilkadziesiąt innych milionów osób w tym kraju, których nie koniecznie przekonują twierdzenia, że "zawsze się trochę gwałci" i chyba w końcu warto wziąć to pod uwagę.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Wybory prezydenckie 2015
#217 2015-05-06, 21:30(Ostatnia zmiana: 2015-05-06, 21:35)
głupi przykład, ale skąd ta fascynacja lasek filmem 50 twarzy greja? inaczej, to trochę tak jak prawie każda ci powie że rozmiar się nie liczy, ale dała by dupy murzynowi z grubym kutasem  :lol2:

odpał korwina, ale wciąż niegroźny, w stosunku do dudy który słucha episkopatu polski

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie zapominaj jakie branie ma Korwin. :P

https://www.youtube.com/watch?v=F2P5IuKJNi4