Wybory prezydenckie 2015 154364 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 154364

Odpowiedzi 450

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Fareus
Labirynt

Wybory prezydenckie 2015
#40 2015-04-07, 12:59(Ostatnia zmiana: 2015-04-07, 17:01)
Lansjer do Ciebie
https://www.youtube.com/watch?v=ZKoLfyCf3zY

Myślisz, że ludzie powinni chodzić do głosowania, kompletnie się nie znając? Demokracja to chory ustrój. Nie dlatego, że ludzie to idioci ( w sporej większości), ale dlatego że idą do urn kompletnie nie znając się na polityce (w sumie jest to konsekwencja tego, że są idiotami). Nie znam się na czymś nie wypowiadam się, proste. Gdyby ludzie użyli mózgu (jak np. Zkirtaem), to nie byłoby dzisiaj płaczu, że rządzą nami złodzieje. Choć idioci nie wiedzą dlaczego są złodziejami, jednak i tak ich tak będą nazywać. Przejdź po ulicy i się popytaj kto jest premierem, marszałkiem itp. Większość ludzi nie wiem, lecz do urny, i tak pójdzie.

To jest właśnie Demokracja. Każdy ma głos, nawet ten który się nie zna, każdy ma prawo do decydowania o swoim kraju, jeżeli myślisz że jest inaczej to ustrój totalitarny byłby ci bliższy.

Nie pierdol głupot. To, że dla mnie demokracja nie ma racji bytu, oznacza, że jestem za ustrojem totalitarnym? Śmiesznyś.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Noo, zaoranie Korwina rzadko się zdarza :D Miałem dużo gorsze wyobrażenie o Kowalskim.
https://www.youtube.com/watch?v=TZFJYZlgB9Y
- na tym spocie nie sprawia wrażenia zbyt ogarniętego. Raczej naiwnego nacjonalisty-idealisty.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
No, spot jest tragiczny.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
jaki kandydat taki spot.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem zaskoczony, że nikt nie popiera/nie wspiera Kukiza. Facet - w przeciwieństwie do Mariana i Majka - nie ma elektoratu NEGATYWNEGO, a cel ma tak samo "szczytny". Wiemy, że część nie zagłosuje na RN, bo to "naziole". To samo z Korwinem, z tym że tutaj wachlarz argumentów przeciw jest o wiele szerszy. Jednocześnie Paweł jest bardziej rozpoznawalny niż Braun i ma większe poparcie społeczne (bodajże 104 tyś zlożonych przez Brauna, ponad 200 tyś przez Pawła. przyp. obaj bez struktur). Jedyne czego mu brakuje to wyglądu i ogłady, co jest oczywiście bardzo ważne. Zauważcie, że start Kukiza wbrew pozorom nie wywołał powszechnego śmiechu, a po tym jak zebrał dwa razy więcej niż jest to wymagane podpisów to nawet na takich serwisach jak natemat facet zebrał gratulacje. Ma proste hasła, może czasem zbyt proste, ale przemawiające do ludzi. Uważam, że tydzień przed wyborami wszyscy antysystemowi kandydaci powinni zrezygnować na rzecz Pawła, amen.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jestem zaskoczony, że nikt nie popiera/nie wspiera Kukiza. Facet - w przeciwieństwie do Mariana i Majka - nie ma elektoratu NEGATYWNEGO, a cel ma tak samo "szczytny". Wiemy, że część nie zagłosuje na RN, bo to "naziole". To samo z Korwinem, z tym że tutaj wachlarz argumentów przeciw jest o wiele szerszy. Jednocześnie Paweł jest bardziej rozpoznawalny niż Braun i ma większe poparcie społeczne (bodajże 104 tyś zlożonych przez Brauna, ponad 200 tyś przez Pawła. przyp. obaj bez struktur). Jedyne czego mu brakuje to wyglądu i ogłady, co jest oczywiście bardzo ważne. Zauważcie, że start Kukiza wbrew pozorom nie wywołał powszechnego śmiechu, a po tym jak zebrał dwa razy więcej niż jest to wymagane podpisów to nawet na takich serwisach jak natemat facet zebrał gratulacje. Ma proste hasła, może czasem zbyt proste, ale przemawiające do ludzi. Uważam, że tydzień przed wyborami wszyscy antysystemowi kandydaci powinni zrezygnować na rzecz Pawła, amen.

Zgadzam się. Ze wszystkich tu dostępnych Kukiz jest chyba najlepszym wyborem (chociaż Pawła Tanajno nie znam za dobrze, z prezentuje się nie najgorzej).

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
jaki kandydat taki spot.
Kolejny kurwa mistrz ciętej riposty  :facepalm: Pomyśl zanim coś napiszesz.
Nie wiem kurwa czy ktokolwiek z takich jak ty ma w ogóle pojęcie, że Marian rzucił wszystko w pizdu, wyjebali go z roboty, bo nie chcieli mu dać urlopu na nawet tydzień a całe te spoty, sroty i inne gówna robi z własnych ew. oszczędności + z pomocą bezinteresownych młodych

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 Marian rzucił wszystko w pizdu, wyjebali go z roboty, bo nie chcieli mu dać urlopu na nawet tydzień
zajebiście to świadczy o nim, jako o odpowiedzialnym kandydacie na prezydenta. 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Kukiz też z własnych pieniędzy, plus darczyńców, robi swoją kampanię.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
 Marian rzucił wszystko w pizdu, wyjebali go z roboty, bo nie chcieli mu dać urlopu na nawet tydzień
zajebiście to świadczy o nim, jako o odpowiedzialnym kandydacie na prezydenta.
Widzę, że dalej chuj rozumiesz.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Spot słaby, ale ten jego głos, tylko prawdziwi ojcowie narodu taki mają.
https://www.youtube.com/watch?v=oOcBRyQtb_w

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To wytłumacz, bo rzeczywiście nie czaję

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Noo, zaoranie Korwina rzadko się zdarza
Korwin jest najczęściej zaorywany przez samego siebie. Dobrze to Gwiazdowski opisał:
Chcąc uprawiać politykę – a Korwin, w odróżnieniu ode mnie deklaruje, że chce – mając tak wspaniałą ideę (bo idea wolności jest ideą wspaniałą) i taki potencjalny elektorat (są nim spragnieni wolności przedsiębiorcy z rodzinami, sfrustrowani wszystkimi politykami), trzeba się naprawdę bardzo starać, żeby nie wygrać wyborów. I zdaje się, że Korwin stara się jak może, rzucając co jakiś czas bon moty, które dyskredytują go w oczach wyborców, których głosów potrzebuje by wygrać wybory

jaki kandydat taki spot.

Nadal go uważam za lepszego kandydata od Wilka i Korwina, ludzi z partii zarzucającej całej reszcie, że nie znają się na gospodarce i tylko oni mogą uratować ten kraj. Tylko jednocześnie ich prowadzenie finansów jest na takim poziomie, że Państwowa Komisja Wyborcza odrzuciła ich sprawozdanie finansowe za 2013 rok. Tacy z nich eksperci. Tutaj piękne pokazane jak bardzo populistyczne są ich propozycje:
https://www.youtube.com/watch?v=9TZBtQoZqjg

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
po prostu uważam, że ja - sam ja, osobiście - nie jestem wystarczająco kompetentny żeby decydować o rządzących naszym krajem.

I tym właśnie sposobem oddajesz głos i wolę ludziom, którzy wiedzę i poglądy czerpią z telewizji. Przy takiej argumentacji nie jest to nawet konformizm. To jest czysty debilizm.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ale @Zkirtaem stwierdził, że się na tyle nie zna i nie chce brać odpowiedzialności. Ma głosować na Kukiza bądź Korwina bo to modne?

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
po prostu uważam, że ja - sam ja, osobiście - nie jestem wystarczająco kompetentny żeby decydować o rządzących naszym krajem.

I tym właśnie sposobem oddajesz głos i wolę ludziom, którzy wiedzę i poglądy czerpią z telewizji. Przy takiej argumentacji nie jest to nawet konformizm. To jest czysty debilizm.

Lepiej nie głosować wcale, niż głosować nie mając o tym zielonego pojęcia (np. trzy czwarte Narodu Polskiego).

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Lepiej nie głosować wcale, niż głosować nie mając o tym zielonego pojęcia (np. trzy czwarte Narodu Polskiego).

Dokładnie ci którzy zagłosują na tych samych starych chujów karierowiczów. Zresztą jeśli ktokolwiek wierzy że idąc na wybory i ustalając nowe władze zmienia się cokolwiek jest skończonym idiotą. Partie prowadzą do klik a kilki prowadzą do kolesiostwa. Polskie partie rujnują ten kraj wysprzedając go spekulantom (państwowe lasy) oraz zabijając biznes polski wspierając tym niemieckich i francuskich przedsiębiorców. Tak jak kiedyś słuchali się Moskwy teraz słuchają się Brukseli/Niemca. Patrzenie na władze jako wyznacznika standardów życia jest błędne bo ten ci nie pomoże. Lepiej brać się za siebie i wycisnąć z systemu jak najwięcej się poprzez asertywne zastosowanie swoich umiejętności i pomnożonego kapitału.

Ja tylko żałuję że Brunowi K. nie udało się wysadzić tego sejmu. Śmierć przez eksplozję była by adekwatną karą dla tych wszystkich zdrajców narodu.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ale @Zkirtaem stwierdził, że się na tyle nie zna i nie chce brać odpowiedzialności. Ma głosować na Kukiza bądź Korwina bo to modne?
Ale i tak bierze odpowiedzialność na siebie, bo nie chce głosować. ;)
Najlepiej by było się po prostu zainteresować się i wybrać najlepszą opcję wg swojego zdania, a nie umywać ręce jak Piłat - co złego to nie ja. ;)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Tutaj piękne pokazane jak bardzo populistyczne są ich propozycje:
https://www.youtube.com/watch?v=9TZBtQoZqjg

Obejrzałem parę minut i nie stwierdziłem tego co Ty. Wskaż jakiś konkretny moment.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
To może czas najwyższy zainteresować się trochę polityką? Skończyć pierdolić i wziąć się do roboty?

0 użytkowników
Do góry