Wybory prezydenckie 2015 154641 450

Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach prezydenckich 2015?

Grzegorz Braun
11 (15.5%)
Janusz Korwin-Mikke
37 (52.1%)
Marian Kowalski
4 (5.6%)
Paweł Kukiz
16 (22.5%)
Paweł Tanajno
1 (1.4%)
Jacek Wilk
2 (2.8%)

Głosów w sumie: 71

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 6.04.2015 roku

Wyświetleń 154641

Odpowiedzi 450

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Lepiej nie głosować wcale, niż głosować nie mając o tym zielonego pojęcia (np. trzy czwarte Narodu Polskiego).
To może czas najwyższy zainteresować się trochę polityką? Skończyć pierdolić i wziąć się do roboty?
Nie każdego to może obchodzić i może mieć to w dupie. Ale jeżeli tak jest to nie ma prawa narzekać, że jest źle. Tak to wygląda w teorii. W praktyce nawet jak się zainteresujesz, poczynisz kroki, żeby trochę się zagłębić, a na końcu oddasz głos, to i tak chuja to da. I tak większość ludzi, którzy głosują na PiS (nie wiem jak PO), nie zagłosują na inną partię, bo są starymi, głupimi konserwatystami, którzy w pokoju mają ołtarzyk Jana Pawła II, Rydzyka i Kaczyńskiego. Tym ludziom do mózgów nie docierają już różne rzeczy i tak już zostanie.
Jeśli miałoby się coś ruszyć, to trzeba by było solidarności całego państwa w walce z dewotami. Na coś takiego raczej nie ma szans.
Moim zdaniem za lat ileśtam to się zmieni, ale przyjdzie nam jeszcze długo poczekać.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Jeśli miałoby się coś ruszyć, to trzeba by było solidarności całego państwa w walce z kucami. Na coś takiego raczej nie ma szans.
Moim zdaniem za lat ileśtam to się zmieni, ale przyjdzie nam jeszcze długo poczekać.
Dalej to brzmi tak fajnie?

@Żadna Głupia Spółgłoska
Obejrzałem parę minut i nie stwierdziłem tego co Ty. Wskaż jakiś konkretny moment.
Jeśli nie chce ci się oglądać nawet całego odcinka to tym bardziej nie wymagaj ode mnie bym ci go jeszcze streścił i opisał.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jeśli miałoby się coś ruszyć, to trzeba by było solidarności całego państwa w walce z kucami. Na coś takiego raczej nie ma szans.
Dalej to brzmi tak fajnie?

Z tego co wiem to kuców jest 4 procent, a nie 30.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Lepiej nie głosować wcale, niż głosować nie mając o tym zielonego pojęcia (np. trzy czwarte Narodu Polskiego).

Bierna postawa wobec wyborów to tak jakbyś właśnie oddał głos zgodny z wyborem powszechnym. W tym wypadku zgoda i bezpieczeństwo  :facepalm:.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
@Żadna Głupia Spółgłoska
Obejrzałem parę minut i nie stwierdziłem tego co Ty. Wskaż jakiś konkretny moment.
Jeśli nie chce ci się oglądać nawet całego odcinka to tym bardziej nie wymagaj ode mnie bym ci go jeszcze streścił i opisał.
Przepraszam, nie miałem akurat wtedy tyle wolnego czasu ani także nie mam nielimitowanego internetu, dlatego też poprosiłem Cię, żebyś wskazał jakiś konkretny moment, którego powinienem posłuchać. Nie wymagam od Ciebie streszczeń.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Bierna postawa wobec wyborów to tak jakbyś właśnie oddał głos zgodny z wyborem powszechnym. W tym wypadku zgoda i bezpieczeństwo  :facepalm:.

Nie to nie jest to samo, co oddanie głosu zgodnego z wyborem powszechnym.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Polecam obejrzeć wywiad z Grzegorzem Braunem, nie jest tak długi ja pozostałe, a w pełni obrazuje poglądy pana na którego będę głosował.
https://www.youtube.com/watch?v=F9NU-f9N2oM

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel

Nie to nie jest to samo, co oddanie głosu zgodnego z wyborem powszechnym.
Jak to nie? Jest to zwyczajne uciekanie od odpowiedzialności, nie chcemy sobie później  wyrzucać "cholera, ja na niego głosowałem, to pośrednio moja wina" dlatego też pod jakimkolwiek pretekstem nie głosujemy, a później mamy pełne prawo do krytyki obecnej sytuacji w kraju, ale tylko w teorii. Wygrywa osoba z największą liczbą głosów - wybór powszechny, a my nie oddając głosu przekazaliśmy swój głos publice. To jest to samo co podążanie za stadem, a raczej bycie przez nie ciągniętym.

Niestety rozumiem też Meę i sam mam podobną postawę, nie znam się i nie chcę się znać - to nie głosuję; wychodzę z założenia że nieważne na kogo bym nie zagłosował i tak guzik to da. Żaden z kandydatów nie poprawi sytuacji w kraju na tyle żebym był z niej zadowolony i zaczął poważnie myśleć o powrocie. Problemem jest wywiązywanie się z obietnic wyborczych oraz fakt że mamy władzę wieloetapową co nie dość że strasznie wydłuża procedury, to jeszcze pozwala na swobodne zrzucanie winy i wygodne tłumaczenia.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Problem polega przede wszystkim na obietnicach wyborczych, bo naobiecują, a prawda jest taka, że prezydent nie ma żadnej realnej władzy.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jak to nie? Jest to zwyczajne uciekanie od odpowiedzialności, nie chcemy sobie później  wyrzucać "cholera, ja na niego głosowałem, to pośrednio moja wina" dlatego też pod jakimkolwiek pretekstem nie głosujemy, a później mamy pełne prawo do krytyki obecnej sytuacji w kraju, ale tylko w teorii. Wygrywa osoba z największą liczbą głosów - wybór powszechny, a my nie oddając głosu przekazaliśmy swój głos publice. To jest to samo co podążanie za stadem, a raczej bycie przez nie ciągniętym.

Normalnie, too nie jest to samo. Nigdzie nie pisałem, że to dobre podejście, że jak się nie znam, to nie głosuję, ale lepiej jest nie głosować wcale, niż głosować na kogoś, bo inni tak robią i będę wtedy patriotą.

Problem polega przede wszystkim na obietnicach wyborczych, bo naobiecują, a prawda jest taka, że prezydent nie ma żadnej realnej władzy.

Oczywiście, że ma władze. Prezydent to może nie premier, lecz i tak może robić wiele, choć prawda, że część kandydatów pierdoli takie smuty, że uszy bolą.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przedstaw mi teraz proszę dokładnie jaką ma władze prezydent :lol2::lol2:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ogólnie wielką władze. Ale nasz aktualny prezydent jest głupią marionetką, ktora bez rozkazku nie umie nic zrobic i odpierdala glupoty (szogun, drzemka, krzeslo i tak dalej). Za to czytanie z kartki słów napisanych przez jego zwierzchników wychodzi mu idealnie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Powtórzę się jeszcze raz: Jaką dokładnie ma niby "wielką" władzę prezydent? :lol2: Wiecie cokolwiek o uprawnieniach prezydenta czy tylko gadacie? xd

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Liberum veto i amnestia, generalnie nic poza tym.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przy czym to pierwsze może zostać łatwo odwołane większością głosów sejmu (3/5).

@Leinnan nie wiem, czy to było do mnie czy do Werewolfa, ale ten artykuł chyba pokazuje jak bardzo bezużyteczny jest prezydent. Podkreśla jedynie to, że prezydent jest po to, żeby być.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie gadaj nawet, masz tam długo listę co prezydent może, to jest dla Ciebie nic? Już sam fakt, że ma inicjatywę ustawodawczą to ogromnie dużo. To, że jest to tylko urząd reprezentacyjny to nie do końca prawda, poza tym, jeżeli ktoś reprezentuje tak jak Bronek w Japonii, no to sam widzisz. Gdyby prezydent był wykształcony, oczytany, inteligentny i miał trochę oleju w głowie, to mógłby się przysłużyć państwu wewnątrz i godnie je reprezentować.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Feraus, gothicman bije do ilości rzeczy które musi z kimś uzgadniać, albo że wcale tak ciężko nie jest by jego decyzje zanegować. 
Przez ostatnią kadencję niewiele się słyszało o prezydencie, a jak już się słyszało - to jego wtopach. Nie pamiętam zbyt wielu sytuacji w których prezydent rzeczywiście używał swojej władzy. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie gadaj nawet, masz tam długo listę co prezydent może, to jest dla Ciebie nic? 
To co tam pisze, to faktycznie jest nic.
Już sam fakt, że ma inicjatywę ustawodawczą to ogromnie dużo. 
Tak, którą każdy może zablokować. Porównać tą sytuację można do inicjatywy 500000 obywateli, także to nic nie znaczy.
To, że jest to tylko urząd reprezentacyjny to nie do końca prawda, poza tym, jeżeli ktoś reprezentuje tak jak Bronek w Japonii, no to sam widzisz. 
W prawie faktycznie, w rzeczywistości tylko urząd reprezentacyjny. Prezydent Kaczyński, Kwaśniewski, Wałęsa także zbytnio nic nie zrobili. No dobra, dzięki Kwaśniewskiemu jesteśmy w UE, a reszta? Nie możesz twierdzić, że każdy z nich osobna jest debilem. Nawet jeśli nie lubię Kaczyńskiego to sorry, ale na pewno nie był głupim człowiekiem. Pamiętam też, że blokował ustawy, głównie PO (bardzo profesjonalne), co i tak kończyło się blokowaniem głosów prezydenta. Tutaj trzeba przyznać pkt. Bronkowi, że faktycznie blokował inicjatywy zarówno PO, jak i PISu. 
Gdyby prezydent był wykształcony, oczytany, inteligentny i miał trochę oleju w głowie, to mógłby się przysłużyć państwu wewnątrz i godnie je reprezentować.
Tak się składa, że trzech ostatnich prezydentów jest wykształconych i jakoś to dużo nie dało. Ale generalnie się zgodzę, że jako osoba mógłby wiele zdziałać, ale nie jako urząd. Innymi słowy, sam w sobie urząd prezydenta nic nie daje.

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy czym to pierwsze może zostać łatwo odwołane większością głosów sejmu (3/5).
Pozwól, że wspólnie ocenimy czy rzeczywiście łatwo. Rozważmy to w świetle ustawy o "emeryturach 67": spójrzmy na rozpiskę głosowania http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&7&14&36
Za ustawą głosowało 268 posłów, a przeciw 185. Oznacza to, że w przypadku prezydenckiego weto i tego samego rozkładu głosów, brakowałoby 4 głosów aby to przeszło. Jesienią mamy wybory, więc skład Sejmu się zmieni, czas pokaże jak. To tyle w tym temacie.
Pamiętajcie również, że urzędujący prezydent ze względu na swój tytuł ma dostęp do mediów, może wygłosić orędzie do narodu i dysponuje dużym budżetem. Ponadto ma dysponuje kancelarią prezydencką, czyli szeregiem ekspertów. Składając różne wnioski do Sejmu i korzystając z swoich przywilejów może wzbudzać zainteresowanie mediów i nagłaśniać ważne tematy. Myślę, że to wystarczająco. Dlatego zachęcam do głosowania na Kukiza, bo facet już od jakiegoś czasu poświęca swój czas i środki aby coś robić dla Polski. Nie obiecuje nie wiadomo czego, bo jest świadomy co Prezydent RP może.

0 użytkowników
Do góry