Inicjatywa|Spam|Początkowa organizacja 78445 199

O temacie

Autor inż. Avallach

Zaczęty 10.02.2015 roku

Wyświetleń 78445

Odpowiedzi 199

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Dlaczego mówisz w liczbie mnogiej?
Bo ty i Kuba Czaker to dwie różne osoby, chyba że to Twoje multi.
Zajmę się tym.
W takim razie ja umywam ręce.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale on napisał, że rezygnuje w końcu.
@Sawik w sensie, że umywasz ręce, że nie chcesz ze mną współpracować, czy po prostu tak? Jak coś, to spoko drugi ogarniacz się przyda. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Po prostu nie mam zamiaru brać udziału w przepychankach. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Wy się za to weźmiecie czy będziecie tylko pierdolić? Nie tak dawno ja się zgłaszałem do organizacji Dnia screena 2015, dlatego jeżeli macie zamiar się wycofać w lipcu, to nie deklarujcie się tego.
@Avallach z rozpędu czy umyślnie skasowałeś też mój temat "Konkurs na najlepszą modyfikację"?
Pół na pół. Umyślnie, bo już w nim było pisane o "Polskich Innosach" i były tam linki do fanpage'a i forum. Z rozpędu, bo wydawało mi się że to wątek Kuby. Mogę go przywrócić jeśli jest tam coś potrzebnego.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A gdzie Ty tu widzisz przepychankę? Na chwilę obecną nikt nie chce się tym zająć, Czaker ustąpił z wyżej wspomnianych powodów, więc uznałem, że lepiej ten DS zorganizować. Nie robię tego dla fejmu, ani nic, a Twoja pomoc będzie mile wskazana :)

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Pół na pół. Umyślnie, bo już w nim było pisane o "Polskich Innosach" i były tam linki do fanpage'a i forum. Z rozpędu, bo wydawało mi się że to wątek Kuby. Mogę go przywrócić jeśli jest tam coś potrzebnego.
Nic super ważnego tam nie było, po prostu jeśli byś go nie przywrócił, musiałbym/organizator musiałby założyć nowy.
A gdzie Ty tu widzisz przepychankę? Na chwilę obecną nikt nie chce się tym zająć, Czaker ustąpił z wyżej wspomnianych powodów, więc uznałem, że lepiej ten DS zorganizować. Nie robię tego dla fejmu, ani nic, a Twoja pomoc będzie mile wskazana :)
Dogadamy to jeszcze, ale nie dziś bo akurat idę do pracy.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Na chuj to organizować w tym momencie? Nie widzę sensu. Wygląda to tak jakbyście się bili kto zorganizuję to zasrane DS (o ile w ogóle będzie).

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Mam wrażenie, że główna kłótnia jest o to, kto zorganizuje to wydarzenie. No kurwa, jakie to ma znaczenie? Dostaniecie zastrzyk prestiżu jak Macaulay Culkin amfetaminy? Co tym zyskacie? Sławę na internetowym forumiku? Weźcie się kurwa nie ośmieszajcie.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
@up akurat pytanie kto zorganizuje jest dość ważne. Nie każdy ma do tego skilla .... Ale w wypadku 2015 to raczej fajnie ze będzie ( mam taka nadzieje ) . Dobrze bezie jak się tez jakoś wyreklamuje dla ludzi mimo forum. Jako ze będą mieli szanse na takie promo swojej modyfikacji, ale wiadomo każdy będzie glosować na Gothiczek 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nic super ważnego tam nie było, po prostu jeśli byś go nie przywrócił, musiałbym/organizator musiałby założyć nowy.
Nie, przecież właśnie dlatego założyłem ten (chyba że zamiast "Dnia Screena" chcesz organizować jakieśtam Statuetki Złotego Bezimiennego, wtedy GTFO).

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na chuj to organizować w tym momencie? Nie widzę sensu. Wygląda to tak jakbyście się bili kto zorganizuję to zasrane DS (o ile w ogóle będzie).
@Fabiosek @Zucklov nikt się tu o nic nie bije. Nikt też nie robi tego dla fejmu, uspokójcie się. Po prostu zgłosiłem się jako organizator, co w tym złego?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Tak to wygląda, kiedy jeden mówi o organizowaniu plebiscytu, a drugi mu mówi, że w ogóle się nie zna i nic z tego nie wyjdzie.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Dzień Screena 2015
#32 2015-02-10, 20:29(Ostatnia zmiana: 2015-02-10, 20:36)
Nie, przecież właśnie dlatego założyłem ten (chyba że zamiast "Dnia Screena" chcesz organizować jakieśtam Statuetki Złotego Bezimiennego, wtedy GTFO).
:ok:

Jeżeli tak jak MarkK napisał - miałoby to być gdzieś rozpowszechniane, można by najpierw ogarnąć ten burdel, który wyniknął ze słomianego zapału jak mniemam kilku osób. Deklaruję pomoc w miarę możliwości przy organizacji DS15 aczkolwiek nie mam zamiaru brać na barki szali organizacyjnej (to tak, żeby nie było niedomówień).

Allah, dalej podoba mi się ten kotek w twoim avku xD

@down:
To jednak ty to robisz? :|

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Dzień Screena 2015
#33 2015-02-10, 20:32(Ostatnia zmiana: 2015-02-10, 20:38)
@kaczka spoko. Później się odezwę.
Jak ktoś jeszcze ma ochotę pomóc to proszę pisać na PW. Myślę, ze można skończyć tutaj spam i może admin niech usunie co mniej/bardziej spamerskie posty.
EDIT: Jak Ci się nie podoba, to możesz również dobrze wiesz, gdzie iść :)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Mój dziadek palił przez całe życie. Gdy miałem około 5 lat moja mama powiedziała mu "jeśli chcesz zobaczyć jak twoje wnuki idą na studia, powinieneś natychmiast rzucić palenie". Łzy napłynęły mu do oczu, gdy uświadomił sobie jaka jest stawka. Rzucił palenie z dnia na dzień. Niestety było za późno, bo trzy lata później zmarł z powodu raka płuc. Byłem strasznie tym zdołowany. Moja matka powiedziała do mnie "Nigdy nie pal. Proszę, nie każ swojej rodzinie przechodzić przez to, przez co my teraz przechodzimy". Oczywiście przyznałem jej rację. Aktualnie mam 18 lat, przez całe swoje życie nie dotknąłem papierosa. I teraz trochę tego żałuje, bo i tak dostałem raka od czytania tematu "Dzień Screena 2015".

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@Leinnan sorry, ale może bez taki porównań? 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Akurat porównanie było dobre. Leinann ma rację, że z tematu do dyskusji zrobił się chlew. 

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jeśli wedlug was porównywanie takiej choroby do tradycyjnej spiny w internetach jest dobre to pozostaje strzelić :facepalm: A @gothicman życzę powodzenia w organizowaniu DS ( nie miało to mieć negatywnego znaczenia)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2154
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@gothicman jesteś na to napalony jak niejedna dziewica na ruchanie, obyś tego nie spierdolił....
...choć znając ciebie i tak spierdolisz :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jeśli wedlug was porównywanie takiej choroby do tradycyjnej spiny w internetach jest dobre
No bo jest.

0 użytkowników
Do góry