Bitwa spacerzystów 3912 7

O temacie

Autor ŚwistakMachinima

Zaczęty 23.11.2014 roku

Wyświetleń 3912

Odpowiedzi 7

ŚwistakMachinima

ŚwistakMachinima

Użytkownicy
posty8
Propsy2
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Proponuję taką właśnie nietypową bitwę. Zadanie polegało by na stworzeniu czegoś, czego twórca bitwy sobie życzy. Trzech czy czterech spacerzystów podrzucają avallahowi .zen i ten robi screeny, podpisując kogo jest dany SpacerArt. Co o tym sądzicie?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Albo po prostu samemu dodać ssy, bez konieczności wysyłania Avallachowi. Coś al'a Dzień Screena. Tyle, że nie wiem czy będą jakieś prace godne uwagi, bo zwykle to parę vobków na krzyż  i tyle.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Ja nie mam w ogóle Gothica, a nawet gdybym miał to bym nie odpalił Spacera :lol2:
Screeny każdy może (i to ma najwięcej sensu) robić sobie sam. Obawiam się tylko że na tym forum własciwie nie ma "spacerzystów", a już prawie na pewno takich którzy mielib by chęć robić coś na bitwę.

Takie coś miałoby sens w jakimś współczesnym silniku, np UDK / CryEngine / Unity. Ale tak czy inaczej współcześnie nie tworzy się lokacji po prostu układając gotowe modele. To przede wszystkim praca grafika który modeluje ogólną bryłę lokacji. A skoro tak czy inaczej modeluje, to równie dobrze może całą lokację zrobić w dowolnym edytorze 3d i potem tylko w czymkolwiek wyrenderować.

TL;DR: głupie, nie wyjdzie.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
To już lepiej zrobić drużynową bitwę na mini modyfikację składającą się z kilku questów i szlus.
Wiem ,że kiedyś o czymś takim była mowa i było pełno wątpliwości ale spróbować można.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Będzie dzień screena 2015?

Jest parę modyfikacji, które mogłyby tak myślę startować. To tak przy okazji.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A ja obejrzałbym kolejną bitwę na model 3d  :F

Spoiler
Najlepiej model dotyczący gothica :redface:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ludzie, nawet ja sobie odpuściłem, to powinno ładnie przedstawić jak bardzo sprawa jest beznadziejna. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
nie wiem czy będą jakieś prace godne uwagi, bo zwykle to parę vobków na krzyż  i tyle.
Widzisz, jeszcze trzy lata temu nikt nie czepiał się mnie za obozy ze zbitek vobów, a wręcz przeciwnie. Da się? Da :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry