Ogólna dyskusja 155544 292

O temacie

Autor

Zaczęty 15.06.2008 roku

Wyświetleń 155544

Odpowiedzi 292

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
512x512 byśmy robili, nie? To nadal gameart i nie ma co przesadzać :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Ogólna dyskusja
#121 2008-08-21, 19:54(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 20:47)
Kto jak chce. Ja będę robił z 2048x2048 z wielkością wyjściową 512x512.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja raczej 1024x1024, bo tak jest mi najwygodniej, choć może i szarpnę na 2048x2048, bo powoli trzeba się przyzwyczajać do wyższych rozdzielczości.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Thoro, ale co to za gameart, którego w żadnej grze nie można wykorzystać? Sam wcześniej pisałeś, żebyśmy stawiali przed sobą wyzwania i robili poważne tematy - co to za gameart robiony pod sam render? Może raz zapomnijmy o renderze i ocenie, zróbmy aby było dobrze i aby ludzie mogli ten model wykorzystać. Gry niby obsługują tekstury 2048x2048, ale to nie znaczy, że głupi kufer ma zajmować taką całą.

@Dekster: tak, powoli trzeba się przestawiać na wyższe rozdzielczości, ale nadal trzeba z głową rozgraniczać, czy dany przedmiot przykuje aż taką uwagę, że potrzebuje ogromnej tekstury.
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4342
Tu masz model z teksturą 512x512, źle wygląda?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Ogólna dyskusja
#124 2008-08-21, 20:40(Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 20:54)
Ja będę robił z 2048x2048 z wielkością wyjściową 512x512.

coś przez to rozumiesz? -,-

Zadnagia: Zamieszanie związane ze znaczkiem ">" wyjaśnione. Nie było jasne, czy ostatecznie tekstura będzie wielkości 512x512, czy większa niż 512x512.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
chce bitwę

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Jakieś propozycje? Może coś nie koniecznie średniowiecznego. Może coś bardziej skomplikowanego.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Pomysłów na razie nie mam, w każdym razie wezmę raczej udział w kolejnej bitwie...  :P  
Jak coś mądrego wymyślę, to dam znać tutaj...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja jestem chętny wyłącznie na malutkie bitwy, vide: Dekster. Na nic większego nie mam ani sił, ani czasu, ani nerwów. A coś malutkiego chętnie zrobię.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
vide: Dekster.

to jest wręcz karykatura.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Ogólna dyskusja
#130 2008-09-09, 22:07(Ostatnia zmiana: 2008-09-09, 22:08)
nie chce mi sie powtazac. moje zdanie kyro znasz. te dextery napierdalaliscie wrecz hurtowo, szczegolnie ty kyro wiec jaki w tym sens? kto mial lepszy pomysl? wykonanie i tak bylo umowne bo nikt sie nie potrudzil aby zachowac np gladkie kontury i zachowac styl.

jak mowilem nie chcialbym aby spolecznosc graficzna z tego forum byla kojazona z takimi pierdolami. ani to smieszne ani tworcze. to jest wrecz uwstecznienie wstosunku do bitew na sygnatury ktore panowaly tu 2 lata temu. mnie wlasciwie pierdoli jaki bedzie temat ale nie schodzmy do pewnego poziomu bo takie dextery sa wrecz ponizeniem w formie bitwy. rownie dobrze moglibysmy sie bawic w doczepianie kaczynskiemu dzioba i chuj wie czego jeszcze tylko jaki w tym sens? beka wrecz ujemna.

jak dla mnie bitwa moze i trwac kilka miechow, nawet jesli znowu zaangarzuja sie w to 3 osoby. na prawde wole 3 osoby ktore podejda do tematu powaznie nizeli grono sezonowcow a szkoda bo myslalem ze frekwencja z bitwy ze sztandarem jako tako sie utrzyma.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dla mnie śmieszne jest robienie w kilka osób jednego a tego samego Panzerfausta. Mam prawdo do takiego stwierdzenia? To i mam prawo do bawienia się w hurtowe Dekstery oraz do niebrania udziału w Twoich "postępowych" bitwach.

Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Nie widzę przeszkód, aby były dwie bitwy. Thoro, może zrobić coś co wymaga trochę czasu. Może tekstura do jakiegoś pojazdu czy coś w tym stylu.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Akurat panzerfaust to był zajebisty pomysł. Tam trzeba było się trzymać zasad, realizmu itp. W kufrze nie wziąłem udziału, bo nie było czasu na dokończenie tekstury. Mam nadzieję, że w przypadku tej bitwy będę miał czas na dokończenie roboty.

Jestem za czymś takim, jak ten panzerfaust.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Może tekstura do jakiegoś pojazdu czy coś w tym stylu.

Bardzo chętnie jednak najpierw trzeba taki model posiadać. Na stanie mam tawerne (jest kilka stron w tył) i o dziwo zdunek mówił coś o mapowaniu więc możecie się tego spodziewać. timeline to pewnie z miesiąc jeśli chodzi o czas na zdanie prac.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Mam materiał na dwie bitwy (w tym tawerna). Póki co mapowanie wymaga poprawy i optymalizacji tak więc najnowsza bitwa na dniach. Owe bitwy będą ostatnimi jeśli chodzi o bitwy gameartowe na tym forum więc jest to już ostatnia szansa na wzięcie udziału.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Ogólna dyskusja
#136 2008-09-18, 20:49(Ostatnia zmiana: 2008-09-18, 20:49)
Jeśli znajdę czas oczywiście wystartuję, jednak teraz owego jest mało :)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
i tak timeliney ustawi się na miesiąc mimo że pierwszy temat nie będzie zbyt wymagający.

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Owe bitwy będą ostatnimi jeśli chodzi o bitwy gameartowe na tym forum
Z jakiego powodu? Chodzi o małe zainteresowanie?

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Może też wezmę udział w tych bitwach albo w jednej bitwie zależy od czasu bo akurat od kilku tygodni uczę się tekstury i takie tam.A i fajnie będzie wreszcie zrobić teksturę do Tawerny bo przedtem nie miałem czasu no i nie umiałem 2d

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry