Czas Zapłaty - premiera! 308445 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 308445

Odpowiedzi 561

Usiaj

Usiaj

Użytkownicy
posty16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, Gdzieś na forum była informacje że duale(walka dwoma mieczami) jest dostępną u nauczyciela po opanowaniu na 60% walki jedno i dwuręczną bronią. Czy to prawda? u którego nauczyciela?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Gdzie jest Bóg w takich sytuacjach? :lol2:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

kkla5544xx

kkla5544xx

Użytkownicy
posty84
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie mogę znalesc armach i jak mam przekonać saturasa do pomocy zadanie runiczne ostrzie co mam zrobić?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Yy przepytałem drugi raz wszystkich z obozu i jak to zrobiłem został mi dialog z tonym (na koneic sb wziąlem dialog: "Słyszałem , że nie zawsze wybierasz proste ścieżki) On powiedział żeby się nie wtrącać i nie moge z nim już gadać ani z nikim innym z obozu co trzeba zrobić?:D

kkla5544xx

kkla5544xx

Użytkownicy
posty84
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak mam przekonać saturasa żeby mi pomógł z ostrzem bo xardas mi pomoze a almach nie wiem gdzie szukac pomoze mi ktoś wiem ze mam się pokrecyc koło magów i nic przyszedłem tam po 3 dniach i tak samo co mam zrobić?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No, pomogłeś mu Avallach przecież. Niech ściągnie Gothic Startera i po problemie.

No i gdzie są moderatorzy?

kkla5544xx

kkla5544xx

Użytkownicy
posty84
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pomoze mi ktoś w tym probremie nie wiem co robic stoje u magów nie wiem jak przekonać saturasa żeby mi pomógł i nie wiem gdzie szukac almach sorry za błędy jak kto wie proszę mi odpiszac bo nie wiem co dalej robic

Gorn5533

Gorn5533

Użytkownicy
posty48
Propsy6
  • Użytkownicy
wchodzisz na gore nad opuszczona kopalnię i idziesz w dół nie do kamieni tylko tam dalej skrecasz w lewo i masz tam drzwi :D

kkla5544xx

kkla5544xx

Użytkownicy
posty84
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Babkis

Babkis

Użytkownicy
posty1
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Zainstalowałem moda i wszystko działa jak należy, jednak nie mam żadnego soundtracku, mimo że w ustawieniach muzyka jest włączona. Ktoś wie co mogę na to poradzić? Pozatym zauważyłem że postać strasznie wolno się obraca za pomocą myszki, zwiększenie czułości w opcjach nic nie zmienia.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cytat: Babkis
Zainstalowałem moda i wszystko działa jak należy, jednak nie mam żadnego soundtracku, mimo że w ustawieniach muzyka jest włączona. Ktoś wie co mogę na to poradzić? Pozatym zauważyłem że postać strasznie wolno się obraca za pomocą myszki, zwiększenie czułości w opcjach nic nie zmienia.

Co do muzyki wrzuć folder "Czas_Zaplaty do folderu "Music" jeśli nie masz tego folderu musisz zaintalować GMDK.

macios

macios

Użytkownicy
posty53
Propsy6
  • Użytkownicy
 Ponawiam mój problem:
No to sobie pograłem. Przez cały czas nie miałem ani jednego crasha dopóki nie zacząłem robić misji z Hanisem. Mam zapisane przed
powiedzeniem mu że może wracać do treningu, kiedy już mu powiem że może
wracać to po chwili mnie wywala do pulpitu, jak próbuję wczytać grę to
mnie znowu wywala, jak mi się już jakoś wczyta to pogram parę minut i po
 chwili witam pulpit z powrotem. Wyskakują mi błędy Access Violation i
potem Assertation Failed albo " b: VFILE: Err: -2: Can't find file:
'jakiś plik' ".

Dodam jeszcze że nawet jeżeli wczytam zapis przed tym zadaniem to się dzieję to samo. Nic się nie da pograć po góra dwóch minutach mam crasha

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Witam,

Napiszcie proszę co wg was w modzie było ok, coś do bani, co nie pasowało, etc. Chodzi o to, że część fabuły planowałem jeszcze rozwinąć, ale po takim czasie już nie pamiętam co dokładnie :D Będzie duży patch może dodam też trochę wątków (w sensie dokończę) + jedno zadanie z Głębią, które z założenia miało być całkiem sporym wątkiem pobocznym. W moda nigdy nie grałem i nie zamierzam, dlatego pytam Was.

Pozdrawiam,
Sher.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

RychuKapucino

RychuKapucino

Złote Wrota
posty27
Propsy78
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
Gratulacje  :D Już ściągam  :)

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie zainstalowałem moda, muzyka jest świetna a głośność jest ok. Bardzo mi się podoba sposób wyświetlania doświadczenia i dodawania przedmiotów podczas np. rozmów. Po wyłączeniu kompasu gra na max detalach praktycznie w ogóle nie freezuje więc jest ok. Czekam na jakiegoś drobnego patcha. A i gratuluję wydania moda, bo czekałem dobre kilka lat.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Bardzo się cieszę, że planujesz taki patch bo modyfikacja mimo tego, że jest zasobna to zarazem bardzo pustawa momentami. Małą reckę planowałem napisać po przejściu gry, na razie mam początek 5 rozdziału, ale skoro taki temat powstał to napiszę w skrócie co jest fajne, a co nie :D
Plusy:
+ Fabuła(jest ciekawa, dobrze napisana, ciekawe rozwiązania, sporo postaci ma w sobie to coś)
+ dialogi (naprawdę są dobrze napisane, chociaż zdarzają się nie do końca trafne kwestie)
+ klimat w obozach(został utrzymany ten z Goticzków, ale i dodano trochę smaczków, np. nowy obóz)
+ muzyka(pełen props , czekam na patcha z resztą utworów bo to co jest w modzie na chwilę obecną to chyba 3/4 utwory?:))
+ zadania i sposób ich rozwiązania(wpędzenie do Głębi, przywołanie tego Demona, itd.)
+ bicie kilku przeciwników na raz (szkoda, że jest ten bug z niemożnością trafienia- pomaga wczytanie)
+ nowe lokacje ( są naprawdę klimatyczne i fajne, pewnie mają mieć swoją muzę, zatem czekam na patcha)
+ nowe pancerze
+ nowe textury

Minusy:
- złe wpisy w notatniku(słabe opisy pomocnicze, bez poradnika przejście niektórych zadań zajęło by kilka dobrych godzin)
- poziom trudności (łatwiej się nie dało? :D) co z tego, że takie zombie czy szkielet zadają dużo obrażeń, jak my zadajemy jeszcze więcej mając je na 2/3 ciosy. Przykład to atak strażników na OR, każdy strażnik na 1, maks 2 ciosy.
- świat, który praktycznie nie żyje, jedyne miejsce, w których się coś dzieje to są to obozy. Kolonia jest pustawa, potwory są tylko na początku, po wybiciu ich trzeba biegać tylko od obozu do miejsca, w które musimy się udać. Jest nudno :| nadrabiają to zadania
- ten punkt odnosi się do samej koloni, a chodzi o brak smaczków typu jakiś fajny oręż gdzieś w krzaczorach koło stada zębaczy czy jaskinie z miksturami podnoszącymi statystyki, itp. Do tego także można dodać brak jakiś kartek z notatnika pozostawionych gdzieś w koloni, nie czuć tego klimatu :/ Kolonia w Gothicu była dużo ciekawsza
- bogactwo naszego bohatera, tylko na samym początku ciężko z rudą, potem jesteśmy najbogatsi w całej koloni :)
- brak sensu jeśli chodzi o kowalstwo, które wydaje się, że jest bardzo fajne, ale po co w ogóle się w to bawić skoro znajdujemy taki "miecz demonów"  i starcza on do 5 rozdziału
- dialogi w ,których z twardego skurwiela robi się z nas cipka, np. rozmowy z Ratfordem, momentami robi się za słodko :D

Jak się gra to jest tego dużo więcej, nie będę zahaczał typowo o zadania bo pewnie się dużo zmieni po patchu, który naprawi bugi. Fajnie , że chcesz rozwinąć wątek fabularny bo naprawdę zdało by się poprawić fabułę, jest bardzo prostolinijna. Najważniejszy w tym momencie wydaje się jednak poziom trudności, to musi zostać poprawione :)

jjozek

jjozek

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć
Gdyby wyeliminować niektóre błędy, oraz dodać wskazówki do trudnych zadań to byłoby wyśmienicie. Dlatego dużo ludzi szuka pomocy w jednym z działow. Kolejny problem to balans, który na pewno wielu ludziom przeszkadza. Z mojej perspektywy, wygląda to tak, że czasem coś jest diabelnie łatwe z drugiej nie mogę sobie poradzić; np. Szkielety jak się zbiorą w dużą kupe. Pozatym, muszę przyznać, że mod stwarza swój własny klimat, taki "drugi" gothic I !! Fajnie by także było kupywać ZWOJE teleportujące choćby za 100 bryłek do np. OR
Przy okazji chciałbym pogratulować wspaniałego moda, w którego bardzo fajnie i przyjemnie mi się gra, szkoda tylko że często wyskakują błędy access violation. Skoro ma wyjść nowy patch to wolę moda na pewien okres zostawić... Teraz gram na czyimś saevie. Swoje nadpisałem w nieodpowiednim miejscu. Wynikało to z nieporozumienia. Miałem się udać do lochów POD SKŁADOWISKIEM MAGNATÓW, sęk w tym że drzwi były zamknięte. Dalej już każdy powinien się domyślić co się stało. Szkoda mi mojego saeva...

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A o to koncowka Czasu Zaplaty :d

https://www.youtube.com/watch?v=PNrEUuiWYM8

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

KIJUSS69

KIJUSS69

Tester Złotych Wrót
posty59
Propsy3
Profesjabrak
  • Tester Złotych Wrót
Może głupie pytanie ale gdzie znajde Skorpiona jak już go przyprowadziłem do obozu bo szukam i szukam i nie umiem go znaleźć był bym wdzięczny za odp :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry