Windows Phone 9043 38

O temacie

Autor

Zaczęty 29.08.2013 roku

Wyświetleń 9043

Odpowiedzi 38

Kazzmir
  • Gość
miałem nokie 800. fajny telefon, i widzę na allegro że nawet tanio można je kupić teraz. w pudełku była fajna gumowa nakładkę na obudowę, córka mi jej nie rozwaliła chyba tylko dzięki niej. jako aparat fotograficzny tylko przyzwoity, w porównaniu z iphone 4s to nawet słabiutki. a tak poza tym to naprawdę przyzwoity telefon

ebi
  • Gość
Otrzymałem telefon. Bardzo stylowy, system chodzi wręcz świetnie. Na minus wyświetlacz, który faktycznie się brudzi i widać na nim odciski palców, tak samo obudowa na której też pozostają odciski palców. Cała konstrukcja wydaje się być wytrzymała, choć telefon wydaje się być delikatny, ale za to bardzo dobrze leży w dłoni.

Poza tym jestem zielony w tych sprawach, więc jak skonfigurować wifi, aby można było np. korzystać z niego w domu czy w miejscu publicznym? Są za to jakieś opłaty? Np. za korzystanie w domu?

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jono

Windows Phone
#23 2013-08-31, 20:07(Ostatnia zmiana: 2013-08-31, 20:13)
Za korzystanie z WiFi nie ma żadnych opłat, po prostu jak jesteś na ekranie z kafelkami przesuwasz palcem w lewo szukasz ustawień, klikasz, następnie klikasz na WiFi i przesuwasz suwak, szukasz sieci klikasz i łączysz się.

e: polecam http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/wp8

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
i pamietaj zeby wylaczyc pakiety bo jak cie rozlaczy z wifi to bedzie ciagnelo smietanke

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Opłat nikt nie może ci tak po prostu naliczyć (to niewykonalne, wifi jest czymś całkiem oddzielnym od gsm). Za to są punkty w których hasło jest podawane dopiero po zapłaceniu. Żeby korzystać z wifi musisz być w pobliżu nadajnika bez hasła lub z hasłem które znasz (np z twojego domowego routera wifi czy sieci w centrum handlowym albo na uczelni). We Wrocławiu w teorii darmowe miejskie wifi jest w całym centrum, nie wiem jak w innych większych miastach.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
ja pierdole. jakbym mial wybor teraz jakiegos telefonu to nigdy nie bralbym tego z windowsem. trzeba byc masochistą jakims pierdolonym, zeby samowolnie kupowac taki szit. te aplikacje? kto to kurwa pisze? patrzyliscie na oceny wiekszosci z nich? 1-2 gwiazdki, bo albo niepotrzebne albo straszne crapy. wiekszosci z nich nawet nie da sie przetestowac bo trzeba kupic, ja pierdole.  albo te ograniczenia z ramem. skype podobno dzialal na mojej lumii 610, ale oczywiscie zablokowali mozliwosc instalacji i jest mozliwosc instalacji jakiejs wersji deweloperskiej czy cos. chuj. albo ta przegladarka, ktora wiesza sie jak na stronie jest pare gifow albo playerow do youtuba. to juz jest kompletna parodia. wiem, ze to moze zalezec od sprzetu i bebechow, ale bez przesady. do tego dochadza te wszystkie ich pomysly coby telefon nie moze byc dyskiem przenosnym itp. po prostu jeden wielki kurewski syf, na ktory nie ma sensu sie ogladac tylko bez wahania brac androida. i tak kurwa powiem. denerwuje sie jak ktos poleca ten szajs komus i wmawia, ze jest zajebiscie wydajny. no i co z tego, ze wydajny? co sobie na nim odpalicie? te chujowe aplikacje z marketu? eh...

ebi
  • Gość
zauważ, że nigdy nie miałem styczności ze smartfonami ani z androidem, więc taki telefon będzie idealny na początek  :ok:.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
nie, taki telefon to wtopienie pieniedzy.

ebi
  • Gość
i pamietaj zeby wylaczyc pakiety bo jak cie rozlaczy z wifi to bedzie ciagnelo smietanke
Jak to zrobić? I to za korzystanie z sieci komórkowej się płaci?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Cytuji pamietaj zeby wylaczyc pakiety bo jak cie rozlaczy z wifi to bedzie ciagnelo smietankeJak to zrobić? I to za korzystanie z sieci komórkowej się płaci?
Wiem że smartfony wydają się drogie, ale tak, pomimo ich ceny, nadal się opłaca połączenia. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
ej wowoz

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Fraser
  • Gość
Istnieje taka mozliwosc, abym np. pobral angry birds i w jakis sposob wrzucil to na telefon. Daloby sie pozniej w to grac czy jednak musialbym kupic w windows store?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Na WP nie da się piracić bez konta dev. Które jest koszmarnie drogie. Chyba że naprawdę się wkręcisz i dostaniesz za free. Ale przez to nigdzie nie znajdziesz pirackich apek, bo i tak prawie nikt nie może z nich korzystać, więc ich nikt nie publikuje. Generalnie to wybrałeś fatalną platformę jeśli chcesz piracić. Jak nie chcesz, ale chcesz robić cokolwiek poza dość podstawowymi czynnościami, też.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
takie rzeczy robisz za pieniądze?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
:ok:

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Avallach, oceniłem .

Co do samego systemu, z dnia na dzień jest coraz lepiej. Jestem posiadaczem Lumii 510 od listopada. Przez te 4 miesiące przybyło mnóstwo  aplikacji, w sumie to większość androidowych programów na swoje odpowiedniki na WP8. Szkoda, że aplikacje, które mają wymagania większe, niż te które oferuje moja Nokia, są zablokowane. Tak np. jest z GTA San Andreas, szkoda, bo chętnie bym to zobaczył, a na YouTube ludzie odpalali tą gierkę na 510 i jako tako hulała. Jednak z tego co mi wiadomo, to na Androidzie jest podobnie :D . Podsumowując na +
- długość pracy baterii
- ładna grafika w grach
- darmowy GPS
na -
- zablokowane aplikacje dla telefonów, które nie spełniają minimalnych wymagań
- brak jako takiego "pulpitu"
- łatwo brudzący się ekran
- chujowy aparat (rozdzielczość 5mpix, a stara nokia 2.0 zdaje mi się, że robi lepsze) . Jak komuś ręce drżą, to niech zapomni o wyraźnych zdjęciach.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry