ja pierdole. jakbym mial wybor teraz jakiegos telefonu to nigdy nie bralbym tego z windowsem. trzeba byc masochistą jakims pierdolonym, zeby samowolnie kupowac taki szit. te aplikacje? kto to kurwa pisze? patrzyliscie na oceny wiekszosci z nich? 1-2 gwiazdki, bo albo niepotrzebne albo straszne crapy. wiekszosci z nich nawet nie da sie przetestowac bo trzeba kupic, ja pierdole. albo te ograniczenia z ramem. skype podobno dzialal na mojej lumii 610, ale oczywiscie zablokowali mozliwosc instalacji i jest mozliwosc instalacji jakiejs wersji deweloperskiej czy cos. chuj. albo ta przegladarka, ktora wiesza sie jak na stronie jest pare gifow albo playerow do youtuba. to juz jest kompletna parodia. wiem, ze to moze zalezec od sprzetu i bebechow, ale bez przesady. do tego dochadza te wszystkie ich pomysly coby telefon nie moze byc dyskiem przenosnym itp. po prostu jeden wielki kurewski syf, na ktory nie ma sensu sie ogladac tylko bez wahania brac androida. i tak kurwa powiem. denerwuje sie jak ktos poleca ten szajs komus i wmawia, ze jest zajebiscie wydajny. no i co z tego, ze wydajny? co sobie na nim odpalicie? te chujowe aplikacje z marketu? eh...