Problemy techniczne 594995 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 594995

Odpowiedzi 1643

volder561

volder561

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie zauważyłem nic dziwnego. Poza tym ten link był w poście Ventrue, więc myślałem, ze będzie działał. Patrzyłem w menadżerze, że są uruchamiane 2 zadania: skymonk i rebalance. Jednak ReBalance nie działa... 

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to klikasz tam pierw:  "pobieranie słabą prędkością", potem jeszcze raz "pobieranie słaba prędkością", czekasz kilkadziesiąt sekund, odznaczasz "download with skymonk" i jeszcze raz klikasz "pobieranie słabą prędkością", klikasz by wyświetliło captche, wyskakuje pytanie o skymonka (dajesz "NO"), wpisujesz captche i ściągasz... :F

volder561

volder561

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A gdybym chciał ściągnąć z shareflare, bo mi  letitbit teraz nie działa... ;x (internet...). Na share flare klikam darmowe potem download file, pobieranie słabą prędkością czekam 50 sek. i czasami wyświetlą mi się 3 okienka a czasami nie.  W 3 jest captche, przepisuje, ale jak klikam send nic się nie dzieje... jeszcze mam ten problem, że niektóre strony np. Mediafire, nie otwierają mi się:P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

Problemy techniczne
#563 2014-02-22, 21:09(Ostatnia zmiana: 2014-02-22, 21:19)
Jak wpiszesz captche to po prawej masz, "Link to the file download". Ale ogólnie to polecam torrent, zamiast tych dennych serwisów:P

edit. @down: niestety nie...

volder561

volder561

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
torrent też mi nie działa xd. Ale czy ściągnąłęm z tym skymonkiem czy nie. Musi być jakiś sposób, żeby zainstalować... teraz poszczułem skymonka antywirusem i się nie otwiera ^^ . Nie wiesz jak mozna to zainstalować?  Szczerze to mam już troche dosyć tego ściągania.. 

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Przecież silvero wrzucił paczkę.

volder561

volder561

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Owszem, na zippyshare. Jednak zippyshare też mi nie działa. Wina internetu.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
W takim razie nic na to już nie poradzę, zostaje ci chomikuj.

volder561

volder561

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A Ty nie wiesz jak można to z tym skymonkiem zainstalować? W sumie to waży 700mb to chyba mam tego rebalance'a...

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie sprzętu do gothic'a
Otóż gram w returning na laptopie,oto jego parametry:
-procesor intel core i7 2.00GHz  2.00GHz
- Pamięć ram 6 gb DDR3
-System 64 bit windows 7 (wczoraj robiłem reinstalacje z partycji recovery)
- Karda graficzna (intel HD Graphics Family i druga NVIDIA GeForce GT 540M)
jedna z nich jest zintegrowana
Moje pytanie jest takie co mogę zrobić by mi się tak returning nie zacinał normalnie bez moda gra mi się nie zacina.
Czy jest możliwość wymiany karty graficznej i procesora na lepsze a jeśli tak to na jakie?
A czy wyczyszczenie laptopa od wewnątrz tez coś poprawia? :)
Dodam że laptop już jest używany od 3 lat.
P.S. czy opłaca się przerzucić na windows 8.1?

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do Twojej specyfikacji - mam dokładnie taką samą, oprócz RAMu - tu mam 8GB. No i sam Gothic I/II/Returning działają mi bez ścinki. Jedynie pod koniec, gdy się dużo dzieje na ekranie, doświadczyłem pierwszego dużego spadku FPS. Jak wiadomo silnik Gothica ma już swoje lata, a Returning jest strasznie RAMoŻerny ^^ Sprawdź, czy w domyśle nie podmienia Ci karty na tą zintegrowaną od Intela. 

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Próbowałem już zmienić w panelu sterowania nvidia tak aby gra była uruchamiana procesorem nvidia o dużej wydajności ale nie pomogło. :(
Choć mam tak ustawione to w opcjach gry mam karta graficzna intel......itd. Da się jakoś przełączyć na tą z nividi? 
Najwidoczniej będę musiał wymienić procesor i kartę graficzną na lepszą i nową ;p . Czy procesor 4 rdzeniowy dałby rade udźwignąć ta gre na średnich detalach? Bo teraz muszę mieć 80 widoczności żebym mógł w miare grać.

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Prawy klik na Gothica, i tam powinna być opcja "Uruchom z procesorem graficznym", i po prostu wybierz ten od Nvidii. Jak już wspominałem - karta i procesor nie mają nic do tego, że gra Ci się ścina - jeśli to co Ci wypisałem nie pomoże, to spróbuj przeczyścić laptop ^^ A jeśli chcesz już coś wymieniać, to polecałbym tylko te kości z RAM, wtedy powinno śmigać. 

Kamcio12

Kamcio12

Tester Złotych Wrót
posty67
Propsy1
  • Tester Złotych Wrót
Witam, mam problem otóż instaluje całego moda tak jak jest to napisane, kiedy włączam na pulpicie na sekunde miga mi prostokąt returninga ale potem w grze mam menu z NK i ogólem włącza się NK. POMOCY 

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Prawy klik na Gothica, i tam powinna być opcja "Uruchom z procesorem graficznym", i po prostu wybierz ten od Nvidii. Jak już wspominałem - karta i procesor nie mają nic do tego, że gra Ci się ścina - jeśli to co Ci wypisałem nie pomoże, to spróbuj przeczyścić laptop ^^ A jeśli chcesz już coś wymieniać, to polecałbym tylko te kości z RAM, wtedy powinno śmigać.

Próbowałęm już tego wczesniej i nic. No cóż więc pozostaje mi poczekać aż kupie sobie normalny dobry komputer pc.
A co do laptopa to on nie jest mój tylko brata więc nie będę mógł go wyczyścić. :)

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj zmienić w pliku gothic.ini w linijce zVidDevice=0
0 na 1.
Wydaje mi się że jest to jedyna linijka która odpowiada za to, z jakiego procesora graficznego ma korzystać gra.

Ujmę tak, mam C2D E8400 ( 2x3.0), 4,5 GB RAM i GF9600 1GB i Return działa bez problemów, więc na takiej specyfikacji jak Twoje też powinien chodzić.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zrobiłem tak jak napisałeś ale zamiast obrazu gry to robiły mi się jakieś kreski. 
http://chomikuj.pl/mmaly_13/Galeria/Bez*c2*a0tytu*c5*82u,3622386667.png Zobacz jak nie wierzysz :D

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiesz, nie zmieniałem nigdy tej funkcji i było to tylko na przypuszczeniach :D ale efekt końcowy naprawdę ciekawy :D ( spróbuj może z innymi wartościami jak 2 i 3, czart wie jaka numeracja sprzętu jest uznana przez Gothic :D )

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Próbowałem już wszystkiego :/  no cóż chyba najlepszym sposobem będzie zakup nowego sprzętu  :D Dzięki wszystkim za pomoc.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy37
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Do głowy przyszło mi jeszcze jedno, jednakże nie wiem jak zachowa się wtedy laptop. Otóż poprzez menedżer urządzeń w zarządzaniu komputerem, jest możliwość wyłączania danego sprzętu i teoretycznie powinna być możliwość wyłączenia zintegrowanej grafiki, wtedy jedyną działającą byłby GeForce, więc Gothic powinien się na niej uruchomić. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry