Problemy techniczne 591732 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 591732

Odpowiedzi 1643

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Stonnos111

Problemy techniczne
#580 2014-02-23, 15:07(Ostatnia zmiana: 2014-02-23, 16:58)
Nie tego ani nie próbuje   :D
CuD się stał wszedłem w panel sterowania nvidia ustawiłem ją dla gothic'a wyłączyłem parę rzeczy czyli filtrowanie tex. synchronizacje pionową itp i dałem na wysoką wydajność. Włączam grę i cud gra śmiga jak ta lala  :D nawet w mieście mi sie nie zacina na 120 widoczności ah. Dzieki wszystkim za te porady gdyby nie wy to bym umarł z nudów :D

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Pooo

Pooo

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pooo

Problemy techniczne
#581 2014-02-24, 11:01(Ostatnia zmiana: 2014-02-24, 12:20)
Witam mam problem z sterowaniem postacią mianowicie kamera nie porusza się jak w zwykłym NK tylko jak by chciała okrążyć jakiś cel. Próbowałem zmieniać ustawienia i nic nie poprawiło tego problemu bez tego gra jest bardzo ciężka bo grupy przeciwników okrążają mnie i nie mam szans na cofnięcie się.Pragę dodać,że nie przeszukiwałem dokładnie tematu z błędami aby znaleść odpowiedź na moje pytanie.

Udało mi się rozwiązać ten problem :).

Bartek94

Bartek94

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z instalacją. 
W Gothica gralem razy już naście, posiadam wszystkie płytki itp., ale moja 4 płytowa wersja Gothic 2 się zarysowała i była niezdatna do użytku więc musiałem zainstalować Sagę Gothic 2 Złota Edycja ( piracka wersja ). Przeszedłem calutką G2NK bez problemowo i postanowiłem pierwszy raz spróbowac moda The Returning. Reinstalowalem Gothica jak bozia przykazała i zabrałem się za instalacje moda, wszystko zgodnie z instrukcją z filmiku, główna werjsa -> spolszczenie --> patch 1.2 i teraz za każdym razem jak przez Gothic Startera odpalam gothica wybieram ReBalance v2. pojawia mi sie na chwile maly kwadrat returnign a potem włącz się zwyczajny gothic 2 nk, nie wiem co z tym zrobić. Wydawałoby się że wszystko jest w porządku a tu prosze nic nie moge poradzić a przeszukuję te forum i nie znajduje rozwiązania. Czy ktokolwiek jest w stanie mi pomóc ?

Usiaj

Usiaj

Użytkownicy
posty16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, czy ktoś spotkał się z czymś takim. Podczas walki(wszystko poza magią) następuje efekt spowolnienia a od postać idzie zielone światło. trochę tak jak przy przedawkowaniu bagiennego ziela...
Zastanawia mnie czy to jakiś bug czy efekt celowy...

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ta, a teraz powiedz komu zabrałeś broń. 

Usiaj

Usiaj

Użytkownicy
posty16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Walczę Arogancją Sentenzy, ten najemnik. To tak działa? nie wiedziałem...

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Jak z każdą inną imienna bronią.

Usiaj

Usiaj

Użytkownicy
posty16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki za informacje!

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Witam, po instalacji wszystkiego krok po kroku w gothic starterze ma 4 opcje:
  • ReBalance V2.1 PL
  • ReBalance PL
  • Slash'n Craft V.1.1 PL
  • Slash'n Craft PL
Teraz pytanie co to jest i co mam włączyć aby zagrać w modyfikację? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Tak czytałem, ale czy jeżeli zacznę grać na ReBalance V2.1 tzn że nie będę mieć reszty 'bajerów' z innych wersji?
Którą wersję polecasz?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Niestety nie będziesz miał innych bajerów np szkieletów łuczników, ale i tak najlepsze jest reb v2.1. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
dzięki wielkie :D

hls73

hls73

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem który mam pewnie pojawił sie kilka razy ale go nie znalazłem. Polega on na tym, że  po wyjściu z Khorinis, nie ważne która bramą gra strasznie sie zacina. FPS spadają do 1 i nic się nie da zrobić. Wcześniej miałem tak ze dwa razy ale zapis i wczytanie gry pomagało. Wszystkie stery najnowsze, nic sie nie przegrzewa. 

Sprzęt:
i5 4670k
gtx 560ti
4GB RAM
Windows 8.1

Podobno Nvidia Workaround fix to usuwa, ale kiedy to zainstaluje to się gra w ogóle nie chce włączyć. Bardzo proszę o pomoc bo juz mnie szlag trafia.

krzychu16

krzychu16

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam na forum.
Otóż mam problem, ponieważ wyrzuca mnie z gry w momencie zabicia kąsacza. Nie chodzi tu o wbicie nowego poziomu, zabijam inne potwory i jest ok, ale gdy zabiję kąsacza to mnie wyrzuca z gry. Przeszukałem forum i nigdzie nie znalazłem takiego problemu.
 Z góry dziękuję za odpowiedź

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wygląda jakby jakiś element który odpowiada za kąsacza sie niezainstalował. Spróbuj przeinstalować moda albo odpal w najniższej rodzielczości. Mnie to pomagało. A jeśli i to nie pomoże to omijaj te kąsacze żeby Cie nie kąsły :)

Spartanek

Spartanek

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to się do tego tematu zaliczy ale mam reb 2.1 pograłem sobie kilka dni i nagle WSZYSTKO po za dubbingiem jest po Rosyjsku.O co w tym chodzi?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Kiedyś poruszyłem ten problem ale nie pamiętam już rozwiązania chodzi o to, że ustawienia rozdzielczości resetują mi się po wyjściu z gierki. Co zrobić aby się nie resetowały?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Leman

Leman

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Mam problem. Gram łowcą smoków i dopiero rozpocząłem 7 rozdział. Idę do Fortu Azgan, ale Lord Hagen nie chcę ze mną gadać. Jest tylko opcia "koniec". Próbowałem już wszystkiego: gadałem z kim się da na farmie i w klasztorze, zmieniałem ekwipunek, nawet włączyłem konsolę i kombinowałem na różne sposoby. Nic nie działa. Bez rozmowy z Hagenem nie ruszę fabuły do przodu. Pomóżcie, proszę.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedyś poruszyłem ten problem ale nie pamiętam już rozwiązania chodzi o to, że ustawienia rozdzielczości resetują mi się po wyjściu z gierki. Co zrobić aby się nie resetowały?

Wejdź do katalogu gry i dalej do SYSTEM, tam znajdziesz plik Gothic.ini. Otwierasz go i lecisz na sam dół, w sekcji INTERNAL znajdź wpis:
extendedMenu=1

Ustaw go na "1" zmień rozdzielczość w pliku .ini i nie martw się już więcej. Jeśli masz monitor 16.9/10 to będziesz potrzebował plik .exe czyli fix do aspect ratio. Mam go u siebie na dysku w razie czego.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry