Problemy techniczne 591735 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 591735

Odpowiedzi 1643

firebirderek

firebirderek

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Założyłem konto tylko po to,żeby zadać powyższe dwa pytania...czy pasek życia przeciwnika jest specjalnie w modzie ukryty?bo mam wrażenie że kiedy walczę(choćby ze szczurem) raz pada po dwóch ciosach pięsciami a innym razem identyczny przeciwnik,choćbym go K***wa pół godziny ciachał mieczem dwuręcznym i tak bym go nie zabił...nie mogę sprawdzić tego bo pasek życia przeciwnika jest tak obcięty na górze,że go nie widać
Drugie pytanie:czy da się zmniejszyć ilość drzew w modzie? 

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Masz za wysoką rozdzielczość i ci monitor kawałek obrazu ucina.

firebirderek

firebirderek

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za duża rozdzielczość?fajnie by było....a więc to jakiś bug....800x600/1024x768 jest to samo
 a i co z tymi drzewami...za dużo ich i się tnie trochę

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1124
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Odpal grę w oknie tak, żeby żadna krawędź okna aplikacji nie wyłaziła za widzialny ekran.

firebirderek

firebirderek

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

firebirderek

Problemy techniczne
#544 2014-02-14, 23:30(Ostatnia zmiana: 2014-02-14, 23:38)
Działa....trochę to wkurzające....a da się coś zrobić z tymi drzewami?szukałem w plikach ini,ale tam nie ma nic o "trees"

i jeszcze jedno pytanie:rozdzielczość mojego ekranu to 1200x800,w ustawieniach gry można 1280x800 przez co oczywiśćie ucina obraz(dziwne że jak ustawie 800x600 to też ucina...pomaga tylko tryb w "oknie";;próbowałem w plikach ini ustawić 1200x800,ale wtedy gra uruchamia się w 800x600;da się coś zrobić,aby gra poszła 1200x800 bez okienkowego?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Nie będę sam siebie cytował, ale nikt niewie co powoduje bug u mnie ? :/

Przypomnę, nagle przy 11levelu na normalu, przestały działać mi czynności jak spanie, czy wytwarzanie różnych rzeczy, jak kładę się spać to nie pojawiają się opcje jak długo mam spać, tylko mogę ewentualnie se wstać z wyra, tak samo przepalanie prętów i podobne akcje tego typu nie pokazuje się menu danej czynności, do tego czasem nawet mobki się bugują i nie atakują mnie, ja je moge atakować ile chce a one nic se z tego nie robią i se jedzą trawke jakbym bym niewidzialny dla nich.

Pomaga na to ale nie zawsze LOAD GAME, ale nawet jak już pomoże to p o5min znowu sie buguje i od początku...

Takie dziwne cyrki zaczęły mi się dziać kiedy zainstalowałem najnowszą wersję returna, na starszej nie było nic takiego, mogę zacząć od początku ale boje sie że znowu kilka godzin gry pójdzie na marnę.

BTW: kiedy robiłem update returna to usuwałem G2 i instalowałem wszystko od nowa właśnie po to by nie było jakiś bugów a tu klops...

Eregunos

Eregunos

Użytkownicy
posty29
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam problem z Rebalance_2.1 mianowicie... gram sobie normalnie nową grę. Wybieram poziom bardzo łatwy(no co dawno w Gothica 2 nie grałem xD), przyjmuję propozycję Dagotha, następnie wychodzę z wieży. I co? Podczas walki z wilkiem znikają wszystkie paski(HP, many, wytrzymałości) nie pomaga wczytanie gry ani rozpoczęcie nowej, cały czas nie ma pasków. :C Wcześniej miałem inny problem: po jakimś czasie chciałem zapisać grę ale nie działał klawisz "Esc", nie mogłem wyjść do menu :/

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jest to mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość, ewentualnie przeniesienie do odpowiedniego działu.
Problem jak w temacie otóż w 2 rozdziale miałem dość silną postać więc wybrałem się do starej kopalni
gdy chciałem wyjść za każdym razem wywalało mnie z gry.
Po wyjściu z opuszczonej kopalni takiego problemu nie było.
Returning lekko tnie mi się na średnich ale da się to wytrzymać.
Specyfikacji
Procesor Intel Core Duo
Ram 1 giga
Karta graficzna mobile intel chipset 945 Expres chipset family
Dodam że dwójka nie tnie mi się na najwyższych, a nowego kompa kupie dopiero w kwietniu.

Jebać pierdoloną schizofremie :P

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od takich pytań jest topic problemy techniczne: http://themodders.org/index.php?topic=20520.0

Co do problemu, przed wyjściem z kopalni spróbuj zdjąć wszystkie itemy (zbroje, pasy itp.).

No tnie się bo taki jego urok;) A kompa masz słabego więc jedyne co możesz to ustawić mniejszy zasięg widzenia/ rozdzielczość.

estekastk

estekastk

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
siemanko, podczas włączania returninga mam acces violation, na samym noc kruka, na którym instaluje modyfikacje tego nie ma.. o co chodzi?

Eregunos

Eregunos

Użytkownicy
posty29
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam problem z Rebalance_2.1 mianowicie... gram sobie normalnie nową grę. Wybieram poziom bardzo łatwy(no co dawno w Gothica 2 nie grałem xD), przyjmuję propozycję Dagotha, następnie wychodzę z wieży. I co? Podczas walki z wilkiem znikają wszystkie paski(HP, many, wytrzymałości) nie pomaga wczytanie gry ani rozpoczęcie nowej, cały czas nie ma pasków. :C Wcześniej miałem inny problem: po jakimś czasie chciałem zapisać grę ale nie działał klawisz "Esc", nie mogłem wyjść do menu :/

Wie ktoś czy tylko reinstal zostaje?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Zobacz reinstala, mnie pomógł na mój problem.

SlaYx

SlaYx

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Z góry przepraszam, gdyż nie przebrnąłem przez te 28 stron i nie wiem czy takowy problem został już poruszany, ale. Po tygodniu gry bezproblemowej. Wywala mnie z niej w momencie kiedy ZADAM OSTATNI CIOS Z MIECZA! Kiedy dobijam z kuszy jest ok? Spotkaliście się z czymś takim? I co najważniejsze co mam czynić?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

przemek273

Problemy techniczne
#553 2014-02-21, 15:11(Ostatnia zmiana: 2014-02-21, 15:19)
Do wszystkich up. Takich problemów dziwnych to ja  nie widziałem jeszcze w tym dziale. Zapisaliście pewnie grę z konsolą. Co do tego miecza problem jest pewnie z jakimś skryptem.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o problem z wywalaniem przy ostatnim ciosie, to o ile ma to miejsce w Yarku, to jest to coś normalnego, coś nie tak jest z optymalizacją tej lokacji i są problemy z doczytywaniem plików.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Witam nie wiem czy był ten temat poruszany i nie chce mi się przeszukiwać forum opisze swój problem.
Otóż ostatnio przerzuciłem się ze stacjonarki na laptopa i postanowiłem wgrać sobie returna. Wszystko ładnie, pięknie, ale zdziwiłem się kiedy ustawiłem rozdzielczość 1366x768x32, obraz się ściął u góry i u dołu(paski życia widać) i gra wygląda sztucznie zarzuce screena:

Nigdy takiego problemu na stacjonarce nie miałem, gdyż wyglądało to tak: http://img97.imageshack.us/img97/286/g21nw.jpg
Jest różnica, nie mogę natomiast mieć takiego obrazu na laptopie o co tu chodzi? Da się jakoś to naprawić?

PS: Laptop jest panoramiczny 16:9

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Suomix

Suomix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o problem z wywalaniem przy ostatnim ciosie, to o ile ma to miejsce w Yarku, to jest to coś normalnego, coś nie tak jest z
optymalizacją tej lokacji i są problemy z doczytywaniem plików.
Mam to samo ale... nie jest ważne czym zabije. Moge zabić mieczem, łukiem, kuszą albo czarem. Po zniszczeniu przeciwnika (najczesciej krwiopijcy) gra sie wyłącza. Czy jest jakiś sposób na to? BŁAGAM POMOCY. Jestem w II rozdziale nowicujsz wody i chodze sobie po jakendarze.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam to samo ale... nie jest ważne czym zabije. Moge zabić mieczem, łukiem, kuszą albo czarem. Po zniszczeniu przeciwnika (najczesciej krwiopijcy) gra sie wyłącza. Czy jest jakiś sposób na to? BŁAGAM POMOCY. Jestem w II rozdziale nowicujsz wody i chodze sobie po jakendarze.

Na to nie ma jako takiego lekarstwa. Niektórzy doradzają zmniejszenie odległości na jaką widzimy, ja zaś mogę doradzić odciągnięcie danego potwora w inne miejsce. Po prostu w Jarku jest problem z optymalizacją.

Up2.
Na moje to wygląda na normalną sprawę przy tych proporcjach ekranu.

volder561

volder561

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

volder561

Problemy techniczne
#558 2014-02-22, 18:18(Ostatnia zmiana: 2014-02-22, 19:18)
Witam! Pobrałem Full-Pack-ReBalance-SnC-v2.rar_12938693_62_letF ze strony letitbit. Zamiast instalacji reBalance'a wyskakuje mi instalacja skymonka. Co zrobić żeby zainstalować normalnego rebalande;a ?
PROSZĘ POMÓŻCIE ! :(

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwszy raz widzę ten serwis. Jest dość nachalny z tym skymonkiem, ale da radę pobrać plik bez tego szajsu. Tylko czytaj co klikasz ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry