Tablet 7583 28

O temacie

Autor WoYo

Zaczęty 7.04.2013 roku

Wyświetleń 7583

Odpowiedzi 28

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Tablet
2013-04-07, 20:31(Ostatnia zmiana: 2013-04-07, 20:33)
Jest coś w przedziale do 350zł z jakimiś nienajgorszymi bebechami? Cel to surfowanie po necie, gry, muzyka itp...

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://www.ceneo.pl/16693340#tab=click_scroll

Sam posiadam ten, nie jest jakiś super, ale do surfowania po necie czy muzyki to styknie.
Z gier to poszły mi na nim angry birdsy, androidowy  mass effect i jeszcze coś ala counter strike.

Teraz nie powiem Ci jak działa, bo go sobie zablokowałem i nie mogę go odblokować :lol2:

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Tablet
#2 2013-04-07, 21:07(Ostatnia zmiana: 2013-04-23, 18:58)
Ainol Crystal - 395zł
Sam mam Ainola Flame i jestem z niego bardzo zadowolony. To marka chińska, ale urządzenia mają świetny stosunek jakość/cena. Tutaj za niecałe 400zł dostajesz:
RAM: 1GB
CPU: Amlogic 8726-M6 Cortex A9 (2 rdzenie, w teorii 1.50 GHz)
GPU: Mali-400MP (działa mi na tym m.in. Need For Speed : Most Wanted czy Epic Citadel, ale <30fps)
Ekran LCD 7" 1024x600
Bateria 3700mAh
Android 4.1 Jelly Bean (i o ile pamiętam jest na niego ten sam CM10 z którego ja korzystam)
Kamera 2.0Mpix przednia (do wideorozmów)
Sloty: miniHDMI, USB-OTG (czyli można podłączać np pendrive'a czy klawiaturę, z czego często korzystam) i microSD

Za mojego Flame'a dałem 600zł, w zamian za co mam ekran z matrycą IPS 1280x800 (wygląda świetnie), dodatkową tylną kamerkę 5.0Mpix, Bluetooth i baterię 5000 mAh. Reszta identyczna jak w Crystalu. Jakbyś miał dodatkowe parę stów, to zdecydowanie radzę dopłacić do czegoś lepszego (Ainol wydaje już czterordzeniowce), ale jak nie, to ten Crystal wydaje się być wspaniałą okazją jak na tą cenę którą oferuje X-Kom.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Tablet
#3 2013-04-07, 21:18(Ostatnia zmiana: 2013-04-07, 21:33)
Javik, chyba żartujesz że to gówno ma nienajgorsze bebechy (edit: no, nie jest jakiś super to łagodnie powiedziane ;p ). Porównaj to coś z Crystalem. Różnica to 40zł, a w jakości PRZEPAŚĆ.
Tracer OVO <-> Ainol Crystal
polski tablet bez community ani custom romów <-> tablet w miarę znanej na świecie marki z bardzo dużą społecznością i wieloma custom ROMami
800x480 <-> 1024x600
Jeden rdzeń 1.2GHz <-> dwa rdzenie 1.5Ghz
512 MB RAM <-> 1GB RAM
Aparat 0.3 Mpix <-> Aparat 2.0 MPix
Grafika zintegrowana 400 MHz <-> Mali-400MP, używana choćby w Samsungach
Stockowy zapewne przerabiany przez producenta Android 4.0 <-> Android 4.1 / Cyanogen Mod 10 / wiele innych (z naciskiem na to drugie)

Jak dla mnie kupowanie urządzenia z Androidem od polskiego producenta (a tu Tracer nie jest nawet producentem, jedynie przerabia i zmienia nazwę) to totalna pomyłka.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Tablet
#4 2013-04-07, 21:20(Ostatnia zmiana: 2013-04-07, 21:21)
Masz tu za kilkadziesiąt groszy: http://www.za10groszy.pl/auction/amazon_kindle_paperwhite_508159501.html :D

EDYCJA
Skończyła się :lol2:

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
To nie jest tablet

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak nie?
tablet
1. (block for writing on)bloczek, notatnik.
2. (inscribed plate or stone) tablica pamiątkowa
3. (of soap) blok.
4. (pill) tabletka.

tabletka, kostka mydła, tablica, tabliczka

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Tablet
#7 2013-04-07, 21:35(Ostatnia zmiana: 2013-04-07, 21:36)
Nie.
Cytat: pl.wikipedia.org/wiki/Tablet#msg.
[quote author=pl.wikipedia.org/wiki/Tablet
tablet graficzny – urządzenie wskazujące
tablet – urządzenie mobilne
tablet PC – przenośny komputer osobisty wzorowany na laptopach

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No nie no, angielskiego nie znasz Avallach?  :unsure:  

http://en.wikipedia.org/wiki/Tablet

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jakby zapytał o plaster, to wciskałbyś mu gips?
Wyczuj bekę.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To już zabawniejszy był post WWZa o Wacomie.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Tablet
#12 2013-04-08, 00:48(Ostatnia zmiana: 2013-04-08, 00:53)
Najpierw Adanos podlinkował czytnik ebooków. Potem napisał że tablet to angielski wyraz oznaczający m.in kostkę mydła i inne proste obiekty. Nie wyczuwam beki, tym razem najwyżej mocno średnie starania ;p
Nie róbmy tutaj beki na siłę, to temat o elektronice a nie offtop żeby było więcej śmieci niż treści na temat. Z tego też powodu posty Wowoza o Wacomie wywaliłem. Co do Adanosa to uznałem że sam powinien znać granicę i wyczuć że miejsce takich postów jest w koszu.

Pisane z wzmiankowanego wcześniej tableta.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
O tabletach się nie żartuje :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jak zwykle dajecie się nabrać na prowo. Wystarczy dolać troszeczkę oliwy, a ogień wznieca się, że hej!

Spoiler
Fakt pomyliłem wyżej tablet z czytnikiem, bo dałem na kategorie "tablety i laptopy". Wyglądają jak tabliczki. Myślicie, że Amerykanie wymyślają te dziwne nazwy na urządzenia? Nie, biorą po prostu jakieś trywialne słowa, które oddają znaczenie urządzenia.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Pisane z wzmiankowanego wcześniej tableta.
Czyli mamy dowód że można na nim pisać. Kupuj stary, nie czekaj

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Tablet
#16 2013-04-08, 16:34(Ostatnia zmiana: 2013-04-08, 16:34)
Nie tylko pisać, ale naprawdę wygodnie korzystać z forum, często to robię jak nie chce mi się wstawać z łóżka ; p
A uwierz mi na słowo że jest sporo urządzeń na których ciężko mówić o wygodzie porównywalnej z PCtową przy tego typu czynnościach.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Łał Av umiesz tablet i internet  :lol:

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Tablet
#18 2013-04-23, 18:09(Ostatnia zmiana: 2013-04-23, 18:10)
Można powiedzieć że mam około 450 zł na tablet :)
W moim mieście w 2 sklepach można kupić tablet: W Media expert i Avansie.
Co sądzicie O markach PRESTIGIO i GoClever? Można je u mnie kupić(nie pamiętam dokladnego modelu ale ceny między 300 a 500 mają). Ma ktoś takii budżetowy sprzęt?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Tablet
#19 2013-04-23, 18:49(Ostatnia zmiana: 2013-04-23, 19:00)
GoClever to tani badziew jakich mało (do tego z polskim brandingiem, dokładnie jak te Tracery). Unikaj jak ognia chyba że ten tablet będzie nieużywany i do tego schowany gdzieś tak żeby go nie było widać.
PRESTIGIO nie kojarzę, ale zaraz sprawdzę. W każdym razie sam fakt że nie kojarzę już dużo mówi. //edit: widzę że mają sporo modeli, musiałbyś podać jakiś konkretny. Ale generalnie z góry: nie polecam. Kupowanie Androidowego, niszowego sprzętu to debilizm. O wielgachnej części praktycznej wartości urządzenia stanowi community jego użytkowników i co za tym idzie custom romy.

Bierz tego Ainola Crystal (http://themodders.org/index.php?topic=19607.msg1078410#msg1078410) i nawet się nie zastanawiaj. Chyba że znajdziesz innego 2 rdzeniowca z 1 GB ram, to wtedy już można pomyśleć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry